ROC van Amsterdam twee finaleplaatsen na spannende kwalificatiewedstrijden

9 december 2021 | Skills Heroes

Katja Clerx is Skills coördinator bij het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland en al jaren betrokken bij deelname aan Skills vakwedstrijden. Voor Katja zijn het spannende tijden! Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland doen mee aan 32 kwalificatiewedstrijden. Afgelopen week mochten drie studenten van de mbo-instellingen hun vaardigheden laten zijn tijdens de kwalificatiewedstrijden gastheer / gastvrouw en kok. En dat is met een mooi resultaat beloond. Katja was aanwezig bij de wedstrijden, georganiseerd door het ROC Midden Nederland, en kijkt trots terug op hun deelname.

Katja: “ De wedstrijden zijn gehouden op een een prachtige locatie en waren goed georganiseerd door een enthousiast team van het ROC Midden Nederland. De gasten aan tafel hebben genoten van de bediening en tegelijkertijd kritisch gekeken en gegeten. De studenten waren heel hard aan het werk en de jury streng. De horecawedstrijden zijn altijd dynamisch en spannend om te zien. De studenten doen hun uiterste best om hun skills in hun vakgebied te laten zien. De creaties die de koks maken zijn kunstig om te zien. Het waren wedstrijden van hoog niveau.”

Katja vaardigde drie studenten af die deelnamen aan de wedstrijd. Uiteindelijk gingen twee studenten er met een finaleplaats vandoor! Charlotte van der Vlies (gastvrouw) en Julius Tromp (kok). Hen zien we terug in de finales tijdens Skills The Finals 2022.

Over haar deelname aan Skills Heroes vertelt Katja: “Met deelname aan vakwedstrijden bevorder je Talentontwikkeling van studenten, ze kunnen met hun deelname aan vakwedstrijden zichzelf uitdagen en een prachtige leerervaring opdoen. We kijken uit naar alle andere kwalificatiewedstrijden en straks uiteindelijk de finales!”

Foto: Isa van Dijk Kok, ROC van Flevoland, Charlotte van der Vlies gastvrouw, ROC van Amsterdam, Julius Tromp Kok, ROC van Amsterdam

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief