Bouwtimmerman

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan aan de slag met een gedeelte van een kapconstructie. Voor het maken van deze constructie zijn alle vaardigheden als timmerman nodig. Denk hierbij aan: tekening lezen, uitslagen maken, exact aftekenen, goed zagen en alles perfect in elkaar monteren.

Wat doe je als Bouwtimmerman?

De timmerman voert zelfstandig gangbare en complexe timmerwerkzaamheden uit. Een timmerman werkt aan daken, stelt prefab-elementen en maakt betonfunderingen. Hij monteert en hangt deuren en ramen af en voert herstelwerkzaamheden uit. De timmerman werkt in een ploeg en is verantwoordelijk voor een afgebakend takenpakket binnen zijn ploeg. De timmerman heeft een goed ruimtelijk inzicht. Hij/zij kan tekeningen en bestekken lezen en vertaalt deze naar de praktijk. Hij/zij werkt zowel binnen als buiten in de nieuwbouw, de restauratie en het onderhoud. De timmerman werkt volgens de veiligheidsvoorschriften en is milieubewust.

Voorronde Bouwtimmerman

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Bouwtimmerman

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Bouwtimmerman

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Bouwtimmerman wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden