Bijna alle finalisten bekend!

18 februari 2020 | Skills Talents

We zijn nu echt bijna door alle provinciale kampioenschappen heen! Vandaag vinden de laatste wedstrijden plaats in Limburg en Utrecht en dan zijn eindelijk alle finalisten bekend.

We blikken terug op vorige week:

De week werd op 10 februari gestart met de wedstrijd Bloemwerk op het Aeres Maartensdijk. Het team dat de provincie Utrecht gaat vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale is het Wellantcollege uit Amersfoort. Van harte gefeliciteerd!

Op dinsdag 11 februari vonden er wedstrijden plaats in Friesland en Overijssel. Op het Nordwin College werd in samenwerking met het Friesland College ook een Bloemwedstrijd georganiseerd. Het Nordwin College uit Leeuwarden kwam als winnaar uit de bus en zien we terug in de finale. Daarnaast vonden de wedstrijden Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn plaats op het Landstede in Raalte. Het waren spannende wedstrijden met verrassende winnaars! Check de uitslagen op de provinciepagina van Overijssel.

Woensdag 12 februari was er gezonde spanning op het Aventus in Gelderland. Deze school organiseerde maar liefst 8 wedstrijden in de volgende richtingen:

  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Dienstverlening & Producten
  • Economie & Ondernemen
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie
  • Media, Vormgeving & ICT
  • Mobiliteit & Transport
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Zorg & Welzijn

Het was echt een top dag en iedereen heeft gestreden. Benieuwd welke teams er in de landelijke finale staan? Bekijk de uitslagenpagina van Gelderland!

De laatste wedstrijden van deze week vonden op donderdag de 13e plaats op verschillende plekken in Nederland. In Overijssel bij Bouwmensen Almelo waren de wedstrijden Bouwen, Wonen & Interieur en Produceren, Installeren & Energie. Voor Bouw is het team van het CSG Reggesteyn uit Rijssen door naar de finale en bij PIE heeft Etty Hillesum Lyceum uit Deventer gewonnen! Wij zien beide teams terug op 5 maart in Leeuwarden. Op het Hout en Meubileringscollege in Zuid-Holland was de wedstrijd Bouwen, Wonen & Interieur. Van harte gefeliciteerd RGO locatie Schoolstraat uit Middelharnis! En tot slot, op het ROC Mondriaan streden maar liefst 7 teams in de wedstrijd Horeca, Bakkerij & Recreatie om een plek in de landelijke finale. Uiteindelijk ging de François Vatelschool uit Den Haag er met de winst vandoor!

Nogmaals, vandaag vinden de allerlaatste wedstrijden plaats. Alle uitslagen zijn verder te bekijken via de provinciepagina’s.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief