Boulanger

Voorronde Boulanger

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Boulanger

Voor deze wedstrijd vindt geen kwalificatie plaats. De deelnemers hebben zich direct geplaatst voor de finale.

Factsheet Boulanger (6.12) 2020

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider
Berne Joosten Noorderpoort Ferdinand Ormel
daan filius Curio - Etten-Leur Ad Waijers
Gideon Voorwinden mboRijnland Bram van der Lee
Koen Tuijn ROC van Amsterdam Youri Nijhoff
Lise Sleeuwenhoek ROC Da Vinci College Ans Aben
Nynke Heijenga Friesland College Edwin Compas
Sanne Bokhorst Zadkine Martin Bos
Tim Bienefelt Albeda Cees Bakker

Wedstrijdlocatie

Friesland College
Julianalaan 97
8931AH Leeuwarden

Workshop Manager

De contactgegevens van de persoon die jouw wedstrijd begeleidt tijdens de finaledagen heb je per mail ontvangen.

Wedstrijdopdrachten

De wedstrijdinformatie en de wedstrijdopdracht worden maximaal 6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd gedeeld per mail. In de wedstrijdinformatie staat hoe je je kunt voorbereiden op de wedstrijd: welke ondersteunende lessen er nodig zijn en de hulpmiddelen en bronnen die je voorafgaand aan de wedstrijd zou kunnen raadplegen. In het document wedstrijdopdracht staat omschreven wat je moet opleveren aan het eind van de wedstrijd en soms staat er al meer informatie over de daadwerkelijke opdracht die uitgevoerd zal moeten worden. In de documenten kunnen verwijzingen staan naar bijlagen. Indien deze niet zijn meegestuurd heeft de opdrachtontwikkelaar een bewuste keuze gemaakt om deze bijlagen achter te houden en ontvang je deze op Skills The Finals.

2 daagse finale op woensdag en donderdag

Je speelt de finalewedstrijd op woensdag 4 en donderdag 5 maart. Er is een slaapplek voor jou gereserveerd voor dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht. De prijsuitreiking is op vrijdagavond 6 maart om 19.00 uur in Het WTC Expo. Je ontvangt hiervoor, per mail, een persoonlijke uitnodiging.

Wanneer kom je naar de overnachtingslocatie?

Je komt op dinsdagavond 3 maart tussen 19.00 – 20.30 uur op eigen gelegenheid naar overnachtingslocatie (zie bovenstaand adres). Je kunt je daar melden bij jouw teamleider. Hij/zij heeft de sleutel van het huisje waar jij zal overnachten.

Heeft jouw school zelf de overnachtingen geregeld? Dan hoor je via school waar je je moet melden op welke tijd. 

Overnachtingslocatie

Landal Esonstad
Skanserwei 28
9133 DV Anjum


Wanneer familiarisation?

Je komt op dinsdag 3 maart om 17.30 uur aan bij het Friesland College en meld je bij de receptie. Je wordt daar opgehaald door Jurjen Albertsma of Selma Bierma. Voor jou en jouw begeleider is er koffie, thee en warm eten.

Daarna gaan we het volgende doen:

-          Werkplekloting;

-          Controle meegebrachte materialen;

-          Inrichten van de werkplek;

-          Desem voeden/poolish starten.

Rond 19.30 uur ben je klaar en kun je zelfstandig naar het vakantiepark gaan. Wellicht ben je net niet voor 20.30 in het vakantiepark. Bespreek dit vooraf even met jouw teamleider.

Je komt woensdagmorgen van de overnachtingslocatie met de bus* naar je wedstrijdlocatie. Je loopt naar de wedstrijdvloer. De workshopmanager geeft een briefing zodat de wedstrijd goed en vlot van start kan gaan.

*Busvervoer wordt geregeld door WSNL.

Hoe zien de finaledagen er ongeveer uit?

Let op: dit schema is wedstrijdafhankelijk! Tijdens familiarisation zal de workshopmanager tijden met jullie delen. Tijd van aankomst is ruim genomen i.v.m. mogelijke file.

Planning

Dinsdag 3 maart

Tijd

Wat

Info

17.30 -17.45 uur

Aankomst locatie en inschrijving bij Friesland College, kennismaking

Workshopmanager (evt auditor)

Jurjen Albertsma

Selma Bierma

17.45 – 18.30 uur

Koffie, eten

18.30 – 19.30 uur

Werkplekloting

Controle meegebrachte materialen

Inrichten werkplek

Desem voeden/poolish starten

Kennismaking met juryleden

Workshopmanager, jury, kandidaten

Wedstrijddag 1

Woensdag 4 maart

08.00 uur

Koffie, thee, briefing

Briefing door workshopmanager

Programma doorlopen

8.45 – 9.00

Inlezen mystery-opdracht

Kandidaten

09.00 – 10.30

Start wedstrijd

Alle deelnemers 6 uur wedstrijdtijd (misschien bijgesteld)

10.30 – 10.45 uur

Pauze

Alle deelnemers

10.45 – 12.15 uur

Wedstrijd

Alle deelnemers

12.15 – 13.00 uur

Lunch

Alle deelnemers en juryleden

13.00 – 14.30 uur

Wedstrijd

Alle deelnemers

14.30 - 14.45  uur

Pauze

Alle deelnemers

14.45 - 16.15 uur

Wedstrijd

Alle deelnemers

17.00 uur

Diner

Alle deelnemers

Wedstrijddag 2

Donderdag 5 maart

08.00 uur

Koffie, thee, briefing

Briefing door workshopmanager

Programma doorlopen

8.45 – 9.00

Inlezen mystery-opdracht

Kandidaten

09.00 – 10.30

Start wedstrijd

Alle deelnemers 6 uur wedstrijdtijd (misschien bijgesteld)

10.30 – 10.45 uur

Pauze

Alle deelnemers

10.45 – 12.15 uur

Wedstrijd

Alle deelnemers

12.15 – 13.00 uur

Lunch

Alle deelnemers en juryleden

13.00 – 14.30 uur

Wedstrijd

Alle deelnemers

14.30 - 14.45  uur

Pauze

Alle deelnemers

14.45 - 16.15 uur

Wedstrijd

Alle deelnemers

17.00 uur

Diner

Alle deelnemers

Bekijk de volledige factsheet

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Als boulanger (Frans voor broodbakker) heb je veel kennis van producten, smaken, bereidingstechnieken en hygiëne. Belangrijk is dat de smaak en het uiterlijk van de verschillende producten elke dag hetzelfde zijn. Creativiteit is hierbij belangrijk.

Wat doe je als Boulanger?

De boulanger houdt zich voornamelijk bezig met het maken van allerlei bakkerijproducten. Hij werkt hierbij nauwkeurig en gedisciplineerd volgens de hygiëneregels. Hij plant bewust zijn werkzaamheden en werkt systematisch. Hij heeft inzicht in de processen zoals het kneden, rijzen, bakken en kan hier flexibel mee omgaan door zijn planning op tijd aan te passen. Bij het afwerken van producten en bij het oplossen van problemen maakt hij gebruik van zijn creativiteit.

Boulanger wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden