Nationale finales Skills Talents en Heroes bij het Deltion College en De Groene Welle

19 maart 2014 | Persberichten

Op 20 en 21 maart vinden de nationale vakwedstrijden van Skills Talents en Skills Heroes plaats op het Deltion College en De Groene Welle in Zwolle. Deze vmbo- en mbo-vakwedstrijden bieden een podium voor ruim 500 vaktalenten. De vaktalenten gaan de uitdaging aan in 21 vakrichtingen. Van timmeren, koken tot bloembinden.

Bij het Deltion College vinden de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes plaats en bij De Groene Welle de landelijke finale Bloembinden van Skills Heroes. Met dit initiatief willen de onderwijsinstellingen het belang van vakmanschap benadrukken en jongeren stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.

Skills Talents

Tijdens de finales van Skills Talents strijden laatstejaars vmbo’ers in tien verschillende vakrichtingen. Ieder team krijgt de opdracht een festival te organiseren, welke door een deskundige jury wordt beoordeeld. Zo bereiden de teams van Horeca het menu voor de band die optreedt, zorgt het team van Elektro & Installatie voor de verlichting op het festivalterrein en maakt het team van Bouwen, Wonen & Interieur schommelstoelen. Tijdens de finale voor de provincieteams gaan de winnaars van de provinciale kampioenschappen de strijd aan, om het beste provincieteam van Nederland te worden. Daarnaast is er een finale voor de vakteams, waar de deelnemers de beste kunnen worden in hun vakrichting.

Meer informatie over Skills Talents staat op www.skillstalents.nl.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Tijdens deze vakwedstrijden krijgen studenten de kans om Nederlands Kampioen in hun eigen vakrichting te worden. De nationale finales worden op diverse ROC’s georganiseerd. Bij het Deltion College staan de finales van tien vakrichtingen op het programma: koken, gastheer- gastvrouw, schoonheidsspecialist, grafisch vormgeven, timmeren, metselen en tegelzetten, secretaresse, ICT-beheerder en applicatieontwikkelaar. Bij De Groene Welle vindt de finale van het onderdeel Bloembinden plaats. Tijdens dit onderdeel gaan studenten van verschillende groene onderwijsinstellingen de strijd met elkaar aan.

Meer informatie over Skills Heroes staat op www.skillsheroes.nl.

Organisatie De organisatie is in handen van Skills Netherlands. Deltion zet daarnaast veel studenten in om het programma in goede banen te leiden, waaronder studenten van de mbo-opleiding Horeca, ICT, Transport & Logistiek, Beveiliging, Fotografie & Video, Podiumtechniek & AV en Artiest. Beide dagen staat er een officiële prijsuitreiking op het programma. Vrijdag 21 maart worden de prijzen bij Deltion uitgereikt door Staatssecretaris Sander Dekker en loco-burgemeester René de Heer. De presentatie is die dag in handen van Renate Wennemars. De winnende studenten bij De Groene Welle worden door een vakjury, bestaande uit meesterbinder Frits Driessen, freelance bloemist Miranda Nijeveld en meesterbinder Irma Stegeman in the spotlights gezet.

Skills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vaktrots bij zowel de leerlingen en docenten als ouders/verzorgers. Meer informatie over Skills Netherlands staat op www.skillsnetherlands.nl


Noot voor de redactie

U bent van harte uitgenodigd om de finales bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 Muriel Mariman, Communicatieadviseur Skills Netherlands, 06 3388 4211 of mariman@skills-netherlands.nl.
 Willemijn Eggengoor, Marketing- en Communicatieadviseur Deltion College, 06-25316737 of weggengoor@deltion.nl
 Betty Rijnberg, Opleidingsbeheerder Bloemdesign De Groene Welle, 06 18 05 98 85 of rijnberg@groenewelle.nl

Programma Deltion College

Donderdag 20 maart 2014:

10.00 – 13.00 uur: finales Skills Talents en Skills Heroes
14.00 uur: prijsuitreiking

Vrijdag 21 maart 2014:

10.00 – 16.00 uur: provinciale finales Skills Talents en finales Skills Heroes
16.30 uur: prijsuitreiking, door Staatsecretaris Sander Dekker en loco-burgemeester René de Heer

Programma De Groene Welle

Vrijdag 21 maart 2014:

09.00 – 17.00 uur: finales Skills Heroes
18.00 uur: Prijsuitreiking door hoofdjury-lid Frits Driessen

Over het Deltion College

Jong of oud, bedrijf of instantie, studerend of werkend: ROC Deltion is er voor iedereen!

Voor mbo-opleidingen, bij- of omscholing, maatwerk voor bedrijven, als inspirerende werkgever of als samenwerkingspartner. Wij zijn gevestigd op een bruisende campus in onderwijsstad Zwolle. Met uitdagende faciliteiten en een brede maatschappelijke blik, worden studenten en medewerkers gestimuleerd om zich zo succesvol mogelijk te ontwikkelen in hun beroep, in de maatschappij en in hun persoonlijk leven. www.deltion.nl

Over De Groene Welle

Onder de noemer ‘De Groene Welle: brug naar het Groene Leven’ werken we aan de ontwikkeling van leerlingen, studenten en cursisten. In onze organisatie staat de kernwaarde respect centraal, in nauwe relatie met ons groene karakter. Ondernemerschap, vakmanschap en samenwerking zijn hierbij belangrijke pijlers; pijlers die goed passen bij onze medewerkers en studenten, pijlers die energie en focus geven en die goed aansluiten bij ons onderwijs. We hebben locaties in Zwolle en Hardenberg en bedienen op deze manier Noordoost Nederland van groene opleidingen.

Over het mbo

Zo’n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Dagelijks werken 56.000 professionals met veel enthousiasme om de ruim 530.000 studenten op te leiden naar één van de 700 vakken en beroepen in de sectoren Techniek & Vormgeving, Economie & Dienstverlening en Gezondheidszorg, Welzijn & Sport. Hiermee is het mbo de hofleverancier van onze arbeidsmarkt.

Connect:

Laatste nieuws

Vacature Relatie- en Sponsormanager

Jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap; dat staat centraal bij alles wat we doen! Bij WorldSkills Netherlands werken we er hard aan om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewust te maken van hun unieke talenten, kansen en mogelijkheden. We...

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief