Stap in de LOB-route

13 december 2021 | Nieuws

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij Loopbaanoriëntatie en -begeleiding, LOB. Geef jongeren de gelegenheid om zich op een leuke en uitdagende manier te oriënteren op hun toekomst. WorldSkills Netherlands helpt je daarbij met een online oriëntatietoolkit. Met handleidingen, lesbrieven, beroepenvideo’s en veel informatie uit de praktijk. Voor alle sectoren in het vmbo en indien gewenst zijn onderdelen ook toe te passen in het mbo.

Zo werkt de LOB-route: direct aan de slag
De LOB-route is een praktische aanvulling op andere activiteiten die een school aanbiedt. Voor elke sector en tientallen beroepen is er een lespakket. Een les duurt ongeveer 2 uur (exclusief voorbereidingstijd). Het begint met een introductievideo over de sector die je kunt laten zien in de klas. Daarna wordt er een beroep uit die sector toegelicht. Met de lesbrief en een werkblad voor leerlingen kun je direct aan de slag. Zo ervaren jouw leerlingen en studenten welke studie of beroep bij hen past.

Echte verhalen uit de praktijk
De LOB-route is ontwikkeld door docenten, vakexperts, onderwijskundigen en oud-deelnemers van Skills-wedstrijden met de nieuwste kennis van de werkvloer. Olle Weststrate van WorldSkills Netherlands is een van de ontwikkelaars. “De kracht van de LOB-route is dat het je als docent niet veel tijd kost. Je kunt op een leuke manier leerlingen laten snuffelen aan allerlei beroepen, ook buiten je eigen vakgebied. Door de samenwerking met bedrijven weten wij zeker dat we relevante en actuele verhalen uit de praktijk laten zien. En natuurlijk is een bezoek aan het NK voor beroepen, Skills The Finals, een sterke afsluiting: daar komt alles aan opleiding en beroep bij elkaar. Leerlingen en studenten kunnen beroepen met een doe-activiteit leren kennen op de LOB Experience.”

Bekijk de LOB-route

Connect:

Laatste nieuws

Skills Talents kwalificatiewedstrijden van start!

Op donderdag 20 januari is de eerste Skills Talents kwalificatiewedstrijd van start gegaan. Bij trotse organisator Lentiz MBO Maasland streden twee teams om een plek in de felbegeerde finale van Skills Talents in de wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg, die plaatsvindt...

‘Skills waarvan ik niet eens wist dat ik ze had’

Meedoen aan Skills Heroes was in eerste instantie voor de grap, maar na iedere wedstrijdronde groeiden zijn enthousiasme en gedrevenheid. Met zijn out-of-the-box concept voor de Huishoudbeurs won Jeffrey Abdoelmadjied Skills Heroes 2020. Hij was al...

Videos

Nieuwsbrief