Liveblog: Hotelreceptioniste Danell in Trieste

5 juli 2022 | Team NL

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen studenten unieke ervaringen op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Hotelreceptioniste Danell Meier van ROC van Twente is samen met haar coach/expert Larissa van Ewijk in Trieste, Italië. Daar volgt ze een training met deelnemers en experts uit Italië en Oostenrijk.

5 juli 17.00 uur
“We hadden dit voor geen goud willen missen!”
Danell en Larissa hebben na de trainingsdag nog een bezoekje gebracht aan de stad Trieste en in het hotel gegeten. De wekker gaat morgenochtend om 06:00 uur om met de trein naar het vliegveld van Trieste te gaan. Larissa: “Het was een heel geslaagd avontuur samen en wij hebben hier beiden veel kunnen leren, we hadden dit voor geen goud willen missen! :)” Op naar een voorspoedige reis morgen terug naar huis.

5 juli 14.00 uur
Groot compliment voor Danell
Na een druk ochtend programma begon om 14:00 uur de lunch. Daarna werden nog een aantal rollenspellen gedaan. Larissa: “Beiden Experts vertelde mij dat Danell een super goede kandidaat is en het erg jammer is dat WorldSkills Shanghai niet doorgaat, omdat zij echt een hoog niveau heeft! Dit is een megagroot compliment wat ze heeft mogen ontvangen!” Het was een leerzame dag met heel veel goede tips om mee naar huis te nemen.

5 juli 09.00 uur
De dag staat in het teken van rollenspellen
De deelnemers kregen alle documenten uitgereikt. Daar zit bijvoorbeeld de Hotel Factsheet bij (beschrijving van het hotel), plattegronden en beoordelingsformulieren. Hierna bespraken ze hoe er wordt beoordeeld op het EK/WK. Daarna begonnen ze met de rollenspellen. Danell mocht als eerste beginnen met een lastige check-in, dat ging heel goed. Larissa: “Danell blies alle juryleden omver met haar kwaliteiten!” Hierna mocht Italië een rollenspel doen, een overboeking. Dit houdt in dat het hotel vol is maar er eigenlijk nog een reservering in het systeem staat. De vraag is dan, hoe ga je hiermee om? Naar welk hotel mag de gast, hoe ga je ervoor zorgen dat hij/zij de volgende keer alsnog bij jou gaat boeken? Vervolgens werden alle rollenspellen besproken op basis van de beoordelingsformulieren en kregen de deelnemers aan aantal tips mee voor de toekomst.

5 juli 07.30 uur
De laatste trainingsdag
Hieronder zie je foto’s van het ontbijt en de laatste trainingsdag. Danell en Larissa zijn vroeg opgestaan, om 09.00 uur begint de trainingsdag.

4 juli 14.00 uur
Start trainingsdag 1
Er worden enkele modules doorlopen, waaronder 2 nieuwe modules welke zijn toegevoegd in de competitie. Deze hebben de deelnemers en experts uitvoerig geoefend. Om 21:00 uur hebben de deelnemers en expert genoten van een Italiaanse maaltijd in hun hotel. Morgenochtend staat de laatste trainingsdag op ze te wachten!

4 juli 03.00 uur
Vertrek vanaf Frankfurt naar Trieste en trainingsdag 1
Om 03:00 uur ging de wekker, Danell en Larissa begonnen met lichte zenuwen aan poging 2 om naar Trieste te gaan! Toen het vliegtuig opsteeg om 08:00 uur viel er een hele last van hun schouders, het vliegtuig vertrok! Eenmaal aangekomen in Venetië ze de bus naar Trieste. De aanhouder wint, om 14:00 uur kwamen ze aan op de trainingslocatie in Trieste. Larissa: “We werden met open armen ontvangen door zowel Italië als Oostenrijk. We gingen gelijk met zijn alle lunchen in een lokaal restaurant. Hier kon Danell kennismaken met de experts en deelnemers. Na de lunch gingen wij weer terug naar het hotel om de training te starten. Uiteindelijk hebben we gelukkig enkel het ochtenddeel van de training gemist.”

3 juli 09.00 uur
Dag van vertrek loopt anders dan gepland…
Danell en Larissa zijn er helemaal klaar voor! “De reis voor een geweldige training in Trieste.” De dag liep alleen anders dan gepland. Danell vertrok om 05:00 uur vanaf huis naar Schiphol. Onderweg kreeg ze autopech, maar gelukkig zorgde dit voor slechts een half uur vertraging en konden ze op tijd de vertrekhal van Schiphol in. Na een security rij op Schiphol van 1,5 uur konden ze genieten van hun welverdiende ontbijtje bij La Place. De reis gaat via Frankfurt naar Trieste, om 10:00 uur stapten ze het vliegtuig in richting Frankfurt. Helaas kregen ze in Frankfurt het vervelende nieuws dat de vlucht was gecanceld. Helaas ging er geen vlucht meer die dag en dus werd er een taxi en hotel geregeld in Frankfurt.  De beste oplossing bleek een vlucht naar Venetië, om vervolgens een bus naar Trieste te nemen. Om 21.00 uur kwamen ze na een lange dag aan in het hotel in Frankfurt. Larissa: “Een hele lange dag maar wij gaven de moed niet op om hoe dan ook in Trieste aan te komen!”

Connect:

Laatste nieuws

Mbo’ers stylen bewindslieden en Kamerleden op Prinsjesdag

Demissionaire ministers Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) zijn Prinsjesdag gestart met een bezoek aan salon Aveda The Hague. Hier stond een team van 17 mbo-studenten gereed om het haar en de make-up...

Mbo’ers stylen bewindslieden en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag

Het haar en de visagie van de demissionaire bewindslieden Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) en Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) worden op Prinsjesdag 2023 verzorgd door mbo-studenten....

Internationaal goud en twee keer brons voor mbo-vakkampioenen

Team Netherlands heeft tijdens EuroSkills 2023 in Gdańsk drie Europese titels plus 9 medailles voor excellente prestatie veroverd. Lasser Bart Willems (ROC Nijmegen) nam het goud mee naar huis, samen met de ‘Best of Nation’ medaille als hoogst scorende Nederlandse...

Of Damon wint? De tijd zal het leren!

De wedstrijdvloer is open voor bezoekers. Daarnaast worden alle handelingen zorgvuldig gemonitord door vakexperts die de prestatie beoordelen. Dat kan Damon niet afleiden. Hij keert in zijn ‘eigen bubbel’ en focust zich enkel op zichzelf. Wat dat voor zijn supporters...

Miryanne – van gastvrouw naar kok

Voor Miryanne is EuroSkills niet haar eerste internationale vakwedstrijd. Vier jaar geleden heeft ze deelgenomen als gastvrouw en nu staat ze te strijden om de titel als kok. Op misschien de lekkerst ruikende wedstrijdvloer van EuroSkills bereidt ze talloze gerechten....

Videos

Nieuwsbrief