Bouwtimmerman

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan aan de slag met een gedeelte van een kapconstructie. Voor het maken van deze constructie zijn alle vaardigheden als timmerman nodig. Denk hierbij aan: tekening lezen, uitslagen maken, exact aftekenen, goed zagen en alles perfect in elkaar monteren.

Wat doe je als Bouwtimmerman?

De timmerman voert zelfstandig gangbare en complexe timmerwerkzaamheden uit. Een timmerman werkt aan daken, stelt prefab-elementen en maakt betonfunderingen. Hij monteert en hangt deuren en ramen af en voert herstelwerkzaamheden uit. De timmerman werkt in een ploeg en is verantwoordelijk voor een afgebakend takenpakket binnen zijn ploeg. De timmerman heeft een goed ruimtelijk inzicht. Hij/zij kan tekeningen en bestekken lezen en vertaalt deze naar de praktijk. Hij/zij werkt zowel binnen als buiten in de nieuwbouw, de restauratie en het onderhoud. De timmerman werkt volgens de veiligheidsvoorschriften en is milieubewust.

Voorronde Bouwtimmerman

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Bouwtimmerman

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Bouwtimmerman tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Arjan Murre Scalda John Akkermans 09-03-2021
Bart Hondebrink ROC van Twente Frank Hulskotte 09-03-2021
Julian Okken Alfa-college Harry Scholing 09-03-2021
Kevin van de Griendt De Leijgraaf Henk Ceelen 09-03-2021
Reinier Swijnenburg Curio Ad van Eekelen 09-03-2021
Ruben Kleine Deltion College Kees Stam 09-03-2021
Theo Brouwer ROC A12 Ronald Achterstraat 09-03-2021
Yvanka de Reus ROC Horizon College Hans Neefjes 09-03-2021

Wedstrijdlocatie

Espeq
W.M. Dudokweg 66
1702DC Heerugowaard

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Bouwtimmerman wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden