Hét loopbaanevenement in Ahoy volgend jaar weer in tweede week van januari

16 januari 2014 | Persberichten

Nieuwe datum Skills Masters, StudieBeurs West en Job Event blijkt goede zet

In de afgelopen drie dagen zijn er 29.056 bezoeken gebracht aan ‘Hét Loopbaanevenement van Nederland’ in Ahoy Rotterdam. Bezoekers van Skills Masters, StudieBeurs West en Job Event konden zich uitgebreid laten informeren en inspireren op het gebied van beroep, studie en werk. Door de aanwezigheid van doe-activiteiten, speed-coaching sessies en persoonlijke gesprekken kon iedereen zich op interactieve manier oriënteren op de toekomstige loopbaan.

In plaats van de tweede week van maart hebben de evenementen dit jaar voor het eerst in januari plaatsgevonden, waardoor het beter in het oriëntatieproces van jongeren. Net als voorgaande jaren is het persoonlijke contact een belangrijke motivatie voor een bezoek aan Skills Masters, StudieBeurs West en/of Job Event. “Het blijft bijzonder te zien hoe enthousiast en gemotiveerd alle bezoekers bezig zijn met het maken van keuzes, waarbij zij gebruik maken van de beschikbare informatie om die keuzes tastbaar en realiseerbaar te maken”, aldus exhibition manager Erik Takes.

Vakmanschap op Skills Masters

Op de tiende editie van Skills Masters hebben 12.778 jongeren kennisgemaakt met beroepen aan de hand van doe-activiteiten, vakwedstrijden en live-demonstraties. Vele duizenden vmbo’ers deden in het kader van hun oriëntatie-traject mee aan het begeleid lesprogramma, waarbij meer dan ooit de doe-activiteiten centraal stonden. Zij zagen bovendien mbo-talenten in vakwedstrijden uiteenlopend van verpleegkunde tot schilderen, die streden om een roemvolle vermelding of een plaats in team Nederland dat van 2 t/m 5 oktober naar Lille gaat voor EuroSkills, het EK voor beroepen. Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin, bezocht het evenement: “Skills Masters is een prachtevenement voor Rotterdam. Het helpt jongeren kiezen voor een opleiding”. Aan de Skills Juniors wedstrijden namen 400 leerlingen van groep 7 en 8 deel, waarmee het belang van een vroegtijdige beroepsoriëntatie werd onderstreept. Alle mogelijkheden in Haven en Industrie konden bezoekers vinden op een plein dat door een unieke samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs werd gerealiseerd. Een overzicht van alle vakwedstrijd winnaars is te vinden op http://skillsmasters.nl/wat-is-er-te-doen/vakwedstrijden/uitslagen-2014.

Juiste studiekeuzes op StudieBeurs West

StudieBeurs West heeft er met vele mbo- en hbo-instellingen voor gezorgd dat vele jongeren uit de regio en ver daarbuiten geholpen werden bij het maken van hun aanstaande studiekeuze. Al dan niet hierbij ondersteund door de aanwezige studiecoaches op de beursvloer, konden zij zich volop oriënteren en kiezen uit ruim 60 exposerende onderwijsinstellingen. Naast de goedbezochte inhoudelijke workshops met interessante en studiegerelateerde onderwerpen op de agenda, werd ook op de beursvloer uitgepakt met aansprekende stands en hun enthousiaste bemanning. De organisatie spreekt van een geslaagd studiekeuze-evenement bij monde van Annemarie Bruinsma: “Deze editie heb ik opvallend veel bezoekers en hun ouders gesproken. Zij gaven bij mij aan dat ze dit een erg goede beurs vonden en ook van de exposanten bereiken mij tevreden geluiden. Dit sterkt ons om op deze weg door te gaan en vast te houden aan onze pijlers meerwaarde, kwaliteit en relevantie.” StudieBeurs West heeft dit jaar 11.755 bezoekers mogen verwelkomen, waarmee wederom een stijgende lijn zichtbaar is ten opzichte van 2013.

Op weg naar werk met Job Event

Job Event heeft zich dit jaar – naast vacatures – met name gericht op de ondersteuning bij het zoeken naar werk, zoals hulp bij effectief solliciteren en informatievoorziening met betrekking tot aanvullende opleidingen en de kansen van eigen ondernemerschap. Op het Oriëntatieplein en bij stands van onder andere UWV en Talent010 hebben de 4.523 bezoekers zich uitvoerig kunnen laten informeren over het zetten van de juiste stappen op weg naar werk. Populaire sectoren voor de bezoekers van Job Event om die volgende stap in te zetten blijken de creatieve sector en bouw & techniek te zijn.

De volgende editie van ‘Hét Loopbaanevenement van Nederland’ vindt plaats in de tweede week van januari 2015.

Over ‘Het Loopbaanevenement van Nederland’

‘Hét Loopbaanevenement van Nederland’ is ontstaan uit een samenwerking tussen Skills Netherlands, Ahoy Rotterdam en Organisatie Groep Zuid. StudieBeurs West is een co-productie van OGZ en Ahoy Rotterdam; Skills Masters en Job Event zijn coproducties van Skills Netherlands en Ahoy Rotterdam. De evenementen worden breed gedragen door een groot aantal organisaties en instellingen.

Meer informatie via www.loopbaanevenement.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Connect:

Laatste nieuws

Gouden entree!

Het Albeda college is twee gouden kampioenen rijker! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara behaalden de eerste plaats met hun deelname aan de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. De twee finalisten kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven. Isabel,...

Nederland niet naar WorldSkills Shanghai in oktober 2022

Met Skills The Finals 2022 nog vers in het geheugen heeft WorldSkills Netherlands besloten om niet af te reizen naar WorldSkills Shanghai 2022. De veiligheid en het welzijn van deelnemers staan altijd voorop en op dit moment zien het bestuur en de directie teveel...

Genomineerden Best of excellence award

Tijdens Skills The Finals hebben honderden studenten gestreden om de titel beste vakman / vakvrouw van Nederland. In meer dan 60 wedstrijdrichtingen hebben zij hun uiterste best gedaan om bij de beste van Nederland te mogen horen. Naast het winnen van...

Skills-kampioenen aangemoedigd door ministers Dijkgraaf en Wiersma

Het vmbo is 20 Nederlands Kampioenen rijker. Tijdens Skills The Finals op donderdag 31 maart in de Jaarbeurs streden 142 finalisten in teams om de beste te worden in hun vakgebied. In aanloop naar de finales van Skills Talents, het project voor het voor het vmbo deden...

Videos

Nieuwsbrief