Pon Academy begeleidt deelnemers Skills Heroes van begin tot eind

2 november 2021 | Nieuws, Skills Heroes

Pon Academy is als hoofdsponsor betrokken bij de wedstrijd Autotechniek. Pon ziet zeker de meerwaarde van hun betrokkenheid. Zo zijn zij direct in contact met de automonteurs van de toekomst. De winnaars van de Skills Heroes vakwedstrijden krijgen dan ook een baan aangeboden bij een van de dealers van de Pon merken (Volkswagen, Audi, SEAT, Volkswagen Bedrijfswagens en ŠKODA). De winnaars van 2020 kregen nog een extra cadeau. Zij mochten de F1 in Zandvoort bijwonen. Zilveren winnaar Han Thijssen vertelt hierover aan Skills.

Deelname Skills Heroes
Mijn eerste ervaring met Skills Heroes was bij op het ROC Nijmegen. Hier heb ik samen met nog 15 deelnemers deelgenomen aan de voorronde wedstrijd autotechnicus. Op deze dag moesten we onder andere drijfstang-slijtage speling opmeten en daarnaast moest ik bij een auto motorstoring oplossen. Deze opdracht heb ik succesvol afgerond. Daarna mocht ik door naar de finale: The Skills Finals in Leeuwarden.

Trainingsdag bij de Pon Academy
Voordat het zover was, mochten we eerst naar Leusden, naar de Pon Academy, om een cursus te volgen over het o.a. spanningsvrij schakelen van HV-auto’s. Een leuke en interessante cursus waarbij we na afloop een mooi Audi vest cadeau gekregen.

Finale Autotechniek
In Leeuwarden hebben we verdeeld over 3 dagen, 8 opdrachten gekregen. Deze opdrachten verschilde van een distributieketting vervangen van een motorblok, uitlijnen en het oplossen van complexe storingen. Al met al vond ik dit een zeer leuke ervaring. Ik kon mooi bezig zijn met het vak waar ik van houd, en daarnaast kon ik er ook nog iets mee winnen! Daarbij was het door Pon top geregeld met overalls, uitdagende opdrachten en een goede begeleiding daar waar nodig.

Skills The Finals 2020
Het is mooi om te zien op zo’n evenement waar al die vakgebieden van meerdere Mbo-opleidingen bij elkaar komen om hun passie in hun vakgebied te tonen. Na 3 dagen spanning volgde een spetterende prijsuitreiking waarbij ik een heel mooi resultaat behaalde, namelijk 2e! Ik mocht het podium op!

Extra prijs
Naast dat dit natuurlijk een mooie prestatie is, kregen we (nummers 1, 2 en 3) van Pon 2 vrijdag-tickets voor de Formule 1 in Zandvoort. Hoewel de race even op zich heeft laten wachten door Corona, was het absoluut het wachten waard. Van begin tot eind heb ik enorm genoten van deze dag in het zonnige Zandvoort. We moesten onze auto parkeren in Haarlem waarna we, na een bakje koffie en een koek, een oranje Gazelle fiets kregen waarmee we in ongeveer een half uurtje naar het circuit zijn gefietst. Naast dat we een mooie plek hadden op de tribune langs de start/finish, hadden we ook nog toegang tot de Ben Pon Hospitality-lounge waar we niks te kort kwamen. Na een enerverende dag gehad te hebben in Zandvoort en mooie ervaringen opgedaan te hebben zijn we op de Gazelle fiets weer terug gefietst en zat het avontuur er al weer op. Wat een toffe ervaring!

En nu?
Inmiddels ben ik al meer als een jaar werkzaam bij Audi de Waal in Geldermalsen. Momenteel ben ik bezig met mijn inschrijvingen voor diverse Cursussen die ik via De Waal bij de Pon Academy wil gaan volgen. Deelname aan Skills Heroes heeft mij een mooie start op de arbeidsmarkt gegeven! De betrokkenheid van Pon heeft hier een enorme rol in gespeeld. Ik ben WorldSkills Netherlands enorm dankbaar.

 

Connect:

Laatste nieuws

Binnen de groenbranche kun je heel veel kanten op

Lekker buiten bezig zijn, met je handen in de aarde. Veelzijdig werk, waarvan je aan het eind van de dag direct resultaat ziet. Wie wil dat nou niet? “De groenbranche staat te springen om mensen!”, vertelt Violette Kout van TRI Groei in Groen. TRI is partner van...

Philadelphia zet finalisten aan het denken over meesterschap

Grijp je in als iemand met een beperking zonder rijbewijs op een brommer wil wegrijden? Of wat als iemand een eigen telefoon wil, maar daar eigenlijk niet mee om kan gaan. Over dit soort kwesties bogen vijf mbo-studenten zich tijdens een speciale masterclass van...

Werken in de techniek: lekker bezig zijn én je hoofd gebruiken

Natuurlijk kun je op papier uitleggen wat het waterzijdig inregelen van een cv-installatie inhoudt”, vertelt Hans Haring van Wij Techniek. “Maar het live zien en zo kennismaken met onze branche, dat is veel gaver. Daarom zijn de vakwedstrijden van WorldSkills...

De Koning komt naar Skills The Finals!

De Koning komt naar Skills The Finals! Wij zijn vereerd dat Zijne Majesteit de Koning naar Skills The Finals komt! 24 maart gaat Koning Willem-Alexander langs bij studenten die meedoen aan de wedstrijden! Zo bezoekt hij de wedstrijden bloembinder, kapper,...

Videos

Nieuwsbrief