Liveblog: Patissier Serena gaat strijd aan tijdens WK in Zwitserland

10 oktober 2022 | Team NL

Tijdens het aangepaste internationale programma van Team Netherlands 2022 doet Serena van ROC van Twente mee aan de officiële WorldSkills competitie ‘Special Edition’ in Luzern. Volg in onderstaand liveblog hoe het haar afgaat in de strijd tegen de beste patissiers ter wereld.

16 oktober 19.00 uur
Serena 9e ter wereld
Serena bemachtigd een knappe 9e plaats tijdens het wereldkampioenschap.

16 oktober 16.45 uur
Volg de prijsuitreiking live 
Om 16.45 uur via: https://worldskills.richemont.swiss/en/live-stream

13 oktober 17.00 uur
Wedstrijddag 2 tevreden afgerond
Serena haar 2e wedstrijddag is super goed verlopen. Ze heeft alles op tijd ingeleverd. Serena is erg blij met het resultaat en trots op wat zij heeft neergezet.

13 oktober 09.00 uur
Wedstrijddag 2 van start en terugblik
Serena maakt vandaag een showstuk van chocolade en bonbons. Alles wordt gemaakt in het thema ‘Circus Knie’. Hieronder zie je foto’s van wat Serena gisteren heeft gemaakt.

12 oktober 17.00 uur
Alle opdrachten af binnen de tijd
Serena heeft haar eerste wedstrijddag goed afgesloten. Ze heeft alle opdrachten binnen de tijd af gekregen. Morgen start haar tweede en laatste wedstrijddag.

12 oktober 09.00 uur
Serena haar wedstrijd is begonnen!
Vanmorgen stond ze vroeg op om zich klaar te maken voor haar wedstrijd. In 2 dagen maakt ze verschillende opdrachten, welke uiteindelijk gaan bepalen welke plek ze bemachtigd tijdens dit wereldkampioenschap. Succes Serena!

11 oktober 14.30 uur
Live vanuit Luzern… ?

 

10 oktober 09.00 uur
Onderverdeling wedstrijddagen
Op 10 en 11 oktober hebben Canada, Finland, Frankrijk, Japan, Maleisië en Engeland hun wedstrijddagen. Serena start als lid van Team Netherlands woensdag haar wedstrijd. Samen met de landen Oostenrijk, Chinees Taipei en Kazachstan hebben zij hun wedstrijd op woensdag en donderdag 12 en 13 oktober. Als laatste zijn Hongkong, India, Korea, Zwitserland en Zuid-Afrika aan de beurt op 14 en 15 oktober.

9 oktober 20.00 uur
Openingsceremonie en afleggen WorldSkills eed
Op zondag 10 oktober heeft Serena de wedstrijdvloer en de producten waar ze mee gaat werken kunnen bekijken. Bij de WorldSkills competitie wordt dit ‘familiarization’ genoemd. ‘S avonds vond de openingsceremonie plaats en mocht Serena de eed van van WorldSkills afleggen. Per competitie wordt daar een deelnemers voor geselecteerd die namens alle deelnemers de eed aflegt.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief