Skills The Finals 2024: Nederlands Kampioenschap Beroepen en Vernieuwde LOB Experience

23 januari 2024 | Persberichten

Op 21 en 22 maart 2024 zijn de Brabanthallen het toneel van Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap voor Beroepen! Ruim 600 (v)mbo’ers gaan de strijd aan in ruim 60 vakwedstrijden voor de Nederlandse titel. Jongeren kunnen naast de spannende finales live zien, deelnemen aan een vernieuwde LOB Experience met ruim 90 activiteiten. Dit is voor VO leerlingen een unieke kans om met diverse beroepen in aanraking te komen. De organisatie verwacht tijdens dit tweedaagse event ongeveer 20.000 bezoekers te verwelkomen.


Ontdek in 1,5 minuut wat de LOB Experience inhoudt: https://youtu.be/TCzFzroqCt4?si=uAV3Du_zOagwbthz

LOB Experience
Skills The Finals belooft dus niet alleen een showcase te zijn van vakmanschap en talent, maar biedt ook een waardevolle gelegenheid voor jongeren om zich te oriënteren op hun eigen loopbaanontwikkeling. De LOB Experience, die een bijzondere vernieuwing heeft ondergaan, begint dit keer al in de klas. Jongeren maken voorafgaand aan het event een test om hun interesses in kaart te brengen. Hiermee worden ze ingedeeld in zes verschillende types, zoals de creatieveling of de ondernemer.

Tijdens Skills The Finals zijn er verschillende beroepenwerelden om te ontdekken. Bij elk type passen 3 verschillende werelden. Met ruim 90 activiteiten kunnen jongeren, door zich vooraf al te oriënteren, beroepen uitproberen die echt bij hun interesses en kwaliteiten aansluiten. Na het evenement wordt de ervaring besproken in de klas en kan de uitkomst worden gebruikt voor het loopbaandossier.

Deze stappen worden ondersteund door een speciale lesbrief die online vanaf februari voor iedereen beschikbaar is.

Nederlands Kampioenschap voor beroepen
De spanning stijgt nu de kwalificatiewedstrijden van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) in volle gang zijn. In februari 2024 ontdekken we welke 600 getalenteerde vakmensen het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Nederlandse titel.

Een bezoek is gratis, maar wacht niet te lang, want de populaire tijdslots voor rondleidingen vullen zich snel! >>TICKETS<<

Over WorldSkills Netherlands
Skills The Finals 2024 is onderdeel van promotie van het beroepsonderwijs. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO-raad en SBB en een groot aantal sponsoren. Skills The Finals 2024 wordt georganiseerd in samenwerking met de onderwijsinstellingen Koning Willem I College, Summa College, De Rooi Pannen, Yuverta, ROC Ter AA en SintLucas.

U bent welkom!

Uiteraard bent u van harte welkom op Skills The Finals op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch! Wij vragen u wel om vooraf uw komst aan te melden i.v.m. verplichte accreditatie voor dit event. Heeft u interesse om de prijsuitreiking bij te wonen, geef dit dan alstublieft aan, omdat het mediaplatform een beperkt aantal plaatsen heeft.

Na aanmelding ontvangt u meer details over dit event en de locatie. Aanmelden kan bij: Kris Smit via e-mail: smit@worldskillsnetherlands.nl of 06 430 501 01

Blijf op de hoogte

Alle ontwikkelingen rondom Skills Heroes en Skills Talents zijn te volgen op de website en social media kanalen. Op de fotobank staat beeldmateriaal van eerdere edities: Skills The Finals – WorldSkills Netherlands

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief