Liveblog: Boulanger Daan Filius gaat internationaal de strijd aan!

4 augustus 2022 | Team NL

Voor het internationale programma van Team Netherlands 2022 is Daan Filius op 3 augustus, samen met zijn expert en coach Hiljo Hillebrand, afgereisd naar Holstebro in Denemarken. Daan doet mee aan het Competition Camp, waar hij de strijd aangaat tegen de top van studenten Boulanger uit Spanje, Finland, Zwitserland, Denemarken en België.

5 augustus 20.00 uur
Daan Filius wint internationale wedstrijd Boulanger!
Daan: “Ik had niet verwacht dat ik de 1e prijs zou pakken. Denemarken en Zwitserland waren ook erg goed, zij waren mijn grootste concurrenten. Toen ik tijdens de prijsuitreiking hoorde dat zij 2e en 3e waren durfde ik wel te hopen! Ik ben erg blij dat het me gelukt is. Alle lange dagen en weekenden hard trainen zijn het waard geweest! Ik kijk hier met een heel goed gevoel op terug!”

5 augustus 16:00 uur
De wedstrijd is afgelopen
Voor Daan en de andere kandidaten zit de wedstrijd erop. Iedereen heeft hard gewerkt om mooie en lekkere producten op te leveren met de juiste technieken. Wat moest Daan nu allemaal maken?
– Inleveren Mystery Box opdracht –> de tweevlecht
– Baguettes maken
– Brood maken
– Puff pastry maken
Hij is zelf erg tevreden over zijn werk en denkt dat hij een goede kans maakt. De uitslag wordt vanavond pas bekend gemaakt dus we moeten nog even wachten.

           

5 augustus 12.30 uur
Einde is in zicht!
Daan is op dit moment zijn laatste producten aan het afwerken. Het ziet er heerlijk uit!

           

5 augustus 10.30 uur
Work in progress
Het Mystery Box stuk van Daan ziet er al goed uit. Hij is nu zo’n 2,5 uur onderweg en gaat als een speer. Hij loopt ver voor op schema dus dit moet helemaal goed komen. Daan staat naast twee interessante landen, namelijk Zwitserland en Denemarken. Hij is momenteel bezig met het onderdeel ‘brood’.

     

5 augustus 08.00 uur
De wedstrijd is begonnen!
Na een goede nachtrust is Daan fris gestart aan de wedstrijd. Hij heeft er zin in!!

4 augustus 09.00 uur
Vandaag kunnen de deelnemers hun wedstrijd voorbereiden
Daan en de andere deelnemers hebben vandaag tijd om hun wedstrijd voor te bereiden. Hiljo: “Daan is er klaar voor!” Hij heeft ook zijn Mystery Box gekregen: een tweevlecht. Hiervoor moet hij een recept maken en de nodige technieken vermelden. De sfeer is goed en er wordt onderling veel gelachen en besproken.

3 augustus 11.00 uur
“Ik heb letterlijk elke dag getraind voor deze wedstrijd”
Daan en Hiljo rijden op woensdag 3 augustus de Deense grens over. Ze zijn op weg naar Holstebro, waar het evenement de komende dagen plaatsvindt. Daan: “Ik voel me goed en heb er zin in! De afgelopen weken heb ik letterlijk elke dag getraind voor deze wedstrijd. Ik ben benieuwd naar mijn tegenstanders, hoe zij zich hebben voorbereid en hoe zij de Nationale finale in hun land hebben ervaren en wat ze hebben gedaan om deze te winnen. Ik hoop connecties voor het leven te maken.” Wij wensen je heel veel succes Daan!

Connect:

Laatste nieuws

Binnen de groenbranche kun je heel veel kanten op

Lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde. Veelzijdig werk, waarvan je aan het eind van de dag direct resultaat ziet. Wie wil dat nou niet? “De groenbranche staat te springen om mensen!”, vertelt Violette Kout van TRI Groei in Groen. TRI is partner van...

Philadelphia zet finalisten aan het denken over meesterschap

Grijp je in als iemand met een beperking zonder rijbewijs op een brommer wil wegrijden? Of wat als iemand een eigen telefoon wil, maar daar eigenlijk niet mee om kan gaan. Over dit soort kwesties bogen vijf mbo-studenten zich tijdens een speciale masterclass van...

Videos

Nieuwsbrief