Prinsjesdag 2021

7 september 2021 | Nieuws, Skills Heroes

Op 21 september starten wij Prinsjesdag traditiegetrouw in de Beauty- en welness salon Aveda The Hague. Politici bezoeken ook dit jaar de salon om hun haar en make-up ter verzorgen.

Vertegenwoordiging mbo
De Kamerleden en bewindslieden laten hun haar stylen en hun make-up verzorgen door nationaal kampioen Ynola Lommerse (kapper) en Team Netherlands lid WorldSkills 2019 Esmé Hemmes (schoonheidsspecialiste). Ook de nationaal kampioenen Tham Cao, (gastvrouw) en Rik Masson, (bloembinder) zijn deze dag vertegenwoordigd. De ochtend is compleet met de komst van leerling patissier Jennifer Proost (Albeda college), deelnemer aan Skills Heroes 2021-2022.

Ambacht
Goed opgeleide ambachtsmensen hebben Nederland veel te bieden. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld kapper, bloemist of patissier zijn na hun opleiding van grote waarde voor de maatschappij. Denk aan de tijd dat de kap- en schoonheidssalons en restaurants gesloten waren. Denk aan de troost van bloemen en de lekkernijen die gedeeld werden met naasten. Prinsjesdag 2021 staat in het teken van het ambacht. Om dat te onderstrepen gaan diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’.

Dit is mbo
‘Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet goed functioneren. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten.

Locatie Prinsjesdagevent
Het Prinsjesdagevent wordt op dinsdag 21 september georganiseerd in kapsalon Aveda The Hague, Denneweg 56, Den Haag, van 08.00-12.00 uur. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague,  ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, SBB, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WorldSkills Netherlands.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief