Top 3 van docenten bekend voor Skills Heroes Docenten Bokaal 2023: Wie mag de bokaal in ontvangst nemen als ambassadeur voor alle docenten?

6 maart 2023 | Nieuws, Skills Heroes, Skills Heroes

WorldSkills Netherlands is verheugd om de top drie van genomineerde docenten voor de Skills Heroes Docenten Bokaal 2023 bekend te maken. De genomineerden (op alfabetische volgorde) zijn Linda Baeten (Summa College), Anja Bronda (Yuverta) en Maaike Scholtes (Albeda College). Zij hebben allemaal opvallende bijdragen aan het bevorderen van vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland d.m.v. de inzet van het Skills Heroes programma. De winnaar van de bokaal wordt bekendgemaakt tijdens de Skills Heroes prijsuitreiking op vrijdag 24 maart.

Vorig jaar werd de Skills Heroes Docenten Bokaal uitgereikt aan Froukje Dijkstra, een docent die zich al jaren bevlogen inzet voor de Skills Heroes vakwedstrijden. Froukje is nu betrokken in het jurypanel voor de Skills Heroes Docenten Bokaal en deelt graag haar ervaringen: “Als panellid vind ik het fantastisch om te zien hoe docenten zich inzetten voor het ontwikkelen van vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland.”

Beroepsonderwijs is van groot belang voor Nederland, omdat het onmisbaar is voor de ontwikkeling van de economie en de samenleving als geheel. Door jongeren op te leiden tot vakmensen, worden ze voorbereid op een veelbelovende carrière en kunnen ze bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die de samenleving ten goede komen.

Docenten spelen een cruciale rol binnen het beroepsonderwijs en zijn zo ook de drijvende kracht bij de Skills Heroes vakwedstrijden. Ze begeleiden daarbij studenten bij het ontdekken van hun talenten, stimuleren hen om hun best te doen en inspireren hen om hun grenzen te verleggen. Daarom staan wij graag stil bij deze krachtige motor en is het een positieve ontwikkeling om te zien dat het aantal nominaties sterk is gestegen. ‘Een selectie maken was daarbij bijzonder lastig en verdient elke inzending oprecht een podium. Daarom zal de uiteindelijke winnaar de bokaal ook namens alle docenten in ontvangst nemen.’ Aldus Erik van der Zwan directeur WSNL

Zoals Dimitri Van Dillen, Leraar van het Jaar en jurylid Skills Heroes Docenten Bokaal, aangeeft: “Als docent is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen inspireren en uitdagen. Zo kunnen studenten het beste uit zichzelf halen en uitgroeien tot vakmensen waar Nederland trots op kan zijn.”

We willen Linda, Anja en Maaike feliciteren met hun nominatie en we kijken uit naar de Skills Heroes prijsuitreiking op vrijdag 24 maart.

Connect:

Laatste nieuws

Binnen de groenbranche kun je heel veel kanten op

Lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde. Veelzijdig werk, waarvan je aan het eind van de dag direct resultaat ziet. Wie wil dat nou niet? “De groenbranche staat te springen om mensen!”, vertelt Violette Kout van TRI Groei in Groen. TRI is partner van...

Philadelphia zet finalisten aan het denken over meesterschap

Grijp je in als iemand met een beperking zonder rijbewijs op een brommer wil wegrijden? Of wat als iemand een eigen telefoon wil, maar daar eigenlijk niet mee om kan gaan. Over dit soort kwesties bogen vijf mbo-studenten zich tijdens een speciale masterclass van...

Werken in de techniek: lekker bezig zijn én je hoofd gebruiken

Natuurlijk kun je op papier uitleggen wat het waterzijdig inregelen van een cv-installatie inhoudt”, vertelt Hans Haring van Wij Techniek. “Maar het live zien en zo kennismaken met onze branche, dat is veel gaver. Daarom zijn de vakwedstrijden van WorldSkills...

Videos

Nieuwsbrief