Kok

Voorronde Kok

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Kok

Organisator
ROC Horizon College
Contactpersoon locatie
Gem Bot
Datum
26-11-2019
27-11-2019
28-11-2019
29-11-2019
Aantal deelnemers
23
Adres
ROC Horizon College
Umbriëllaan 2
1702 AJ Heerhugowaard
Routebeschrijving

De volgende deelnemers gaan door naar de finale (in willekeurige volgorde):

  • julius tromp - ROC Nova College
  • Coert Boschloo - Graafschap College
  • Gertjan Tempert - ROC van Twente
  • Ruben van Van zanten - ROC Friese Poort
  • Kevin van de Poppe - ROC Nijmegen
  • Thijs Stekelenburg - ROC Horizon College
  • Isolde Bosch - MBO Amersfoort
  • Tim Ouwerkerk - ROC van Amsterdam
We bedanken alle overige studenten voor hun deelname aan de kwalificatiewedstrijd!

Finale Kok

Meer informatie volgt...

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens deze spannende wedstrijd koken de deelnemers gedurende drie dagen de sterren van de hemel met zelf ontwikkelde recepten! Zij werken individueel en krijgen, verdeeld over drie dagen, vijftien uur de tijd om alle gerechten te bereiden.

Wat doe je als Kok?

Je werkt als zelfstandig werkend kok in een restaurant en bereidt gerechten en componenten. Je bent in staat rekening te houden met specifieke wensen van gasten (zoals diëten of allergieën). Naast de bovenstaande werkzaamheden voer je een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het beheren van de keukenvoorraad, het meedenken over de gerechten op de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Ook heb je als zelfstandig werkend kok aandacht voor efficiëntie en kostenbeheersing. Je bent in staat zelf een planning te maken voor de uitvoering van de werkzaamheden en deze correct uit te voeren. De samenwerking met de gastheer/-vrouw is erg belangrijk, evenals het opruimen en schoonmaken van je materialen, gereedschappen en werkplek.

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden