Software developer

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Binnen de wedstrijd Software & Webdeveloper ligt de focus op de vertaling van vereisten naar documentatie, het procesmatig implementeren van deze vereisten en het testen van de kwaliteit van de opgeleverde code. De code dient te voldoen aan de beveiligingsstandaarden. Een voorbeeld van een wedstrijdopdracht zou kunnen zijn het ontwikkelen van een volledig nieuwe website voor een zorgverzekeraar. Het team van de deelnemend student heeft alle vormgeving al gedaan en het is aan de deelnemer om de achterliggende web API te maken, waarbij gebruikers op de API kunnen inloggen en enkel hun eigen persoonsgegevens en informatie te zien krijgen.

Voorronde Software developer

Wil je de talenten van je studenten ontdekken en hen motiveren? Organiseer dan de voorrondes voor de vakwedstrijden op school! De voorronde-opdrachten kunnen worden gedownload uit het CRS en kosten slechts 1,5 tot 3 uur. Je kunt zoveel studenten laten deelnemen als je wilt. De winnaars gaan door naar de landelijke kwalificatiewedstrijden waar ze zullen strijden voor een plek in de finale!

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Software developer

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

Software developer wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?