Team Netherlands maakt zich klaar voor EK in Polen

11 mei 2023 | Persberichten, Skills Heroes, Team NL

22 mbo-studenten vertegenwoordigen Nederland tijdens EuroSkills Gdańsk 2023, de Europese Kampioenschappen voor beroepen. Van 5 tot en met 9 september neemt Team Netherlands het in Polen op tegen studenten uit heel Europa. De komende maanden trainen de teamleden elk minimaal 280 uur met experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs. WorldSkills Netherlands verzorgt de mentale voorbereiding en begeleidt Team Netherlands op weg naar en tijdens het EK in Gdańsk.

Gouden medaille
De teamleden hebben zich gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de Nederlandse vakwedstrijden voor het mbo. Via voorronden en kwalificatiewedstrijden plaatsten zij zich voor de landelijke finalewedstrijden op 23 en 24 maart in RAI Amsterdam. Hier bewezen zij over bijzonder veel talent te beschikken en wonnen zij de gouden medaille. In Polen strijden zo’n 600 deelnemers uit 32 landen om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in één van de 43 vakrichtingen. De organisatie in Gdańsk verwacht zo’n 100 duizend bezoekers te verwelkomen.

Team Netherlands neemt deel aan wedstrijden in de volgende 20 vakrichtingen:
Syta Westra – Kapper – ROC Friese Poort
Bart Willems – Lasser – ROC Nijmegen
Damon van den Berg – Boulanger – Summa College
Willem Mateman – Hovenier – Aeres MBO
Twan Geven – Hovenier – Aeres MBO
Joris van Wijnen – Bouwtimmeren – Deltion College
Richard van Asdonck – Autotechnicus – ROC Midden Nederland
Sam Strijbis – Sanitaire- en verwarmingstechnicus – ROC Horizon College
Laura van Oort – Gastheer/ gastvrouw – mboRijnland
Miryanne Ruijs – Kok – Koning Willem I College
Jirki Hendricks – CNC-frezer – ROC van Amsterdam
Jorn Nieuwenhuis – Patissier – mboRijnland
Gerrit van Aalst – Bloembinder – Yuverta
Ruben Boorsma – Metselaar – MBO Amersfoort
Stefan de Roo – Mechatronicus – Aventus
Sybo Martens – Mechatronicus – Aventus
Thom Oosterbos – Elektrotechnicus gebouwen – Curio
Leendert Jan Floor – Applicatie- en mediaontwikkelaar – Hoornbeeck College
Joost Meijer – CAD-tekenaar – ROC Nijmegen
Anne Eerdman – Schilder – ROC van Twente
Koen van Ast – Meubelmaker – Hout- en Meubileringscollege
Olivia van Leeuwen – Schoonheidsspecialiste – mboRijnland

Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Deelnemers doen mee aan voorronden op school, regionale kwalificatiewedstrijden en strijden uiteindelijk in de landelijke finale om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland. Vrijwel alle mbo-instellingen doen mee aan Skills Heroes vakwedstrijden.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands met vakwedstrijden het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren in Nederland. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en (v)mbo vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Binnen het label ‘Dit is mbo’ werkt WorldSkills Netherlands voor de promotie van beroepsonderwijs ook samen met de MBO Raad en SBB.

Connect:

Laatste nieuws

Bart Willems wint Best of Excellence Award voor de tweede keer!

Op maandag 15 mei won Bart Willems, student Lassen bij Vakopleiding Techniek en ROC Nijmegen, de Best of Excellence Award. De award wordt jaarlijks door WorldSkills Netherlands uitgereikt aan de mbo-student die in de finale van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor...

MBO Ambassadeursgala – Livestream

Vanavond is het mbo Ambassadeursgala in Apeldoorn met o.a. de uitreiking van de Best Of Excellence award. Wie wint ‘m dit jaar?! Kijk allemaal vanavond om 18:30 uur via de livestream.

Bij HANOS kun je heel veel kanten op

Je kent ze misschien wel van de paarse vrachtwagens: HANOS, de internationale horecagroothandel. Maar wat dit mooie bedrijf qua werk allemaal te bieden heeft, dát is niet bij iedereen bekend. Dus vertelt Nanda Dekker van HANOS er graag meer over en doet ze uit de...

Wie wint de Best of Excellence Award 2023?

Nog meer goed nieuws voor 11 Skills Heroes gouden medaillewinnaars! Op maandag 15 mei 2023 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2023. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief