Skills deelnemers stylen ministers en Tweede Kamerleden

20 september 2022 | Skills Heroes

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat startten Prinsjesdag 2022 met een bezoek aan jonge, talentvolle mbo-studenten. In de Haagse beautysalon Aveda verzorgden de mbo’ers het haar en de make-up van de ministers en van 13 Tweede Kamerleden. Met de activiteit werd aandacht gevraagd voor het belang van goed opgeleide mbo’ers in de samenleving.

Vakkampioenen
De ministers en Kamerleden werden ontvangen door diverse nationaal kampioenen van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Vier kappers, waaronder Nederlands Skills Heroes kampioen Huseen Alshikh-Khaled en drie schoonheidsspecialisten, waaronder Nederlands kampioen Floor Reintjes stonden voor hen klaar. Skills-ambassadeur en gastvrouw Fabienne Bakker ontving de bezoekers samen met de landelijke MBO ambassadeur Clemens van den Broek. Nederlands Skills Heroes kampioen boulanger Daan Filius zorgde voor wat lekkers voor bij de koffie. Fashion student La Rose Kifu was in de salon om speciaal voor de gelegenheid gemaakte dassen en pochets uit te reiken.

Heel charmant  
Voor minister Robbert Dijkgraaf was het de eerste keer dat hij te gast was bij deze Prinsjesdagactiviteit. Robbert Dijkgraaf: “Heel leuk om hier zoveel jonge vakmensen te zien die kampioen zijn in hun vak. En goed dat alle ministers en Tweede Kamerleden die zich juist met onderwijs bezighouden hier zijn. Die twee werelden komen hier mooi bij elkaar. Wij proberen op onze beurt goede dingen voor het onderwijs te doen, vandaag worden wij verzorgd dóór het onderwijs. Dat is natuurlijk heel charmant.” Minister Dennis Wiersma was blij dat hij zich vandaag opnieuw kon laten stylen door studenten. Dennis Wiersma: “De afgelopen jaren ben ik hier als Kamerlid vaak geweest. Een fantastische activiteit, die voor mij een beetje voelt als vanouds. Het is voor mij echt een traditie geworden om door studenten voorbereid te worden op Prinsjesdag.”

Beroepspraktijk
Goed opgeleide vakmensen zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste, modeontwerper of boulanger dragen na hun opleiding bij aan het draaiende houden van de maatschappij. Dat geldt voor diverse sectoren, van techniek tot zorg en van retail tot grafische vormgeving. Prinsjesdag 2022 staat in het teken van de beroepspraktijk. Om dat te onderstrepen gingen diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brachten een bezoek aan de salon.

Dit is mbo
‘Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, FNV MOOI, CNV Vakmensen, de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands.

Bekijk alle foto’s hier.

Connect:

Laatste nieuws

Binnen de groenbranche kun je heel veel kanten op

Lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde. Veelzijdig werk, waarvan je aan het eind van de dag direct resultaat ziet. Wie wil dat nou niet? “De groenbranche staat te springen om mensen!”, vertelt Violette Kout van TRI Groei in Groen. TRI is partner van...

Philadelphia zet finalisten aan het denken over meesterschap

Grijp je in als iemand met een beperking zonder rijbewijs op een brommer wil wegrijden? Of wat als iemand een eigen telefoon wil, maar daar eigenlijk niet mee om kan gaan. Over dit soort kwesties bogen vijf mbo-studenten zich tijdens een speciale masterclass van...

Videos

Nieuwsbrief