Liveblog: Nederland gaat voor de titel tijdens WK Hovenier

17 oktober 2022 | Team NL

WorldSkills Shanghai gingen vanwege corona dit jaar niet door. Daarom organiseert WorldSkills International van 24 t/m 27 oktober in Tallinn (Estland) een alternatief, ‘WorldSkills Special Edition’ Hovenier 2022. Team Netherlands deelnemers Nathan den Besten en Jorn Houdijk (school: Yuverta Houten) zullen namens Nederland meedoen. Het belooft een spannende strijd te worden, naast Nederland doen er namelijk vijftien sterke landen mee, waaronder de top 3 van het laatste WK: Zwitserland, Italië en Colombia. Lees in onderstaand liveblog hoe het de mannen vergaat:

28 oktober 20.00 uur
8e en Medal for Excellence!
Jorn Houdijk en Nathan den Besten van Yuverta winnen tijdens WK een Medal for Excellence en 8e plaats van de 16! Een Medal for Excellence wordt door WorldSkills International uitgereikt aan deelnemers die boven een bepaald aantal punten scoort en daarmee excellent vakmanschap laat zien. Dit is een hele mooie prestatie! Gefeliciteerd!

27 oktober 12.00 uur
Einde wedstrijd!
Klaar! Wat een ontlading van spanning en hard werken.. Morgen horen we tijdens de closing ceremonie welke plaats Jorn en Nathan hebben behaald. Wat dat ook gaat zijn: ze hebben een super mooie prestatie neergezet en behoren al tot de beste 16 jonge hoveniers ter wereld.

 

27 oktober 09.15 uur
Nog 2 uur…
Het lijkt een race tegen de klok te worden.. Jorn en Nathan hebben nu pauze. Na de pauze hebben ze nog 2 uur de tijd.

27 oktober 08.15 uur
Laatste wedstrijddag
De vierde en laatste wedstrijddag is van start gegaan om 8.15 uur. Na de wedstrijddag van gisteren lopen de mannen op schema. Er moet vandaag nog redelijk veel gedaan worden: Een klein wildverband terras, mosblokken in de plantenbak en behoorlijk wat beplanting. Jorn en Nathan hebben hier 3 uur de tijd voor.

26 oktober 15.15 uur
Derde wedstrijddag, nog 45 minuten!
Voor het publiek is de spanning om te snijden. Jorn en Nathan hebben nog 45 minuten. De laatste planken worden gezaagd en de Laatste planten worden uitgezet. Morgen nog een laatste halve wedstrijddag!

26 oktober 09.00 uur
Derde wedstrijddag van start!
Jorn maakt vandaag de loopbrug over de vijverranden. Deze loopbrug bestaat uit 2 delen welke haaks op elkaar komen te staan en deels overlappen. Nathan gaat aan de slag met het maken van een bank, welke deels prefab is. Het fundament bestaat uit schanskorven. In onderstaande video wordt het startsein van de 3e wedstrijddag gegeven.

25 oktober 19.00 uur
Tweede wedstrijddag volgens plan
Jorn en Nathan zijn weer hard vooruit gegaan vandaag. Volgens de planning dient de vijver, het watergordijn, de stapstenen en het terras van flagstones af te zijn. Dat hebben ze gehaald. Onderstaand is de tuin die ze aan het maken zijn:

24 oktober 16.30 uur
Mooi werk tijdens eerste wedstrijddag
De eerste wedstrijddag is afgelopen. Nathan en Jorn hebben mooi werk geleverd. Morgen gaan ze verder!

24 oktober 13.00 uur
Eerste wedstrijddag – onderverdeling Nathan en Jorn
Nathan (links in onderstaande video) maakt de de limestone muren op 45 + en 30 + cm met 1 muur varen erin. Jorn maakt de Cortenstalen plantenbakken voor de kruidenbeplanting.

24 oktober 09.00 uur
Eerste wedstrijddag
De competitie is begonnen! Heel veel succes Jorn en Nathan!

23 oktober 09.00 uur
Tweede voorbereiding dag
Vandaag de laatste voorbereiding dag, dit neemt een halve dag in beslag. Vanavond is de openingsceremonie.

22 oktober 09.00 uur
Het gaat beginnen..
Vandaag hebben Jorn en Nathan een voorbereidingsdag (familiarization). Na het welkomstwoord werd er een paspoortcheck gedaan en werd de deelnemers verzocht hun telefoons in te leveren. Ze kregen alle te gebruiken materialen en machines te zien en hadden gelegenheid deze te testen. Er werd geloot voor een werkplek, Jorn en Nathan gaan de strijd aan op werkplek nummer 1. Aan het einde van de dag kregen de deelnemers de werktekening te zien van de tuin die ze moeten gaan maken.

21 oktober 16.00 uur
Ontdekken van Tallinn
Vrijdag hebben Jorn en Nathan de stad verkent, zijn in een gamehall en de sauna geweest.

20 oktober 10.20 uur
Vertrek vanaf Schiphol
Vanmorgen om 10.20 uur zijn Jorn, Nathan, Willem (begeleidend docent) en Nicole (expert) van Schiphol vertrokken naar Worldskills ‘Special Edition Landscape Gardening’ in Tallinn, Estland. Na een zeer snelle doorloop van koffers afgeven en douane afhandeling hadden ze alle tijd om het vliegtuig te halen.

Connect:

Laatste nieuws

Boaz en Ruben doen in Salzburg mee aan wereldkampioenschap

Boaz Poppelier en Ruben Boorsma uit Team Netherlands doen in Salzburg, Oostenrijk, mee aan de internationale competitie 'WorldSkills Special Edition'. Ruben gaat in het vakgebied Metselaar de strijd aan met 19 deelnemers van over de hele wereld. Boaz staat in een...

Team Netherlands deelnemers gaan strijd aan in Polen

Vijf Team Netherlands deelnemers zijn afgereisd naar Gdansk in Polen om deel te nemen aan een internationale Skills wedstrijd, tijdens SkillsPoland, in hun vakgebied. Op 22 november start Julius Tromp van ROC van Amsterdam zijn wedstrijd koken. Sanitaire- en...

Ga ervoor, en je kunt alles bereiken!

Heel wat mensen denken bij CAD tekenen dat je de hele dag technische 3D-tekeningen op de computer maakt, maar we doen zoveel meer. In mijn beroep ontwerp je uiteenlopende machines en apparaten, van heggenscharen tot treinen, en je stuurt de soms langdurige...

Vier Team Netherlands deelnemers naar wedstrijd in België

Op 13 november starten vier deelnemers uit Team Netherlands hun internationale wedstrijd in België. Autotechnicus Mitch, CAD-tekenaar Matthijs, Media- en applicatieontwikkelaar Luc en Kapper Huseen strijden in een speciale internationale competitie tijdens de...

‘Het WK en EK hebben me al veel mooie opdrachten opgeleverd’

Sinds tien jaar heb ik een eigen bouwbedrijf en maken we vooral luxe vrijstaande villa’s waarbij ik met de architecten en opdrachtgevers actief meedenk over de uitvoering. Dat een goede voorbereiding zeventig procent van het resultaat bepaalt, leerde ik van de...

Videos

Nieuwsbrief