We zijn er bijna!

4 februari 2020 | Nieuws, Skills Talents

Vorige week hebben de meeste provinciale kampioenschappen in 1 week plaatsgevonden. Maar liefst 22 wedstrijden op 8 verschillende mbo-instellingen in het land!

De week werd afgetrapt door het Clusius College waar op dinsdag 28 januari de wedstrijd Bloemwerk plaatsvond. Clusius College Alkmaar, Clusius College Hoorn en Clusius College Castricum streden hier om een plek in de landelijke finale op donderdag 5 maart! Aan het eind van de dag trok Clusius College Alkmaar aan het langste eind en zien we dit team terug in Leeuwarden.
Op diezelfde dag vond de wedstrijd Media, Vormgeving & ICT plaats op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Vijf teams gingen met frisse moed van start en het Grafisch Lyceum Rotterdam won, van harte gefeliciteerd!

Woensdag 29 januari was de grote dag voor het Koning Willem I College. Zij vierden een jubileum! Al 10 jaar zijn zij betrokken bij de organisatie van Skills Talents wedstrijden en wij zijn heel blij met de manier waarop zij dit keer op keer neerzetten. Ze organiseren bijna alle wedstrijden en hebben een giga prijsuitreiking met zo’n 400 man publiek! Bekijk de uitslagen van deze dag op de provinciepagina van Noord-Brabant.
Er vonden ook nog twee wedstrijden plaats op het Lentiz deze dag. De groen-wedstrijden Bloemwerk en Tuinontwerp & -aanleg. Voor de Bloem wedstrijd won het Lentiz Vlaardingen en bij Tuinontwerp won Wellantcollege Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd!

Op donderdag 30 januari werd er nóg een wedstrijd georganiseerd op het Clusius College Alkmaar. De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg. Het Clusius College Castricum won die dag en zien we terug in de finale!
Daarnaast vonden deze dag de volgende wedstrijden plaats op het Scalda: Economie & Ondernemen, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Media, Vormgeving & ICT en Zorg & Welzijn. Drukke dag op Scalda en ook hier was alles top geregeld! De uitslagen van de wedstrijden zijn te vinden op de provinciepagina van Zeeland.

De laatste dag van de week waren er op twee locaties wedstrijden. Op het Friesland College werd de wedstrijd Mobiliteit & Transport georganiseerd en is ’t Schylger Jouw uit Midsland de trotse winnaar. Daarnaast waren de wedstrijden Bloemwerk en Tuinontwerp & -aanleg bij het Aeres Velp. Hier wonnen Aeres Nijkerk voor Bloem en Helicon Kesteren voor Tuin. Jullie zien we terug in de finale op 5 maart!

Voor alle uitslagen, bekijk de provinciepagina’s. Houd de ‘coming up’ in de gaten als agenda voor aankomende provinciale kampioenschappen.

 

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief