Kwalificatiewedstrijden Skills Talents van start!

24 januari 2023 | Skills Talents, Skills Talents

157 scholen met 371 vakteams gaan de komende tijd de strijd aan om een finaleplaats voor Skills The Finals op donderdag 23 maart in de RAI Amsterdam. Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari zijn de eerste kwalificatiewedstrijden van Skills Talents gespeeld bij Albeda Zorgcollege en ROC Mondriaan.

Albeda Zorgcollege heeft op donderdag 19 januari de spits afgebeten met de eerste kwalificatiewedstrijd van Skills Talents. Het ging om de wedstrijd Zorg & Welzijn waaraan 3 teams deelnamen. Een dag later werd de tweede Zorg & Welzijn wedstrijd gespeeld bij ROC Mondriaan. Hierdoor hebben de winnaars van de kwalificatiewedstrijd georganiseerd door  Albeda Zorgcollege een dagje langer gewacht op hun eindscores.

Op vrijdag 20 januari nam ROC Mondriaan het stokje over, naast Zorg & Welzijn werden hier nog zeven andere kwalificatiewedstrijden gespeeld; op vier locaties van ROC Mondriaan verschenen 41 vakteams om de strijd aan te gaan met andere vmbo-scholen uit de regio om de felbegeerde finaleplaats.

De prijsuitreiking van alle kwalificatiewedstrijden vond plaats op een zeer bijzonder locatie, namelijk in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Hier werd op zeer feestelijke wijze en onder toeziend oog van alle deelnemers, begeleidend docenten, ouders en andere betrokkenen vanuit het onderwijs de winnaars bekend gemaakt. Dit leverde acht dolenthousiaste finaleteams op die het regioteam, begeleid door ROC Mondriaan, gaan vormen tijdens Skills The Finals in de RAI Amsterdam op 23 maart 2023.

De winnende scholen per vakrichting:

  • Zorg & Welzijn Griendencollege Sliedrecht (Sjuul Franke & Sanne van Beers)
  • Dienstverlening & Producten RGO College Middelharnis (Mauro Steijn & Annelieke Bakelaar)
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie RGO Beroepscampus Middelharnis (Manon Potappel & Femke Moijses)
  • Mobiliteit & Transport RGO Beroepscampus Middelharnis (Fabian de Berg & Lars Admiraal)
  • Media, Vormgeving & ICT Grafisch Lyceum R’dam (Kasper Vellinga & Siebe Bogers)
  • Bouwen, Wonen & Interieur Wartburg College R’dam (Ryan de Raaf & Stephen van der Plas)
  • Produceren, Installeren & Energie Wartburg College R’dam (Thijs Jonas & Lennard Stok)
  • Economie & Ondernemen Griendencollege Sliedrecht (Belle Otten & Luca Wabeke)

Voor Tuinontwerp & -aanleg is Lentiz vmbo Maasland met Linn Wildeboer & Lieke Koole als enige deelnemer direct geplaatst voor de finale. De laatste vakrichting voor deze regio die bekend moet worden is Bloemwerk, deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 27 januari bij Lentiz, waarmee vervolgens het regioteam wat begeleid wordt door ROC Mondriaan compleet is en onder leiding van teamcoaches Joshua Torres & Michiel Steegers wordt klaargestoomd voor Skills The Finals.

De organiserende scholen ROC Mondriaan & Albeda worden ontzettend bedankt voor het organiseren van deze mooie wedstrijden en alle leerlingen een groot compliment voor het deelnemen aan de Skills Talents vakwedstrijden, dit geldt uiteraard ook voor de deelnemers aan de komende kwalificatiewedstrijden. Aan de finalisten veel succes met de voorbereidingen op de finale!

 

Connect:

Laatste nieuws

Nomineer jouw docent voor Skills Heroes Docenten Bokaal 2023!

Docenten die zich binnen Skills Heroes inzetten voor de talentontwikkeling en vakwedstrijden van hun studenten verdienen een groot compliment. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom reikt WorldSkills Netherlands tijdens de prijsuitreiking op...

Finalisten Elektrotechnicus gebouwen bekend

Deze week streden 13 studenten in de kwalificatiewedstrijd van Elektrotechnicus gebouwen om acht felbegeerde plekken in de landelijke finale. Deze vindt plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 maart in de RAI in Amsterdam. Wij danken IW Heerhugowaard, Wij Techniek en...

Philadelphia Zorg en WorldSkills Netherlands gaan samenwerking aan

Per november is Philadelphia Zorg wedstrijdpartner van de Skills Heroes wedstrijd Maatschappelijke Zorg PBSD. Het partnerschap betekent voor Philadelphia het 'meevieren' van mbo-meesterschap. “Zo kunnen wij een bijdrage leveren aan de meesterlijke zorgmedewerkers van...

‘In mijn werk komt het aan op één honderdste millimeter’

Persoonlijk ben ik vrij rustig, geen haantje de voorste, en dat is na de vakwedstrijden niet veranderd. Snel op mensen afstappen doe ik niet. Dat klinkt misschien raar, maar in mijn werk heb je geen collega’s nodig; eigenlijk ben ik één met mijn machine. Wel groei je...

Videos

Nieuwsbrief