Pon Academy begeleidt deelnemers Skills Heroes van begin tot eind

2 november 2021 | Nieuws, Skills Heroes

Pon Academy is als hoofdsponsor betrokken bij de wedstrijd Autotechniek. Pon ziet zeker de meerwaarde van hun betrokkenheid. Zo zijn zij direct in contact met de automonteurs van de toekomst. De winnaars van de Skills Heroes vakwedstrijden krijgen dan ook een baan aangeboden bij een van de dealers van de Pon merken (Volkswagen, Audi, SEAT, Volkswagen Bedrijfswagens en ŠKODA). De winnaars van 2020 kregen nog een extra cadeau. Zij mochten de F1 in Zandvoort bijwonen. Zilveren winnaar Han Thijssen vertelt hierover aan Skills.

Deelname Skills Heroes
Mijn eerste ervaring met Skills Heroes was bij op het ROC Nijmegen. Hier heb ik samen met nog 15 deelnemers deelgenomen aan de voorronde wedstrijd autotechnicus. Op deze dag moesten we onder andere drijfstang-slijtage speling opmeten en daarnaast moest ik bij een auto motorstoring oplossen. Deze opdracht heb ik succesvol afgerond. Daarna mocht ik door naar de finale: The Skills Finals in Leeuwarden.

Trainingsdag bij de Pon Academy
Voordat het zover was, mochten we eerst naar Leusden, naar de Pon Academy, om een cursus te volgen over het o.a. spanningsvrij schakelen van HV-auto’s. Een leuke en interessante cursus waarbij we na afloop een mooi Audi vest cadeau gekregen.

Finale Autotechniek
In Leeuwarden hebben we verdeeld over 3 dagen, 8 opdrachten gekregen. Deze opdrachten verschilde van een distributieketting vervangen van een motorblok, uitlijnen en het oplossen van complexe storingen. Al met al vond ik dit een zeer leuke ervaring. Ik kon mooi bezig zijn met het vak waar ik van houd, en daarnaast kon ik er ook nog iets mee winnen! Daarbij was het door Pon top geregeld met overalls, uitdagende opdrachten en een goede begeleiding daar waar nodig.

Skills The Finals 2020
Het is mooi om te zien op zo’n evenement waar al die vakgebieden van meerdere Mbo-opleidingen bij elkaar komen om hun passie in hun vakgebied te tonen. Na 3 dagen spanning volgde een spetterende prijsuitreiking waarbij ik een heel mooi resultaat behaalde, namelijk 2e! Ik mocht het podium op!

Extra prijs
Naast dat dit natuurlijk een mooie prestatie is, kregen we (nummers 1, 2 en 3) van Pon 2 vrijdag-tickets voor de Formule 1 in Zandvoort. Hoewel de race even op zich heeft laten wachten door Corona, was het absoluut het wachten waard. Van begin tot eind heb ik enorm genoten van deze dag in het zonnige Zandvoort. We moesten onze auto parkeren in Haarlem waarna we, na een bakje koffie en een koek, een oranje Gazelle fiets kregen waarmee we in ongeveer een half uurtje naar het circuit zijn gefietst. Naast dat we een mooie plek hadden op de tribune langs de start/finish, hadden we ook nog toegang tot de Ben Pon Hospitality-lounge waar we niks te kort kwamen. Na een enerverende dag gehad te hebben in Zandvoort en mooie ervaringen opgedaan te hebben zijn we op de Gazelle fiets weer terug gefietst en zat het avontuur er al weer op. Wat een toffe ervaring!

En nu?
Inmiddels ben ik al meer als een jaar werkzaam bij Audi de Waal in Geldermalsen. Momenteel ben ik bezig met mijn inschrijvingen voor diverse Cursussen die ik via De Waal bij de Pon Academy wil gaan volgen. Deelname aan Skills Heroes heeft mij een mooie start op de arbeidsmarkt gegeven! De betrokkenheid van Pon heeft hier een enorme rol in gespeeld. Ik ben WorldSkills Netherlands enorm dankbaar.

 

Connect:

Laatste nieuws

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Zaadje planten bij jonge generaties

“Word jij maar loodgieter?” Die vraag, met de nadruk op ‘maar’, hoor je helaas nog wel eens. Terwijl het een prachtig praktisch beroep is, waarvoor je flink wat in je mars moet hebben! Dat technisch hoogstaande, dat kan niet zomaar iedereen. Daarom zijn de wedstrijden...

Videos

Nieuwsbrief