Liveblog: Hotelreceptioniste Danell in Trieste

5 juli 2022 | Team NL

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen studenten unieke ervaringen op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Hotelreceptioniste Danell Meier van ROC van Twente is samen met haar coach/expert Larissa van Ewijk in Trieste, Italië. Daar volgt ze een training met deelnemers en experts uit Italië en Oostenrijk.

5 juli 17.00 uur
“We hadden dit voor geen goud willen missen!”
Danell en Larissa hebben na de trainingsdag nog een bezoekje gebracht aan de stad Trieste en in het hotel gegeten. De wekker gaat morgenochtend om 06:00 uur om met de trein naar het vliegveld van Trieste te gaan. Larissa: “Het was een heel geslaagd avontuur samen en wij hebben hier beiden veel kunnen leren, we hadden dit voor geen goud willen missen! :)” Op naar een voorspoedige reis morgen terug naar huis.

5 juli 14.00 uur
Groot compliment voor Danell
Na een druk ochtend programma begon om 14:00 uur de lunch. Daarna werden nog een aantal rollenspellen gedaan. Larissa: “Beiden Experts vertelde mij dat Danell een super goede kandidaat is en het erg jammer is dat WorldSkills Shanghai niet doorgaat, omdat zij echt een hoog niveau heeft! Dit is een megagroot compliment wat ze heeft mogen ontvangen!” Het was een leerzame dag met heel veel goede tips om mee naar huis te nemen.

5 juli 09.00 uur
De dag staat in het teken van rollenspellen
De deelnemers kregen alle documenten uitgereikt. Daar zit bijvoorbeeld de Hotel Factsheet bij (beschrijving van het hotel), plattegronden en beoordelingsformulieren. Hierna bespraken ze hoe er wordt beoordeeld op het EK/WK. Daarna begonnen ze met de rollenspellen. Danell mocht als eerste beginnen met een lastige check-in, dat ging heel goed. Larissa: “Danell blies alle juryleden omver met haar kwaliteiten!” Hierna mocht Italië een rollenspel doen, een overboeking. Dit houdt in dat het hotel vol is maar er eigenlijk nog een reservering in het systeem staat. De vraag is dan, hoe ga je hiermee om? Naar welk hotel mag de gast, hoe ga je ervoor zorgen dat hij/zij de volgende keer alsnog bij jou gaat boeken? Vervolgens werden alle rollenspellen besproken op basis van de beoordelingsformulieren en kregen de deelnemers aan aantal tips mee voor de toekomst.

5 juli 07.30 uur
De laatste trainingsdag
Hieronder zie je foto’s van het ontbijt en de laatste trainingsdag. Danell en Larissa zijn vroeg opgestaan, om 09.00 uur begint de trainingsdag.

4 juli 14.00 uur
Start trainingsdag 1
Er worden enkele modules doorlopen, waaronder 2 nieuwe modules welke zijn toegevoegd in de competitie. Deze hebben de deelnemers en experts uitvoerig geoefend. Om 21:00 uur hebben de deelnemers en expert genoten van een Italiaanse maaltijd in hun hotel. Morgenochtend staat de laatste trainingsdag op ze te wachten!

4 juli 03.00 uur
Vertrek vanaf Frankfurt naar Trieste en trainingsdag 1
Om 03:00 uur ging de wekker, Danell en Larissa begonnen met lichte zenuwen aan poging 2 om naar Trieste te gaan! Toen het vliegtuig opsteeg om 08:00 uur viel er een hele last van hun schouders, het vliegtuig vertrok! Eenmaal aangekomen in Venetië ze de bus naar Trieste. De aanhouder wint, om 14:00 uur kwamen ze aan op de trainingslocatie in Trieste. Larissa: “We werden met open armen ontvangen door zowel Italië als Oostenrijk. We gingen gelijk met zijn alle lunchen in een lokaal restaurant. Hier kon Danell kennismaken met de experts en deelnemers. Na de lunch gingen wij weer terug naar het hotel om de training te starten. Uiteindelijk hebben we gelukkig enkel het ochtenddeel van de training gemist.”

3 juli 09.00 uur
Dag van vertrek loopt anders dan gepland…
Danell en Larissa zijn er helemaal klaar voor! “De reis voor een geweldige training in Trieste.” De dag liep alleen anders dan gepland. Danell vertrok om 05:00 uur vanaf huis naar Schiphol. Onderweg kreeg ze autopech, maar gelukkig zorgde dit voor slechts een half uur vertraging en konden ze op tijd de vertrekhal van Schiphol in. Na een security rij op Schiphol van 1,5 uur konden ze genieten van hun welverdiende ontbijtje bij La Place. De reis gaat via Frankfurt naar Trieste, om 10:00 uur stapten ze het vliegtuig in richting Frankfurt. Helaas kregen ze in Frankfurt het vervelende nieuws dat de vlucht was gecanceld. Helaas ging er geen vlucht meer die dag en dus werd er een taxi en hotel geregeld in Frankfurt.  De beste oplossing bleek een vlucht naar Venetië, om vervolgens een bus naar Trieste te nemen. Om 21.00 uur kwamen ze na een lange dag aan in het hotel in Frankfurt. Larissa: “Een hele lange dag maar wij gaven de moed niet op om hoe dan ook in Trieste aan te komen!”

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief