Kwalificatiewedstrijden Skills Talents van start!

24 januari 2023 | Skills Talents, Skills Talents

157 scholen met 371 vakteams gaan de komende tijd de strijd aan om een finaleplaats voor Skills The Finals op donderdag 23 maart in de RAI Amsterdam. Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari zijn de eerste kwalificatiewedstrijden van Skills Talents gespeeld bij Albeda Zorgcollege en ROC Mondriaan.

Albeda Zorgcollege heeft op donderdag 19 januari de spits afgebeten met de eerste kwalificatiewedstrijd van Skills Talents. Het ging om de wedstrijd Zorg & Welzijn waaraan 3 teams deelnamen. Een dag later werd de tweede Zorg & Welzijn wedstrijd gespeeld bij ROC Mondriaan. Hierdoor hebben de winnaars van de kwalificatiewedstrijd georganiseerd door  Albeda Zorgcollege een dagje langer gewacht op hun eindscores.

Op vrijdag 20 januari nam ROC Mondriaan het stokje over, naast Zorg & Welzijn werden hier nog zeven andere kwalificatiewedstrijden gespeeld; op vier locaties van ROC Mondriaan verschenen 41 vakteams om de strijd aan te gaan met andere vmbo-scholen uit de regio om de felbegeerde finaleplaats.

De prijsuitreiking van alle kwalificatiewedstrijden vond plaats op een zeer bijzonder locatie, namelijk in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Hier werd op zeer feestelijke wijze en onder toeziend oog van alle deelnemers, begeleidend docenten, ouders en andere betrokkenen vanuit het onderwijs de winnaars bekend gemaakt. Dit leverde acht dolenthousiaste finaleteams op die het regioteam, begeleid door ROC Mondriaan, gaan vormen tijdens Skills The Finals in de RAI Amsterdam op 23 maart 2023.

De winnende scholen per vakrichting:

  • Zorg & Welzijn Griendencollege Sliedrecht (Sjuul Franke & Sanne van Beers)
  • Dienstverlening & Producten RGO College Middelharnis (Mauro Steijn & Annelieke Bakelaar)
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie RGO Beroepscampus Middelharnis (Manon Potappel & Femke Moijses)
  • Mobiliteit & Transport RGO Beroepscampus Middelharnis (Fabian de Berg & Lars Admiraal)
  • Media, Vormgeving & ICT Grafisch Lyceum R’dam (Kasper Vellinga & Siebe Bogers)
  • Bouwen, Wonen & Interieur Wartburg College R’dam (Ryan de Raaf & Stephen van der Plas)
  • Produceren, Installeren & Energie Wartburg College R’dam (Thijs Jonas & Lennard Stok)
  • Economie & Ondernemen Griendencollege Sliedrecht (Belle Otten & Luca Wabeke)

Voor Tuinontwerp & -aanleg is Lentiz vmbo Maasland met Linn Wildeboer & Lieke Koole als enige deelnemer direct geplaatst voor de finale. De laatste vakrichting voor deze regio die bekend moet worden is Bloemwerk, deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 27 januari bij Lentiz, waarmee vervolgens het regioteam wat begeleid wordt door ROC Mondriaan compleet is en onder leiding van teamcoaches Joshua Torres & Michiel Steegers wordt klaargestoomd voor Skills The Finals.

De organiserende scholen ROC Mondriaan & Albeda worden ontzettend bedankt voor het organiseren van deze mooie wedstrijden en alle leerlingen een groot compliment voor het deelnemen aan de Skills Talents vakwedstrijden, dit geldt uiteraard ook voor de deelnemers aan de komende kwalificatiewedstrijden. Aan de finalisten veel succes met de voorbereidingen op de finale!

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief