Ondernemer retail

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan zelf aan de slag met een onderneming en daar komt veel bij kijken. Denk aan creativiteit, risico’s durven nemen, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, resultaatgericht en de financiën op orde hebben.

Wat doe je als Ondernemer retail?

De ondernemer retail maakt producten die elders zijn geproduceerd beschikbaar voor de consument. Je bent creatief en alert op kansen in de markt. Je werkt zelfstandig, maar gaat de samenwerking aan als dat nodig is. De ondernemer retail zet zijn ondernemende houding binnen een commerciële omgeving in. Je combineert commercieel inzicht met creativiteit en een praktische houding. Je legt makkelijk contact, communiceert op prettige wijze en hebt geen problemen om je overtuigingskracht in te zetten. Je denkt continu vanuit de klant, zoekt en benut kansen en weet hoe je het beste in het belang van de onderneming én de klant kan denken.

Voorronde Ondernemer retail

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Ondernemer retail

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Ondernemer retail

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Ondernemer retail wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden