Hét loopbaanevenement in Ahoy volgend jaar weer in tweede week van januari

16 januari 2014 | Persberichten

Nieuwe datum Skills Masters, StudieBeurs West en Job Event blijkt goede zet

In de afgelopen drie dagen zijn er 29.056 bezoeken gebracht aan ‘Hét Loopbaanevenement van Nederland’ in Ahoy Rotterdam. Bezoekers van Skills Masters, StudieBeurs West en Job Event konden zich uitgebreid laten informeren en inspireren op het gebied van beroep, studie en werk. Door de aanwezigheid van doe-activiteiten, speed-coaching sessies en persoonlijke gesprekken kon iedereen zich op interactieve manier oriënteren op de toekomstige loopbaan.

In plaats van de tweede week van maart hebben de evenementen dit jaar voor het eerst in januari plaatsgevonden, waardoor het beter in het oriëntatieproces van jongeren. Net als voorgaande jaren is het persoonlijke contact een belangrijke motivatie voor een bezoek aan Skills Masters, StudieBeurs West en/of Job Event. “Het blijft bijzonder te zien hoe enthousiast en gemotiveerd alle bezoekers bezig zijn met het maken van keuzes, waarbij zij gebruik maken van de beschikbare informatie om die keuzes tastbaar en realiseerbaar te maken”, aldus exhibition manager Erik Takes.

Vakmanschap op Skills Masters

Op de tiende editie van Skills Masters hebben 12.778 jongeren kennisgemaakt met beroepen aan de hand van doe-activiteiten, vakwedstrijden en live-demonstraties. Vele duizenden vmbo’ers deden in het kader van hun oriëntatie-traject mee aan het begeleid lesprogramma, waarbij meer dan ooit de doe-activiteiten centraal stonden. Zij zagen bovendien mbo-talenten in vakwedstrijden uiteenlopend van verpleegkunde tot schilderen, die streden om een roemvolle vermelding of een plaats in team Nederland dat van 2 t/m 5 oktober naar Lille gaat voor EuroSkills, het EK voor beroepen. Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin, bezocht het evenement: “Skills Masters is een prachtevenement voor Rotterdam. Het helpt jongeren kiezen voor een opleiding”. Aan de Skills Juniors wedstrijden namen 400 leerlingen van groep 7 en 8 deel, waarmee het belang van een vroegtijdige beroepsoriëntatie werd onderstreept. Alle mogelijkheden in Haven en Industrie konden bezoekers vinden op een plein dat door een unieke samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs werd gerealiseerd. Een overzicht van alle vakwedstrijd winnaars is te vinden op http://skillsmasters.nl/wat-is-er-te-doen/vakwedstrijden/uitslagen-2014.

Juiste studiekeuzes op StudieBeurs West

StudieBeurs West heeft er met vele mbo- en hbo-instellingen voor gezorgd dat vele jongeren uit de regio en ver daarbuiten geholpen werden bij het maken van hun aanstaande studiekeuze. Al dan niet hierbij ondersteund door de aanwezige studiecoaches op de beursvloer, konden zij zich volop oriënteren en kiezen uit ruim 60 exposerende onderwijsinstellingen. Naast de goedbezochte inhoudelijke workshops met interessante en studiegerelateerde onderwerpen op de agenda, werd ook op de beursvloer uitgepakt met aansprekende stands en hun enthousiaste bemanning. De organisatie spreekt van een geslaagd studiekeuze-evenement bij monde van Annemarie Bruinsma: “Deze editie heb ik opvallend veel bezoekers en hun ouders gesproken. Zij gaven bij mij aan dat ze dit een erg goede beurs vonden en ook van de exposanten bereiken mij tevreden geluiden. Dit sterkt ons om op deze weg door te gaan en vast te houden aan onze pijlers meerwaarde, kwaliteit en relevantie.” StudieBeurs West heeft dit jaar 11.755 bezoekers mogen verwelkomen, waarmee wederom een stijgende lijn zichtbaar is ten opzichte van 2013.

Op weg naar werk met Job Event

Job Event heeft zich dit jaar – naast vacatures – met name gericht op de ondersteuning bij het zoeken naar werk, zoals hulp bij effectief solliciteren en informatievoorziening met betrekking tot aanvullende opleidingen en de kansen van eigen ondernemerschap. Op het Oriëntatieplein en bij stands van onder andere UWV en Talent010 hebben de 4.523 bezoekers zich uitvoerig kunnen laten informeren over het zetten van de juiste stappen op weg naar werk. Populaire sectoren voor de bezoekers van Job Event om die volgende stap in te zetten blijken de creatieve sector en bouw & techniek te zijn.

De volgende editie van ‘Hét Loopbaanevenement van Nederland’ vindt plaats in de tweede week van januari 2015.

Over ‘Het Loopbaanevenement van Nederland’

‘Hét Loopbaanevenement van Nederland’ is ontstaan uit een samenwerking tussen Skills Netherlands, Ahoy Rotterdam en Organisatie Groep Zuid. StudieBeurs West is een co-productie van OGZ en Ahoy Rotterdam; Skills Masters en Job Event zijn coproducties van Skills Netherlands en Ahoy Rotterdam. De evenementen worden breed gedragen door een groot aantal organisaties en instellingen.

Meer informatie via www.loopbaanevenement.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Connect:

Laatste nieuws

Host locaties kwalificatiewedstrijden bekend!

De kwalificatiewedstrijden van Skills Talents vinden aankomend jaar plaats op acht prachtige locaties in Nederland! Goed nieuws, vijf van deze host locaties zijn al bekend. Afhankelijk van de indeling gaan jouw leerlingen misschien wel strijden tijdens een...

Aankondiging Skills The Finals 2022

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun...

Horeca voorronden bij MBO Amersfoort

*Deze foto is gemaakt vóór corona. Fabienne Bakker, promoteam-lid van WorldSkills Netherlands, bezocht afgelopen week een trainingsdag voor de horeca opleidingen, georganiseerd door MBO Amersfoort. Fabienne mocht deze dag een workshop geven aan studenten en sprak...

Team Netherlands wint de Berg Award tijdens het Ambassadeursgala 2021!

Tijdens het Ambassadeursgala is de WSNL Berg Award uitgereikt aan ALLE leden van Team Netherlands. Team Netherlands heeft ontzettend veel flexibiliteit en doorzettingsvermogen laten zien en zijn als professionele vakmannen en -vrouwen omgegaan met de teleurstelling...

Videos

Nieuwsbrief