Patissier

Voorronde Patissier

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Patissier

Organisator
Curio
Contactpersoon locatie
Ad Waijers
Datum
06-02-2020
Aantal deelnemers
12
Adres
Frankenthalerstraat 15
4816 KA Breda

Routebeschrijving

Deelnemende scholen

Onderstaande tijden geven een indicatie, maar zijn nog niet definitief. In de uitnodiging vanuit de organiserende school staan de definitieve tijden, graag deze aanhouden.

06-02-2020 (09:00 - 15:00)
  • Albeda
  • Curio
  • Deltion College
  • Friesland College
  • mboRijnland
  • Noorderpoort
  • Rijn IJssel
  • ROC van Amsterdam
  • ROC van Twente
  • SG De Rooi Pannen
  • Summa College
  • Zadkine

Finale Patissier

Meer informatie volgt...

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers worden uitgedaagd in diverse disciplines en op het gebied van creativiteit. Zij maken o.a. verschillende bonbons, desserttaartjes, een chocoladedisplay en er volgt een mystery-opdracht.

Wat doe je als Patissier?

De patissier is vooral werkzaam in exclusieve patisserie├źn in de bakkerijbranche of horeca. Zijn hoofdzakelijk handmatige en ambachtelijke werkzaamheden lopen uiteen van het bereiden en ontwerpen tot het presenteren en verkoopklaar maken van exclusieve patisserieproducten. Van groot belang voor hem zijn het bevorderen van de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment. Hij kan verfijnde technieken en complexe productiemethoden zo toepassen dat alle patisserieproducten exact hetzelfde zijn. De patissier is creatief, innoverend, flexibel, gedreven, communicatief vaardig en kan goed improviseren.

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden