Mbo’ers stylen bewindslieden en Kamerleden op Prinsjesdag

19 september 2023 | Blog, Nieuws, Persberichten, Skills Heroes, Skills Heroes

Demissionaire ministers Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) zijn Prinsjesdag gestart met een bezoek aan salon Aveda The Hague. Hier stond een team van 17 mbo-studenten gereed om het haar en de make-up van bovengenoemde bewindslieden en diverse Tweede Kamerleden te verzorgen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van mbo geschoolde vakmensen voor Nederland en konden de politici persoonlijk in gesprek gaan met studenten.

Om de ervaring compleet te maken werden de gasten ontvangen door een gastvrouw en verzorgden patissiers wat lekkers voor bij de koffie en thee. Tot de aanwezige Tweede Kamerleden behoorden onder anderen Caroline van der Plas (BBB), Songül Mutluer (PvdA) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie).

Tradities van Prinsjesdag
Demissionair minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur & Wetenschap) was net als vorig jaar aanwezig. Hij vertelt: “Het was zo leuk vorig jaar. Niet alleen om hier zo mooi verwend te worden en de jonge getalenteerde mensen te ontmoeten, maar het is bijna een “buurtcafé” waar ministers en Kamerleden elkaar ontmoeten. Straks gaan we heel formeel in de ridderzaal zitten. Het is heel ontspannen om hier met elkaar ons voor te bereiden.” In de ontspannen kappersstoel heeft hij uitvoerig gesproken met Syta Westra (kapper). Zij besloot na haar vwo-opleiding haar hart te volgen voor het kappersvak.

Prinsjesdag is van oudsher een dag van rituelen en tradities. Dit is de 9e keer dat dit event in de salon plaatsvindt. Op de vraag of een nieuwe traditie op Prinsjesdag is gevestigd geeft hij resoluut antwoord: “Wat mij betreft wel! En aan alle volgende ministers van het mbo, kan ik het alleen maar heel erg warm aanbevelen. Kom hier! Vier al die fantastische vakmensen die we in Nederland hebben en nodig hebben. Laat het licht niet alleen maar vallen op alle pracht en praal, maar laat het vandaag en komende jaren op de derde dinsdag van september ook op het mbo schijnen.”

Minister Mariëlle Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) start voor het eerst de dag in Salon Aveda en vindt het fantastisch! Ze vertelt: “Ik vind het ongelooflijk mooi hoe toegewijd alle jonge mensen werken aan hun vak. Ik ben prachtig geholpen zowel door de kapster Tess als de visagiste Olivia. Je ziet dat ze houden van hun vak, dat goed in de praktijk weten te brengen en goed met mensen om kunnen gaan. Dat vind ik erg mooi om te zien.”

Ze vertelt hoe belangrijk het is dat wij onze vakmensen in het zonnetje zetten. “Al die leerlingen die een beroepsopleiding doen, die we zo keihard nodig hebben. Het is belangrijk dat zij waardering en erkenning voelen, want dat verdienen ze. Hopelijk is dat ook aanleiding voor heel veel jonge mensen om ook te kiezen voor een mooie beroepsopleiding”, aldus demissionair minister Paul.

Trotse mbo-studenten
Speciaal voor Prinsjesdag waren in salon Aveda The Hague vijf kappers, vijf visagisten, drie gastvrouwen en vier patissiers aanwezig om te laten zien wat zij in huis hadden. Allen hebben een top 5 positie behaald tijdens Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Onder hen bevonden zich ook vier Nationaal Kampioenen die recent Nederland hebben vertegenwoordigd op het Europees Kampioenschap in Polen.

Dit is mbo
Het Prinsjesdagevent wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Dit is mbo’, hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Immers; zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap kan onze maatschappij niet functioneren! Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten. Deelnemende organisaties zijn: Aveda The Hague, ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, WorldSkills Netherlands, SBB en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bekijk fotografie op de fotobank

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
WorldSkills Netherlands: Kris Smit via e-mail: smit@worldskillsnetherlands.nl of telefonisch 06 430 501 01

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Videos

Nieuwsbrief