"Door mee te doen aan Skills wil ik andere jongeren inspireren om ook het beste uit henzelf te halen. Het is soms makkelijk om de handdoek in de ring te gooien op het moment dat het even tegenzit, maar de aanhouder wint altijd."

Resultaat EuroSkills:

Behaalde plaats: 2e
Medal of excellence: De kandidaat heeft een boven gemiddelde score behaald.

In verschillende rollenspellen worden praktijksituaties nagespeeld. Er wordt bijvoorbeeld beoordeeld of de verpleegkundige de juiste vragen stelt, de juiste handelingen uitvoert, de patiënt voldoende geruststelt en de situatie goed weet in te schatten.

Volg mij in de voorbereiding naar en tijdens EuroSkills via mijn Facebook pagina!

 

Interview met Nelleke:

Wat heb je in maart gepresteerd tijdens Skills Heroes, de Nederlandse kampioenschappen en wat moest je doen?

Ik ben Nederlands kampioen, al kan ik het soms nog steeds niet geloven! We moesten vier cases doen met lotuspatiënten, zeg maar acteurs. Er waren verschillende patiëntencategorieën als dementie. Ik moest onder meer praktijksituaties nabootsen en patiënten begeleiden.

 

Maak je kans in Zweden?

Dat vind ik heel lastig, want ik heb geen idee hoe de concurrentie is. Bovendien weet ik nog niet waarop ik bij EuroSkills beoordeeld wordt, daarom train in nu vooral basisvaardigheden en mijn Engels. Ik kan alleen maar heel erg mijn best gaan doen.

 

Binnenkort beginnen in het hele land vakwedstrijden op weg naar Skills Heroes 2017. Waarom moeten jonge mbo’ers daar aan meedoen?

Omdat je je dan kunt ontwikkelen en beter worden in je vak. Je kunt overleggen met anderen en veel leren van de feedback die je krijgt. Je gaat een uitdaging met jezelf aan en het is een kans om te toetsen hoever je in je vak bent.

 

Als zij eenmaal meedoen, wat is een goede tip?

Blijf jezelf en ga uit van je eigen kracht, van dat wat je al leerde voor je met vakwedstrijden begon. Vraag je altijd af: ‘Hoe zou ik dat doen?’ En is je idee eens afwijkend, bedenk dan dat dat niet per se fout hoeft te zijn.
Lees het hele artikel op Metronieuws