Boulanger

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Als boulanger (Frans voor broodbakker) heb je veel kennis van producten, smaken, bereidingstechnieken en hygiƫne. Belangrijk is dat de smaak en het uiterlijk van de verschillende producten elke dag hetzelfde zijn. Creativiteit is hierbij belangrijk.

Wat doe je als Boulanger?

De boulanger houdt zich voornamelijk bezig met het maken van allerlei bakkerijproducten. Hij werkt hierbij nauwkeurig en gedisciplineerd volgens de hygiƫneregels. Hij plant bewust zijn werkzaamheden en werkt systematisch. Hij heeft inzicht in de processen zoals het kneden, rijzen, bakken en kan hier flexibel mee omgaan door zijn planning op tijd aan te passen. Bij het afwerken van producten en bij het oplossen van problemen maakt hij gebruik van zijn creativiteit.

Voorronde Boulanger

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Boulanger

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Boulanger tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Daan Filius Curio Ad Waijers 26-03-2021
Gideon Voorwinden mboRijnland Bram van der Lee 26-03-2021
Lisanne Lanser Zadkine Martin Bos 26-03-2021
Lise Sleeuwenhoek ROC Da Vinci College Rob Krijnen 26-03-2021
Nynke Heijenga Friesland College Edwin Compas 26-03-2021
Pieter van der Vaart Noorderpoort Ferdinand Ormel 26-03-2021
Ruben Slagter Deltion College Gert van Dongen 26-03-2021

Wedstrijdlocatie

Food Innovation Academy
Industrieweg 14
3133 EE Vlaardingen

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Boulanger wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden