(Inter)actief op de LOB Experience

23 februari 2022 | Skills The Finals

Doen, beleven en ervaren. Daar gaat het eens te meer om bij deze LOB Experience op Skills The Finals 2022. Want Covid-19 en online onderwijs zorgden afgelopen tijd dat jongeren veel minder zicht kregen op praktijk- en beroepservaringen. Met alle gevolgen voor hun beroepskeuze of -opleiding.

Motivatie
Daarom zijn op Skills The Finals 53 beroepen live in actie en meer dan 50 doe-activiteiten om (v)mbo-jongeren op een leuke, uitdagende manier inspiratie op te laten doen voor hun toekomst. Zo kunnen ze zelf diverse beroepensimulaties meemaken en ervaren. Hierdoor wordt niet alleen hun school- en studiekeuze makkelijker gemaakt, maar is er ook direct contact mogelijk met beroepenvoorlichters en diverse bedrijven en sectoren. Die bieden in een bedrijvenmarkt demonstraties en informatie aan over hun activiteiten.

Dit gebeurt in samenwerking met de vijf Utrechtse mbo-instellingen en partners uit het bedrijfsleven. De LOB Experience is
bovendien een interactief LOB-programma, want bezoekers krijgen een speciale gamification-app mee op het event. Daarmee krijgt elke bezoeker interactief toegang tot allerlei games en informatie op de LOB Experience en van de wedstrijdfinales. Bezoekers kunnen hiermee leuke prijzen winnen.

Festivalbeleving
Er zijn talloze VR-challenges en 4D-simulatoren op de LOB Experience. Landbouwmachines of een supercar besturen, of met elektrotechniek op de Eiffeltoren aan de slag gaan? Met de Hypersuit, een exoskeleton, een VR-vliegervaring beleven? Een 3Dlichtshow bedienen? Het kan hier allemaal. Het is eigenlijk een veelzijdige festivalbeleving, want bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook verticaal tuinieren, bloemschikken, cocktails maken, (mee)doen aan sportactiviteiten of hun uiterlijke verzorgings- of zorgskills testen. En niet de minste bedrijven en organisaties zijn present en staan als partner op de LOB Experience zoals Pon, Draka, Haas, Remeha, Faber Academy, Siemens, Benu en Campusshop. Ook is Kies mbo aanwezig. Zo is er naast beroepenvoorlichting, ook mbo-voorlichting. Elke jongere kan iets doen, beleven en ervaren!

Voor docenten
Voor docenten is er informatie beschikbaar over beroepskeuzeprocessen en innovaties in diverse beroepen. Als docent kom je op de bedrijvenmarkt met het bedrijfsleven in contact voor bijvoorbeeld stageplekken of een toelichting over nieuwste productinnovaties die in het onderwijs toe te passen zijn. Een bezoek aan Skills The Finals is dus voor docenten absoluut de moeite waard. De docentenlounge is bovendien de plek om even bij te komen en collega’s van andere scholen te ontmoeten.

Rondleiding en -app
Te veel informatie? Er is ook een routeapp die je naar het evenement leidt en de groepsrondleiding voor (v)mbo-klassen. Met de rondleiding krijg je nog een beter beeld van de wedstrijdfinales en de opdrachten die deelnemers doen. Oud-finalisten en experts geven toelichting op de wedstrijden, de skills en de beroepen.

Bezoek Skills The Finals gratis. Klik hier.

Dit artikel verscheen in de Skills The Finals bijlage van de MBO Krant, editie februari 2022.

Connect:

Laatste nieuws

Samen sterk: De synergie tussen onderwijs, bedrijfsleven en teamkracht

Team Netherlands zette een buitengewone teamprestatie neer tijdens EuroSkills in Gdańsk en werd tijdens het afscheidsevent op 30 november verrast met een speciale onderscheiding: de Team Medal for Excellence. Deze werd in het leven geroepen door Erik van der Zwan...

Bart Willems: de beste lasser van Europa word je niet zomaar

Deze zomer werd Bart Willems uit Mill in de Poolse stad Gdańsk gekroond tot de beste lasser van Europa. De 21-jarige Nederlands Kampioen reisde met Team Netherlands (WorldSkills Netherlands) naar het EK en won overtuigend, maar het goud kwam hem niet zomaar aanwaaien....

Syta’s Verhaal: van vwo naar mbo

Syta's reis begon op het vwo, waar ze hard voor moest werken. "In het derde jaar ben je verplicht een vakkenpakket te kiezen dat moet aansluiten bij een eventuele vervolgopleiding, maar zo'n pakket vond ik niet op het hbo of de universiteit." Een moeilijke keuze met...

Videos

Nieuwsbrief