Patissier

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers worden uitgedaagd in diverse disciplines en op het gebied van creativiteit. Zij maken o.a. verschillende bonbons, desserttaartjes, een chocoladedisplay en er volgt een mystery-opdracht.

Wat doe je als Patissier?

De patissier is vooral werkzaam in exclusieve patisserie├źn in de bakkerijbranche of horeca. Zijn hoofdzakelijk handmatige en ambachtelijke werkzaamheden lopen uiteen van het bereiden en ontwerpen tot het presenteren en verkoopklaar maken van exclusieve patisserieproducten. Van groot belang voor hem zijn het bevorderen van de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment. Hij kan verfijnde technieken en complexe productiemethoden zo toepassen dat alle patisserieproducten exact hetzelfde zijn. De patissier is creatief, innoverend, flexibel, gedreven, communicatief vaardig en kan goed improviseren.

Voorronde Patissier

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Patissier

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Patissier tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Alyssia Dolderman Zadkine Martin Bos 25-03-2021
Beau Jacobs Curio Ad Waijers 25-03-2021
Jiska Lobbert ROC van Twente Bianca Miltenburg 25-03-2021
Marina Janse Albeda Cees Bakker 25-03-2021
Maureen Boers Noorderpoort Ferdinand Ormel 25-03-2021
Sanne Noord Friesland College Edwin Compas 25-03-2021
Willemijn Bakker mboRijnland Bram van der Lee 25-03-2021

Wedstrijdlocatie

Food Innovation Academy
Industrieweg 14
3133 EE Vlaardingen

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Patissier wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden