Team Netherlands Special

1 maart 2021 | Nieuws, Team NL

Donderdag 25 februari keken ruim 300 mensen naar de spectaculaire live-uitzending die speciaal voor Team Netherlands 2020 werd georganiseerd. Tijdens deze Coronaproof live-uitzending werd uitgebreid stilgestaan bij de prestaties, ambities en het vak-enthousiasme van de teamleden. De presentatie was in handen van Marije Zuurveld en Sem Peelen.

Algemeen directeur WorldSkills Netherlands Erik van der Zwan opende de uitzending door het team welkom te heten op hun eigen online feestje. Hierna werd het team live toegesproken door niemand minder dan Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Van Engelshoven: “De deelnemers en begeleiders van Team Netherlands zijn eigenlijk al jaren hét boegbeeld van het mbo. Zij hebben zo’n uitstraling richting zoveel jong talent en inspireren zoveel mensen dat ik het ongelofelijk belangrijk vind om hier bij te zijn. Ik was vorig jaar in Leeuwarden bij Skills The Finals en heb gezien wat deze jongeren allemaal kunnen. En dan val je echt van je stoel als je ziet wat voor vakmanschap daar vertoond wordt.” Zij gaf als boodschap mee dat de deelnemers dan helaas niet hun talenten konden tonen tijdens de Europese competitie maar dat zij als ambassadeurs het mbo vertegenwoordigen en hun talenten en passie in de praktijk vorm kunnen geven. Het team heeft al een prestatie van enorme omvang geleverd door het winnen van de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied’ en zijn de trotse vertegenwoordiging van de beroepspraktijk!

Oud Skills-kandidaat en meesterpatissier Rudolph van Veen vertelde tijdens zijn inspiratietalk over zijn eigen deelname aan de EuroSkills vakwedstrijden in 1988. Op energieke wijze sprak hij Team Nethermands toe en vertelde hij hoe passie en gedrevenheid je ver kunnen brengen. “Door je te meten aan medestudenten en door deelname aan vakwedstrijden ontwikkel je je vaardigheden en daardoor leer je ontzettend veel over jezelf en over je eigen vak”, aldus Rudolph. Als tip gaf hij mee: “Dompel je onder in kennis en passie, zet dat stapje extra en zorg dat je tijdens je opleiding alle mogelijkheden aangrijpt om beter te worden in je vak. Dit helpt je in je hele verdere carrière.”

De inspiratietalks werden afgewisseld met een interactieve livequiz waarmee zowel Team Netherlands als de thuiskijker hun kennis konden testen. Vanuit het team kwam autotechnicus Czarek als winnaar uit de bus en won een spectaculaire vlucht boven zijn eigen school!

Overige inspiratietalks waren er van BENU, hoofdsponsor van de wedstrijd Apotheekassistent en Bert Beun, official delegate WorldSkills Netherlands, Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en oud-deelnemer en hovenier Timo Kruize, Timo: “Deelname aan Skills vakwedstrijden hebben mij zoveel meer gebracht dan ik van tevoren kon bedenken. Ik heb een netwerk opgebouwd waardoor ik uiteindelijk de stap durfde te zetten om te gaan ondernemen. Mijn netwerk heeft mij hierin enorm geholpen!”

Als blijk van waardering en excellent talent werd Team Netherlands ook nog verrast met een certificaat van WorldSkills Netherlands. Een mooie en waardevolle toevoeging aan het cv. Jacco Vonhof over deze gift: “Deze blijk van waardering is in alle opzichten meer dan verdiend! Blijf in jezelf geloven.”

De show werd spectaculair afgesloten met een privé-optreden van zangeres Maan!

Alle beelden van het online event kun je hier bekijken.

Connect:

Laatste nieuws

Esther Weijenberg wint NK- Floral Art voor jonge professionals

Oud Skills Heroes kampioen bloembinder Esther Weijenberg is nog steeds aan de winnende hand! Op 7 en 8 september vond in Ede bij groothandelscentrum en veiling Plantion de landelijke finale plaats van het NK Floral Art, een initiatief van de brancheorganisatie VBW. Na...

Prinsjesdag 2021

Op 21 september starten wij Prinsjesdag traditiegetrouw in de Beauty- en welness salon Aveda The Hague. Politici bezoeken ook dit jaar de salon om hun haar en make-up ter verzorgen. Vertegenwoordiging mbo De Kamerleden en bewindslieden laten hun haar stylen en hun...

Host locaties kwalificatiewedstrijden bekend!

De kwalificatiewedstrijden van Skills Talents vinden aankomend jaar plaats op acht prachtige locaties in Nederland! Goed nieuws, vijf van deze host locaties zijn al bekend. Afhankelijk van de indeling gaan jouw leerlingen misschien wel strijden tijdens een...

Aankondiging Skills The Finals 2022

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun...

Videos

Nieuwsbrief