Wat is de wedstrijdopdracht?
De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.
Deelnemers van de wedstrijd Patissier gaan aan de slag met een opdracht voor bijvoorbeeld een feest, bruiloft of bedrijfsuitje. Zo maken zij de ene keer een themataart bestaande uit 2 lagen en de andere keer een chocolade showstuk of vers gebak. De deelnemers moeten in staat zijn om deze hoogwaardige lekkernijen zelf te ontwikkelen en maken tijdens de wedstrijd veelal gebruik van hun zelf bedachte receptuur, werkwijze en ideeën. Naast vaktechnische vaardigheden is ook kennis over grondstoffen en werken volgens een planning van belang.
Voorronde Patissier
Wil je de talenten van je studenten ontdekken en hen motiveren? Organiseer dan de voorrondes voor de vakwedstrijden op school! De voorronde-opdrachten kunnen worden gedownload uit het CRS en kosten slechts 1,5 tot 3 uur. Je kunt zoveel studenten laten deelnemen als je wilt. De winnaars gaan door naar de landelijke kwalificatiewedstrijden waar ze zullen strijden voor een plek in de finale!
Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.
Kwalificatiewedstrijd Patissier
Datum
Wedstrijdlocatie
Finale Patissier tijdens Skills the Finals
Lijst met deelnemers
Finalisten worden op alfabetische volgorde weergegeven.
Deelnemer | Organisatie | Begeleider | Wedstrijddag |
---|---|---|---|
Evi van de Klundert | Curio | Marjolein Baas | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Henrieke Hoogakker | Rijn IJssel | Frendy van Laanen | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Kim van Royen | Zadkine | Martin Bos | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Linda Brederoo | Albeda | Renske Huyben | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Maarten Hulzenga | Noorderpoort | Johan Niessink | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Marieke Jacobs | Gilde Opleidingen | Stefan van Lieshout | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Maud van Dijk | Summa | Tommas van Rossum | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Melissa de Braij | ROC van Amsterdam | Simone Rietveld | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Tim Schuurman | mboRijnland | Owen Roberts | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Yingying Xie | Firda | Edwin Compas | 20-03-2025 - 21-03-2025 |
Wedstrijdlocatie
RAI AmsterdamEuropaplein 24
1078 GZ Amsterdam
Algemene tekst
Wedstrijdopzet
De finalewedstrijd vindt plaats op donderdag 20 maart en vrijdag 21 maart 2025.
Aankomst en locatie
· Woensdag 19 maart: Je meldt je om 15.30 uur bij de RAI.
· 16.00 uur: De familiarisation start op de wedstrijdvloer.
Reisopties
Met de auto
· Parkeren kan bij P1 en P3.
· Voertuigen hoger dan 1,90 meter parkeren bij P4.
Met de touringcar
· Kom je met een bus? Meld dit vooraf aan via logistiek@skillsthefinals.nl (via de Skills-coördinator van jouw school). Je ontvangt dan verdere instructies.
Laden en Lossen van toolboxen
· Heb je een grote toolbox mee? Je kunt deze lossen tussen 14.30 en 15.30 uur.
· Hal 7: Gebruik P10. (milieuzone)
· Hal 8: Gebruik P5b → 9.25.
Controleer vooraf goed op de plattegrond waar jouw wedstrijd plaatsvindt.
Let op: Na het lossen moet je via de entree voor deelnemers naar binnen.
Entree en briefing
· Meld je bij entree E.
· Check vooraf de plattegrond om te zien in welke hal jouw wedstrijd plaatsvindt.
· Op de wedstrijdvloer ontvang je jouw badge van de wedstrijdorganisator.
· Hier berg je eventuele meegebrachte materialen op.
Tijdens de familiarisation geeft de wedstrijdorganisator een briefing, zodat de wedstrijd de volgende dag soepel verloopt. Daarna kun je eten in het restaurant in de RAI. Na het diner ga je op eigen gelegenheid naar de overnachtingslocatie. Deze informatie ontvang je via jouw school.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagavond 21 maart om 19.00 uur in de RAI.
· Je ontvangt een toegangsbandje op de laatste wedstrijddag via de wedstrijdorganisator.
· Als finalist meld je je om 18.00 uur bij entree E voor een gezamenlijke podiumopkomst.
· Familie, vrienden, begeleiders en andere supporters zijn welkom vanaf 18.15 uur bij entree C.
wedstrijdplanning 6.9 Patissier
Woensdag 19 maart | |
16.00 - 18.00 uur | Familiarisation met deelnemers en jury |
19.00 - 19.45 uur | Diner |
Na het diner vertrek je naar jouw overnachtingslocatie (info via school) | |
Donderdag 20 maart | |
08.00 – 08.15 uur | Aankomst deelnemers in de RAI |
08.30 - 12.00 / 12.30 uur | Wedstrijd |
12.00 - 12.45 uur | Lunch groep A |
12.30 - 13.15 uur | Lunch groep B |
12.45 / 13.15 - 17.00 uur | Wedstrijd |
17.45 - 18.30 uur | Diner |
Na het diner vertrek je naar jouw overnachtingslocatie (info via school) | |
Vrijdag 21 maart | |
08.00 - 08.15 uur | Aankomst deelnemers in de RAI |
08.30 - 14.00 uur | Wedstrijd |
14.30 uur | Lunchboxen uitdelen, einde wedstrijd |
18.00 uur | Inloop prijsuitreiking |
19.00 uur | Prijsuitreiking |