Nederlands team voor ‘EK beroepen’ bekend

14 april 2020 | Persberichten

26 mbo-vaktalenten naar EuroSkills 2020, Graz Oostenrijk

De 26 Nederlandse deelnemers voor komende editie van het EK voor beroepen is bekend. Als Team Netherlands nemen zij van 6 t/m 10 januari 2021 deel aan EuroSkills 2020. Deze 26 Nederlandse vaktalenten zijn allen kampioenen in hun vakgebied. Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en Bert Beun, voorzitter College van Bestuur Deltion en tevens Official Delegate voor WorldSkills Netherlands maakten vandaag de samenstelling van Team Netherlands 2020 live via Facebook bekend! De komende maanden trainen de teamleden elk minimaal 400 uur met experts uit het bedrijfsleven en van scholen. Alle voorbereidingen staan in het teken van hun deelname aan deze Europese Kampioenschappen. WorldSkills Netherlands verzorgt de mentale voorbereiding en begeleidt Team Netherlands op weg naar en tijdens het EK in Graz.

EuroSkills zijn de Europese Kampioenschappen voor beroepen. De deelnemers van Team Netherlands hebben zich gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens de Skills Heroes finale hebben zij bewezen de beste in hun vakgebied te zijn en hebben ze de gouden medaille bemachtigd! EuroSkills vindt plaats van 6 t/m 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk. Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege Covid-19 zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo’n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen. Er worden 100.000 bezoekers verwacht.

Ons land doet mee in 23 beroepen (vakrichtingen):

Applicatie- en mediaontwikkelaar: Merijn Lioen, Horizon College
Autotechnicus: Czarek Alferink, Graafschap College
Bloembinder: Rik Masson, Aeres mbo
Boulanger: Tim Bienefelt, Albeda
CAD-tekenaar: Gerben Swart, Scalda
Electrotechnicus gebouwen: Boaz Poppelier, ROC Nijmegen
Gastvrouw: Tham Cao, Scalda
Hotel receptie: Ashley Kouiss, ROC Mondriaan
Hovenier: Guus Kanters en Thijs Janssen, Helicon Opleidingen
Kapper: Ynola Lommerse, ROC Friese Poort
Kok: Coert Boschloo, Graafschap
Lasser: Robbin Geerdink, ROC van Twente
Mechatronicus: Sybo Martens en Stefan de Roo, Aventus MBO
Media vormgever: Maico Mulderij, Landstede Groep
Metselaar: Maurice Borgelink, Graafschap College
Meubelmaker: Bauke Jan Beverloo, Hout- en Meubileringscollege
Mode technologie: Erik Kierkels en Madelief Driessen, Summa College
Monteur mobiele werktuigen: Pedro Walhout, Aventus
Ondernemer retail: Kim Mintjes, Rijn IJssel
Sanitaire- en verwarmingstechnicus: Sander Damsma, Deltion College
Schoonheidsspecialist: Nina van der Vaart, ROC Nova College
Slager: Kevin van der Veen, SVO vakopleiding Food
Tegelzetter: Daan Hooglugt, ROC Ter Aa

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Deelnemers kwalificeren zich door mee te doen aan voorrondes op school, door te stromen naar de kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk in de finale te strijden om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland. In het schooljaar 2020/2021 doen vrijwel alle mbo-instellingen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden.

WorldSkills Netherlands

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands met vakwedstrijden het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren in Nederland. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en (v)mbo vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Binnen het label ‘Dit is mbo’ werkt WorldSkills Netherlands voor de promotie van beroepsonderwijs ook samen met de MBO Raad en SBB.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief