MKN draagt zorg voor professionele aankleding wedstrijdvloer horeca beroepen

13 april 2021 | Skills Heroes, Skills Talents, Skills The Finals

“Het koksvak is een enorm mooi beroep. Het is voor MKN van belang dat het beroepsonderwijs kennis maakt met onze technologie.”

MNK levert kwalitatief hoogwaardige keukenapparatuur en horizontale kooktechniek voor professionele keukens en horeca. Wij vroegen Guido Pot van MKN waarom zij partner van WorldSkills Netherlands zijn.

Wat is voor jullie de reden om partner te zijn van WorldSkills Netherlands?
MKN is een voorstander van het ontwikkelen van talent en vakmanschap. Vooral in dit geval van het beroepsonderwijs en het consumptief onderwijs. MKN is een Duitse producent van premium kwaliteit professionele kooktechnologie dat o.a. in de hotellerie –en gastronomie, maar ook in de institutionele markt wereldwijd wordt toegepast. Onze apparatuur wordt gebruikt door vakmensen. In onze optiek is het beroepsonderwijs van enorm belang om talenten te ontwikkelen. Specifiek in de doelmarkt van MKN dat álles te maken heeft met het bereiden van gerechten in de horeca, hotellerie, catering en gezondheidszorg is het beroepsonderwijs van enorm belang.

Het koksvak is een enorm mooi beroep. Het is voor MKN van belang dat het beroepsonderwijs kennis maakt met onze technologie. Reden onder andere is dat wij van mening zijn dat de studenten van vandaag onze apparatuur leren kennen en aangeven wat ze ervan vinden. Daarnaast willen wij met ons sponsorschap een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talenten.

Hoe ziet jullie partnerschap er voornamelijk uit?

Wij sponsoren vooral de horeca finalewedstrijden door het kosteloos ter beschikking stellen van een groot aantal combisteamers, kook-, bak en braadapparatuur waarmee de finalisten aan de finale deelnemen. Bovendien zijn wij met onze culinaire specialisten tijdens de finaledagen aanwezig voor culinaire ondersteuning.

Welke uitdagingen/veranderingen zien jullie dit jaar wat betreft de ondersteuning bij de vakwedstrijden?

Iedere vakwedstrijd is een uitdaging op zich. Voor de organisatie, de partners maar vooral ook voor de finalisten. Het overdragen en absorberen van kennis wordt op een geheel andere manier uitgevoerd. Het vergt enorm veel van de studenten en is het een uitdaging voor eenieder om zich te blijven motiveren. Dat is meteen ook een compliment aan allen, zowel de studenten als aan de docenten. De uitdaging is dat er, ondanks het feit dat er sprake is van een verandering, de finalist het allerbeste uit zich moet –en wil halen. Dát is de ultieme uitdaging.

Wat is jullie wens aan de deelnemers van de wedstrijden Kok, Patissier en Gastheer/gastvrouw?

Iedereen die zijn talenten ontwikkelt is in onze optiek al een topper. Wij wensen de deelnemers van de wedstrijdeditie 2021-2022 allereerst veel plezier tijdens hun deelname aan vakwedstrijden, dat is het allerbelangrijkste: plezier hebben in dat wat je doet. Daarnaast wensen wij hen veel succes en creativiteit. Bovendien hopen we dat ze een succesvol traject zullen bewandelen in hun vakgebied en vooral ook met veel plezier. En dat ze uiteindelijk  terugdenken aan de technologie die hen tijdens de finale heeft mogen begeleiden: die van MKN!

Meer informatie over sponsoring.

 

Connect:

Laatste nieuws

Skills Talents kwalificatiewedstrijden van start!

Op donderdag 20 januari is de eerste Skills Talents kwalificatiewedstrijd van start gegaan. Bij trotse organisator Lentiz MBO Maasland streden twee teams om een plek in de felbegeerde finale van Skills Talents in de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg, die plaatsvindt...

Stap in de LOB-route

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij Loopbaanoriëntatie en -begeleiding, LOB. Geef jongeren de gelegenheid om zich op een leuke en uitdagende manier te oriënteren op hun toekomst. WorldSkills Netherlands helpt je daarbij met een online oriëntatietoolkit. Met...

‘Skills waarvan ik niet eens wist dat ik ze had’

Meedoen aan Skills Heroes was in eerste instantie voor de grap, maar na iedere wedstrijdronde groeiden zijn enthousiasme en gedrevenheid. Met zijn out-of-the-box concept voor de Huishoudbeurs won Jeffrey Abdoelmadjied Skills Heroes 2020. Hij was al...

Videos

Nieuwsbrief