TALENTVOLLE JONGE MBO-VAKMENSEN NAAR ‘WK BEROEPEN’ IN ABU DHABI

12 april 2017 | Persberichten

Op zaterdag 8 april wordt bij het TECH College in Nieuwegein het nieuwe Team Nederland gepresenteerd; nationaal mbo-kampioenen van maximaal 22 jaar oud die Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’. Dit wereldkampioenschap in vakmanschap is van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. De afgelopen maanden hebben de kampioenen zich gekwalificeerd door het winnen van voorrondes, kwalificaties en de nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes.
De nationaal kampioenen zijn afkomstig van: Arcus College, Graafschap College, ROC van Twente, MBO Amersfoort,  AOC Groene Welle, Drenthe College, ROC ter Aa, ROC de Leijgraaf, Nimeto Utrecht, ROC Mondriaan, ROC Midden Nederland, ROC Nijmegen, Albeda College, ROC Friese Poort, AOC Oost, ROC van Amsterdam en Summa College.
In Abu Dhabi strijden ruim 1.300 kandidaten uit de 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio’s in 51 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 22 vakrichtingen (beroepen), waaronder verpleegkunde, kok, schoonheidsspecialist, metselen, mechatronica en webdesign.
Grootste beroepenevent ter wereld
Tijdens de vier wedstrijddagen worden in Abu Dhabi ruim 160.000 bezoekers verwacht. Dat maakt WorldSkills tot het grootste internationale beroepenevenement ter wereld. De WorldSkills competitie werd voor het eerst in 1950 gehouden. Nederland is aangesloten sinds 1962. Tijdens het evenement, waar ook een conferentieprogramma plaatsvindt, worden veel internationale prominenten verwacht uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Het is de eerste keer dat het evenement in het Midden Oosten wordt georganiseerd.
Skills Heroes
Zo’n 90% van alle mbo-scholen doet mee aan de nationale Skills Heroes vakwedstrijden. Het ministerie van OCW heeft deze vakwedstrijden in de ‘excellentieregeling’ opgenomen. Hierdoor bieden mbo-scholen de vakwedstrijden in hun excellentieplannen en het reguliere onderwijsprogramma aan.
WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door de ministeries van OCW en EZ, het bedrijfsleven en vele partners. De Nederlandse deelname aan WorldSkills wordt mede mogelijk gemaakt door de MBO Raad, Nuffic, Anko Zakenreizen, Stayokay, Bouwend Nederland en Company2Wear.
________________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie
Een overzicht van alle kandidaten en beroepen is te vinden op http://teamnederland.com/wedstrijddeelnemers/
Wilt u de presentatie van Team Nederland bijwonen op zaterdag 8 april,14.30 uur aan de Harmonielaan 2 te Nieuwegein, meld dit dan vooraf aan Marc Fonhof, 06-55 33 78 30.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Richard Pronk, coördinator communicatie, 06-52333682 of pronk@worldskillsnetherlands.nl of
Twan Stemkens, Beleidsadviseur strategie en communicatie, 06-51104566, stemkens@worldskillsnetherlands.nl
Wilt u meer weten over WorldSkills Abu Dhabi 2017, kijk dan op: https://worldskillsabudhabi2017.com/en
De meest recente updates vindt u op Twitter, Facebook en YouTube.

Connect:

Laatste nieuws

‘Skills waarvan ik niet eens wist dat ik ze had’

Meedoen aan Skills Heroes was in eerste instantie voor de grap, maar na iedere wedstrijdronde groeiden zijn enthousiasme en gedrevenheid. Met zijn out-of-the-box concept voor de Huishoudbeurs won Jeffrey Abdoelmadjied Skills Heroes 2020. Hij was al...

Draka geeft kennisboost aan nieuwe generatie e-installateurs

Draka hoofdsponsor van vakwedstrijd elektrotechniek WorldSkills Netherlands. 30 november 2021 Draka ondersteunt als hoofdsponsor de vakwedstrijden elektrotechniek van WorldSkills Netherlands. Op 25 november ondertekenden Erik van der Zwan, algemeen directeur...

Motiveren en loopbaan ontwikkelen

Welk beroep of opleiding moet ik kiezen? Hoe kan ik mijn leerachterstand en vakpraktijk inhalen? Vragen die opkomen met het openstellen van het beroepsonderwijs. Maar de mentale weerbaarheid en motivatie van jongeren hebben het afgelopen jaar wel een flinke knauw...

De docent heeft de sleutel tot succes

Vakwedstrijden zijn een middel om studenten te motiveren, te prikkelen en uit te dagen. Hier is een grote rol voor Skills-coördinatoren en docenten weggelegd. Zonder hun inzet, bevlogenheid en enthousiasme zijn er geen deelnemers. Bovenstaande wordt onderstreept op...

Videos

Nieuwsbrief