MKN draagt zorg voor professionele aankleding wedstrijdvloer horeca beroepen

13 april 2021 | Skills Heroes, Skills Talents, Skills The Finals

“Het koksvak is een enorm mooi beroep. Het is voor MKN van belang dat het beroepsonderwijs kennis maakt met onze technologie.”

MNK levert kwalitatief hoogwaardige keukenapparatuur en horizontale kooktechniek voor professionele keukens en horeca. Wij vroegen Guido Pot van MKN waarom zij partner van WorldSkills Netherlands zijn.

Wat is voor jullie de reden om partner te zijn van WorldSkills Netherlands?
MKN is een voorstander van het ontwikkelen van talent en vakmanschap. Vooral in dit geval van het beroepsonderwijs en het consumptief onderwijs. MKN is een Duitse producent van premium kwaliteit professionele kooktechnologie dat o.a. in de hotellerie –en gastronomie, maar ook in de institutionele markt wereldwijd wordt toegepast. Onze apparatuur wordt gebruikt door vakmensen. In onze optiek is het beroepsonderwijs van enorm belang om talenten te ontwikkelen. Specifiek in de doelmarkt van MKN dat álles te maken heeft met het bereiden van gerechten in de horeca, hotellerie, catering en gezondheidszorg is het beroepsonderwijs van enorm belang.

Het koksvak is een enorm mooi beroep. Het is voor MKN van belang dat het beroepsonderwijs kennis maakt met onze technologie. Reden onder andere is dat wij van mening zijn dat de studenten van vandaag onze apparatuur leren kennen en aangeven wat ze ervan vinden. Daarnaast willen wij met ons sponsorschap een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talenten.

Hoe ziet jullie partnerschap er voornamelijk uit?

Wij sponsoren vooral de horeca finalewedstrijden door het kosteloos ter beschikking stellen van een groot aantal combisteamers, kook-, bak en braadapparatuur waarmee de finalisten aan de finale deelnemen. Bovendien zijn wij met onze culinaire specialisten tijdens de finaledagen aanwezig voor culinaire ondersteuning.

Welke uitdagingen/veranderingen zien jullie dit jaar wat betreft de ondersteuning bij de vakwedstrijden?

Iedere vakwedstrijd is een uitdaging op zich. Voor de organisatie, de partners maar vooral ook voor de finalisten. Het overdragen en absorberen van kennis wordt op een geheel andere manier uitgevoerd. Het vergt enorm veel van de studenten en is het een uitdaging voor eenieder om zich te blijven motiveren. Dat is meteen ook een compliment aan allen, zowel de studenten als aan de docenten. De uitdaging is dat er, ondanks het feit dat er sprake is van een verandering, de finalist het allerbeste uit zich moet –en wil halen. Dát is de ultieme uitdaging.

Wat is jullie wens aan de deelnemers van de wedstrijden Kok, Patissier en Gastheer/gastvrouw?

Iedereen die zijn talenten ontwikkelt is in onze optiek al een topper. Wij wensen de deelnemers van de wedstrijdeditie 2021-2022 allereerst veel plezier tijdens hun deelname aan vakwedstrijden, dat is het allerbelangrijkste: plezier hebben in dat wat je doet. Daarnaast wensen wij hen veel succes en creativiteit. Bovendien hopen we dat ze een succesvol traject zullen bewandelen in hun vakgebied en vooral ook met veel plezier. En dat ze uiteindelijk  terugdenken aan de technologie die hen tijdens de finale heeft mogen begeleiden: die van MKN!

Meer informatie over sponsoring.

 

Connect:

Laatste nieuws

Liveblog: Hotelreceptioniste Danell in Trieste

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen studenten unieke ervaringen op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Hotelreceptioniste Danell Meier van ROC van...

Skills The Finals 2023 in Amsterdam

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de RAI strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel...

Huseen Alshikh Khaled won Skills Heroes wedstrijd kapper

Huseen Alshikh Khaled (26) won de Skills Heroes finale. Daardoor heeft hij een plek in Team Netherlands 2022 weten te bemachtigen. Huseen kwam 7 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Deze ambitieuze kapper zit in het laatste jaar van ROC Friese Poort en vertelt...

Gdańsk organiseert EuroSkills 2023

Polen is gekozen om gastheer te zijn van de achtste EuroSkills competitie in 2023. WorldSkills Europe-leden stemden unaniem voor het bod op de Algemene ledenvergadering van 2022. Teija Ripattila, voorzitter van de raad van bestuur van WorldSkills Europe, zei:...

Videos

Nieuwsbrief