Liveblog: Ben en Bas doen mee aan WK in Stuttgart

4 oktober 2022 | Team NL

Tijdens het aangepaste internationale programma van Team Netherlands 2022 doet team mechatronica, Bas van der Mark en Ben van de Marel van ROC Mondriaan, mee aan de officiële WorldSkills Internationale competitie in Stuttgart. Ze gaan de strijd aan tegen maar liefst 25 teams uit verschillende landen van over de hele wereld. In juni hebben Bas en Ben reeds een oefenwedstrijd gehad bij Festo Ltd in Northampton. Ze gingen er met een eerste plaats naar huis. Wat zal de officiële wedstrijd ze brengen? Volg het hier.

8 oktober 21.00 uur
16e plaats van de 25 landen
Bas en Ben hebben een 16e plaats behaald tijdens de WorldSkills mechatronica special edition wedstrijd in Stuttgart. Daarmee hebben ze zich geplaatst in de top 16 van beste mechatronica ter wereld.

8 oktober 17.00 uur
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is live te volgen via YouTube.

7 oktober 12.00uur
Laatste wedstrijddag
De vierde en laatste wedstrijddag is aangebroken. Ben en Bas maken vandaag twee opdrachten. De eerste, die van 2,5 uur, hebben ze net afgerond. De mannen hebben nu pauze en starten daarna met hun laatste opdracht, die duurt een uur.

https://www.instagram.com/reel/CjaLEd3DqtD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=  

6 oktober 14.30 uur
Derde wedstrijddag – Nog 1 uur te gaan
Nog 1 uur te gaan! Op de achtergrond op foto 1 hieronder zie je de fans van Bas en Ben: ouders, opa’s en oma’s. Station 3 is bijna klaar. Daarna beginnen ze aan het programma, dat is erg ingewikkeld dit keer.
 

6 oktober 09.15 uur
Derde wedstrijddag 
Bas en Ben zijn begonnen met opbouwen en moeten vandaag een 3e en laatste station toevoegen aan de stations die ze de afgelopen twee dagen hebben gemaakt. Ze hebben zojuist een doos vol nieuwe onderdelen ontvangen, vandaag dus weer flink veel montage- en programmeerwerk! Succes!

5 oktober 19.30 uur
Tweede wedstrijddag – Evaluatie
‘S avonds was pas om 19:30 uur de evaluatie van de opdracht. Er was veel goed, maar helaas werkte niet alles volgens de opdracht. Echter was dit het geval bij de meeste landen, alleen Japan scoorde bijna 100%.

5 oktober 09.15 uur
Tweede wedstrijddag 
Vandaag krijgen de deelnemers een lange opdracht. Er wordt van ze gevraagd een nieuw station te bouwen en deze te verbinden met het station van wedstrijddag 1. Om 9.15 uur ging het startsignaal.

4 oktober 14.30 uur
Eerste wedstrijddag – Afronden opdracht 1 en assessment
De start van opdracht 1b (het tweede deel van de eerste opdracht). De deelnemers gaan de opdracht van vanmorgen afronden en krijgen daarna een onderhoudsopdracht. Zij hebben hier nog 1 uur de tijd voor. Daarna volgt het eerste assessment. Dan worden de eerste punten uitgedeeld. Spannend! Bekijk onze Instagram Stories voor meer beelden!

4 oktober 09.00 uur
Eerste wedstrijddag – Startsignaal gegeven!
3, 2, 1…. GO!

4 oktober 08.00 uur
Eerste wedstrijddag
De wedstrijd gaat om 9:00 uur van start met een eerste bouwopdracht. De opdracht zal maximaal drie uur duren. De opdracht was onbekend tot 8.30 uur. Toen de deelnemers de opdracht ontvingen hadden ze 30 minuten de tijd om deze grondig door te lezen. Zie foto.

3 oktober 09.00 uur
Voorbereiden op de wedstrijdvloer en openingsceremonie
Bas en Ben mogen vandaag weer de werkvloer op en hebben nog tot 15:00 uur de tijd om hun spullen te testen en te oefenen met de instructies die ze gisteren hebben gehad. Om 19:00 uur volgde de openingsceremonie. De teams van alle 25 landen werden één voor één voorgesteld. De sfeer was. Docent Ties: “We hebben er zin in!!”

2 oktober 09.00 uur
Voorbereiden op de wedstrijdvloer
Docent Ties: “Eindelijk mogen Bas en Ben vandaag de wedstijdvloer op. Ze mogen hun werkplek inrichten en krijgen instructies over nieuwe technieken, hardware en software die later nodig is bij de opdrachten.”

1 oktober 09.00 uur
Kennismaking deelnemers
Zaterdag stond voor Bas en Ben in het teken van de kennismaking met de andere deelnemers. De hele groep ging als verassing naar het Porsche museum.

29 september 04.30 uur
Vertrek richting Stuttgart
De volgende dag vertrok het team richting Stuttgart. Ben en Bas reizen met hun expert en jurylid Kevin en hun docent Ties. De reis nam zo’n 6 uur in beslag. Kevin is ‘Deputy Chief’ tijdens de wedstrijd en dient zich op 29 september om 15:00 uur te melden om voorbereidend werk te verrichten samen met de Chief Expert en workshop master. Ben en Bas hebben de stad en het Porsche museum die middag bezocht.

28 september 15.00 uur
Minister-president Mark Rutte wenst Ben en Bas succes
Op 28 september kregen Ben en Bas een stukje mentale ondersteuning van niemand minder dan minister-president Mark Rutte. Ze zijn helemaal klaar voor hun wedstrijd!

Connect:

Laatste nieuws

Boaz en Ruben doen in Salzburg mee aan wereldkampioenschap

Boaz Poppelier en Ruben Boorsma uit Team Netherlands doen in Salzburg, Oostenrijk, mee aan de internationale competitie 'WorldSkills Special Edition'. Ruben gaat in het vakgebied Metselaar de strijd aan met 19 deelnemers van over de hele wereld. Boaz staat in een...

Team Netherlands deelnemers gaan strijd aan in Polen

Vijf Team Netherlands deelnemers zijn afgereisd naar Gdansk in Polen om deel te nemen aan een internationale Skills wedstrijd, tijdens SkillsPoland, in hun vakgebied. Op 22 november start Julius Tromp van ROC van Amsterdam zijn wedstrijd koken. Sanitaire- en...

Ga ervoor, en je kunt alles bereiken!

Heel wat mensen denken bij CAD tekenen dat je de hele dag technische 3D-tekeningen op de computer maakt, maar we doen zoveel meer. In mijn beroep ontwerp je uiteenlopende machines en apparaten, van heggenscharen tot treinen, en je stuurt de soms langdurige...

Vier Team Netherlands deelnemers naar wedstrijd in België

Op 13 november starten vier deelnemers uit Team Netherlands hun internationale wedstrijd in België. Autotechnicus Mitch, CAD-tekenaar Matthijs, Media- en applicatieontwikkelaar Luc en Kapper Huseen strijden in een speciale internationale competitie tijdens de...

‘Het WK en EK hebben me al veel mooie opdrachten opgeleverd’

Sinds tien jaar heb ik een eigen bouwbedrijf en maken we vooral luxe vrijstaande villa’s waarbij ik met de architecten en opdrachtgevers actief meedenk over de uitvoering. Dat een goede voorbereiding zeventig procent van het resultaat bepaalt, leerde ik van de...

Videos

Nieuwsbrief