Utrechtse mbo-studenten in de startblokken organisatie Skills The Finals

2 maart 2022 | Skills The Finals

De Utrechtse mbo’s maken deze editie onderdeel uit van de organisatie van Skills The Finals. Het Nederlands kampioenschap wordt dan ook gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs.

ROC Midden Nederland en MBO Utrecht kennen een breed opleidingsaanbod vanuit een regionale functie. Het Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto zijn vakscholen met een landelijk dekkingsgebied, Yuverta is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in het blauw-groene domein. Met dit brede aanbod en vanuit de maatschappelijke opdracht, bieden de instellingen gezamenlijk onderwijs aan ruim 27.000 studenten in Utrecht.

Jaarlijks duizenden bezoekers
Op dit moment strijden studenten uit heel Nederland in regionale kwalificatiewedstrijden voor een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap. Ruim 700 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de 60 finalewedstrijden. Skills The Finals trekt jaarlijks duizenden bezoekers die de wedstrijden volgen en een Loopbaanoriëntatie en Begeleidingsprogramma (LOB Experience) kunnen bijwonen.

MBO op de kaart!
De organisatie van het evenement komt voor Utrecht op een memorabel moment. Wethouder mbo Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht die zich sterk maakte voor een Utrechtse organisatie van WorldSkills, schreef daarover in het bidbook: “2022 is voor ons een bijzonder jaar. Utrecht viert haar 900ste verjaardag. Onze stad heeft een rijke historie van vakmanschap. Ik ben dan ook trots dat onze vijf mbo’s in dit bijzondere jaar Skills The Finals willen hosten. Utrecht staat klaar om de mbo-studenten en alle bezoekers van dit mooie evenement in 2022 te ontvangen.” Samen met de gemeente, belangenbehartigers en andere betrokken partners zijn de scholen verenigd in het Utrechtse MBO Actieplan. Strekking van dat plan is positieve aandacht voor het beroepsonderwijs. Johan Spronk van ROC Midden Nederland namens de Utrechtse mbo-instellingen: “Wat ons betreft, zijn de jaarlijkse vakwedstrijden een prachtig platform om de verscheidenheid aan opleidingen en het maatschappelijk belang van beroepsponderwijs breed onder de aandacht te brengen. Dit voorjaar gaan we vakmanschap in alle uitingsvormen op het schild hijsen. Utrecht als stad van makers, denkers en denkende makers. De stad van verbinding, co-creatie en inclusiviteit. Utrecht als het centrum van talentvol vakmanschap waar we samen de toekomst maken. Ook de Jaarbeurs en meer dan zestig Utrechtse bedrijven ondersteunen Skills The Finals actief. We zijn er meer dan klaar voor om het beroepsonderwijs de aandacht te geven die het verdient. Laten we samen het voorjaar inluiden!”

Connect:

Laatste nieuws

Vacature Relatie- en Sponsormanager

Jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap; dat staat centraal bij alles wat we doen! Bij WorldSkills Netherlands werken we er hard aan om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewust te maken van hun unieke talenten, kansen en mogelijkheden. We...

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief