Liveblog: ICT-beheerder Demian in UK

11 oktober 2022 | Team NL

Van 8 tot en met 15 oktober is Demian van Vugt van MBO Rijnland in Plymouth, waar hij tijdens een uitwisselingsprogramma samen met Engelse studenten werkt aan een ICT -en software development project met als onderwerp Artifical Intelligence. Volg in onderstaande liveblog wat hij er meemaakt.

15 oktober 16.00 uur
De laatste dagen
Demian heeft de laatste dagen van het programma vooral gewerkt aan het finaliseren van de database en de website. Daarnaast schreef hij een stuk documentatie zodat hij alles goed achterliet. Demian: “Ik heb het goed afgesloten en ging naar huis met de wetenschap dat alles goed werkt”. Demian vond het heel anders werken dan op school, waar hij vaak in een groepje van 3 tot 4 personen werkt. Daarentegen werkte hij hier met een heel team, waardoor hij mee kon kijken wat er op verschillende afdelingen gebeurt, zoals het design team of het backend team. Demian: “Om met hen samen te werken, en hiermee ook een andere tak van mijn gebied te zien vond ik erg leuk. Het samenwerken ging goed, en het team (zowel Engelse als Nederlandse studenten) waren altijd vriendelijk en gezellig! Ik heb veel geleerd op het gebied van samenwerken in een groter team maar ook in het gebruik van Scrum en daily standups.”

12 oktober 15.00 uur
Update van Demian
Demian: “Gisteren is het project echt begonnen! Eerst heb ik samen met de andere studenten wat onderzoek gedaan naar de resources die we nodig hebben. Nadat duidelijk was wat ik kon doen ben ik aan de slag gegaan. Eerst heb ik gebruik mogen maken van het serverrack wat je op de tweede foto kan zien. Hierop heb ik Proxmox geïnstalleerd. Vrij technisch verhaal maar lang verhaal kort zorgt het ervoor dat je virtuele machines (zoals computers) aan kan maken waardoor je dus met 1 computer meerdere dingen kan doen. Hierna heb ik een database aangemaakt met de higscores voor de game. We maken namelijk een Pacman game!”

10 oktober 09.00 uur
Start van het ICT -en software development project
Demian heeft de mogelijkheid om te onderzoeken wat er aan hardware mogelijkheden zijn binnen dit project, hij kan binnen de school bekijken wat er mogelijk is voor toekomstige EXI/AMI groepen en hij leert veel van de processen van Scrum en Trello-board.

8 oktober 09.00 uur
Vertrek en ontdekken van Plymouth
Zaterdag vertrok Demian naar Engeland. Hij had nog nooit eerder gevlogen in een vliegtuig, dus dat was even wennen. Na een goede vlucht heeft hij de stad kunnen verkennen. Samen met de andere deelnemers van het uitwisselingsprogramma liep hij een stuk langs de kust, waar hij ons graag wat beelden van laat zien.

Connect:

Laatste nieuws

Vacature Relatie- en Sponsormanager

Jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap; dat staat centraal bij alles wat we doen! Bij WorldSkills Netherlands werken we er hard aan om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewust te maken van hun unieke talenten, kansen en mogelijkheden. We...

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief