Huseen Alshikh Khaled won Skills Heroes wedstrijd kapper

29 juni 2022 | Skills Heroes, Team NL

Huseen Alshikh Khaled (26) won de Skills Heroes finale. Daardoor heeft hij een plek in Team Netherlands 2022 weten te bemachtigen. Huseen kwam 7 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Deze ambitieuze kapper zit in het laatste jaar van ROC Friese Poort en vertelt ons over zijn plannen en het idee achter zijn prijswinnende kapsel.

“Ik wilde altijd al kapper én barbier worden: juist de combinatie mannen en vrouwen vind ik leuk. Wedstrijden zijn heel anders dan het werken in een salon. Ik werk nu bij Kapsalon Haan in Leeuwarden en ga 1 dag in de week naar school.

Op school hebben we veel geoefend voor deze wedstrijd. Mijn kapsel moest passen bij de kleding van modeontwerper Thierry Mugler en ik wilde dat mijn creatie weer zou geven hoe ik in het leven sta. Mijn leven kent vele ups en downs en die beweging zie je ook terug in dit kapsel.

De dag van de finale zal ik nooit meer vergeten, het was heel leuk en spannend om te doen! Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, kon ik het bijna niet geloven. Het was een onbeschrijfelijk gevoel.

Ik heb het heel erg naar mijn zin en blijf voorlopig nog even bij Kapsalon Haan werken. Uiteindelijk droom ik wel van een eigen salon, maar eerst wil ik nog veel leren. Aan wedstrijden meedoen is echt mijn ding en dat wil ik in de toekomst nog veel meer gaan doen.”

Credits: VIBES. is een uitgave van Creative Paperworks | Copyright: Marit Heemskerk | www.wiewathaar.nl

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief