Pon Academy begeleidt deelnemers Skills Heroes van begin tot eind

2 november 2021 | Nieuws, Skills Heroes

Pon Academy is als hoofdsponsor betrokken bij de wedstrijd Autotechniek. Pon ziet zeker de meerwaarde van hun betrokkenheid. Zo zijn zij direct in contact met de automonteurs van de toekomst. De winnaars van de Skills Heroes vakwedstrijden krijgen dan ook een baan aangeboden bij een van de dealers van de Pon merken (Volkswagen, Audi, SEAT, Volkswagen Bedrijfswagens en ŠKODA). De winnaars van 2020 kregen nog een extra cadeau. Zij mochten de F1 in Zandvoort bijwonen. Zilveren winnaar Han Thijssen vertelt hierover aan Skills.

Deelname Skills Heroes
Mijn eerste ervaring met Skills Heroes was bij op het ROC Nijmegen. Hier heb ik samen met nog 15 deelnemers deelgenomen aan de voorronde wedstrijd autotechnicus. Op deze dag moesten we onder andere drijfstang-slijtage speling opmeten en daarnaast moest ik bij een auto motorstoring oplossen. Deze opdracht heb ik succesvol afgerond. Daarna mocht ik door naar de finale: The Skills Finals in Leeuwarden.

Trainingsdag bij de Pon Academy
Voordat het zover was, mochten we eerst naar Leusden, naar de Pon Academy, om een cursus te volgen over het o.a. spanningsvrij schakelen van HV-auto’s. Een leuke en interessante cursus waarbij we na afloop een mooi Audi vest cadeau gekregen.

Finale Autotechniek
In Leeuwarden hebben we verdeeld over 3 dagen, 8 opdrachten gekregen. Deze opdrachten verschilde van een distributieketting vervangen van een motorblok, uitlijnen en het oplossen van complexe storingen. Al met al vond ik dit een zeer leuke ervaring. Ik kon mooi bezig zijn met het vak waar ik van houd, en daarnaast kon ik er ook nog iets mee winnen! Daarbij was het door Pon top geregeld met overalls, uitdagende opdrachten en een goede begeleiding daar waar nodig.

Skills The Finals 2020
Het is mooi om te zien op zo’n evenement waar al die vakgebieden van meerdere Mbo-opleidingen bij elkaar komen om hun passie in hun vakgebied te tonen. Na 3 dagen spanning volgde een spetterende prijsuitreiking waarbij ik een heel mooi resultaat behaalde, namelijk 2e! Ik mocht het podium op!

Extra prijs
Naast dat dit natuurlijk een mooie prestatie is, kregen we (nummers 1, 2 en 3) van Pon 2 vrijdag-tickets voor de Formule 1 in Zandvoort. Hoewel de race even op zich heeft laten wachten door Corona, was het absoluut het wachten waard. Van begin tot eind heb ik enorm genoten van deze dag in het zonnige Zandvoort. We moesten onze auto parkeren in Haarlem waarna we, na een bakje koffie en een koek, een oranje Gazelle fiets kregen waarmee we in ongeveer een half uurtje naar het circuit zijn gefietst. Naast dat we een mooie plek hadden op de tribune langs de start/finish, hadden we ook nog toegang tot de Ben Pon Hospitality-lounge waar we niks te kort kwamen. Na een enerverende dag gehad te hebben in Zandvoort en mooie ervaringen opgedaan te hebben zijn we op de Gazelle fiets weer terug gefietst en zat het avontuur er al weer op. Wat een toffe ervaring!

En nu?
Inmiddels ben ik al meer als een jaar werkzaam bij Audi de Waal in Geldermalsen. Momenteel ben ik bezig met mijn inschrijvingen voor diverse Cursussen die ik via De Waal bij de Pon Academy wil gaan volgen. Deelname aan Skills Heroes heeft mij een mooie start op de arbeidsmarkt gegeven! De betrokkenheid van Pon heeft hier een enorme rol in gespeeld. Ik ben WorldSkills Netherlands enorm dankbaar.

 

Connect:

Laatste nieuws

Gouden entree!

Het Albeda college is twee gouden kampioenen rijker! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara behaalden de eerste plaats met hun deelname aan de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. De twee finalisten kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven. Isabel,...

Nederland niet naar WorldSkills Shanghai in oktober 2022

Met Skills The Finals 2022 nog vers in het geheugen heeft WorldSkills Netherlands besloten om niet af te reizen naar WorldSkills Shanghai 2022. De veiligheid en het welzijn van deelnemers staan altijd voorop en op dit moment zien het bestuur en de directie teveel...

Genomineerden Best of excellence award

Tijdens Skills The Finals hebben honderden studenten gestreden om de titel beste vakman / vakvrouw van Nederland. In meer dan 60 wedstrijdrichtingen hebben zij hun uiterste best gedaan om bij de beste van Nederland te mogen horen. Naast het winnen van...

Skills-kampioenen aangemoedigd door ministers Dijkgraaf en Wiersma

Het vmbo is 20 Nederlands Kampioenen rijker. Tijdens Skills The Finals op donderdag 31 maart in de Jaarbeurs streden 142 finalisten in teams om de beste te worden in hun vakgebied. In aanloop naar de finales van Skills Talents, het project voor het voor het vmbo deden...

Videos

Nieuwsbrief