Gouden entree!

4 mei 2022 | Nieuws, Skills Heroes, Skills The Finals

Het Albeda college is twee gouden kampioenen rijker! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara behaalden de eerste plaats met hun deelname aan de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. De twee finalisten kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven.

Isabel, moeder van een dochter van 10 en afkomstig uit Paraguay streed met haar teamgenoot Lleili, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, om het eremetaal in de finale bij het Deltion in Zwolle.

Ervaring
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Naast Skills Heroes wedstrijden voor niveau 3 en 4 organiseert WorldSkills Netherlands, samen met het mbo-veld, ook vakwedstrijden voor Entree opleidingen Horeca en Bouw. Isabel en Lleili deden mee aan deze eerste landelijke editie. Isabel zegt: ‘wat een fantastische ervaring! Ik wist van tevoren niet waar ik ja op zei maar als ik wat kan doen met koken dan ben ik al meteen enthousiast. Koken is mijn passie’. Ook Lleili kijkt positief terug op haar deelname aan de wedstrijd. ‘Ik wilde graag meedoen om mij te laten inspireren. Ik vond mijn deelname best spannend maar ook heel leuk. Op spannende momenten was mijn teamgenoot Isabel er voor mij. Zij maakte de wedstrijd dan luchtiger door even een dansje te doen of een grapje te maken’.

Teamwerk
Dat teamwerk versterkend werkt, beaamt ook begeleidend docent van het Albeda college, Güvenç Ayaz: ‘Wij vinden het belangrijk dat de studenten er als team staan en een buddy voor elkaar kunnen zijn. Zo werk je samen aan je skills die je, naast deelname aan de wedstrijd, ook nodig hebt tijdens de opleiding en in je verdere loopbaan. Isabel en Lleili vullen elkaar goed aan. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme voor het vak en hun nieuwsgierigheid naar ervaringen. En wat voor ervaring is dit geweest’. Lleili vult aan: ‘Ik heb echt genoten van de wedstrijd. Ik vond het zo leuk om aan de opdrachten te werken en te oefenen tijdens de voorbereiding op de finalewedstrijd’. Isabel zegt hierover: ‘ik vond de aanwezige mensen erg aardig waardoor de ervaring voor mij nog mooier werd. We waren goed voorbereid waardoor wij tijdens de finale steeds op tijd klaar waren met de opdracht. We zijn als team op elkaar ingespeeld en hebben een aantal keer goed geoefend met meneer Ayaz. Dat we hiervoor een gouden medaille hebben gewonnen is de kers op de taart’.

Trots
Het gevoel wat bij de dames overheerst, is vooral trots. Isabel vertelt over de aanwezigheid van haar dochter tijdens de finalewedstrijd. ‘Mijn dochter is ontzettend trots op mamma en had alle vertrouwen in een goede afloop. Ze was ervan overtuigd dat ik een medaille zou behalen. Die overtuiging gaf mij extra motivatie’. Ook Lleili is trots op haar medaille. ‘Mijn moeder en broertje kwamen kijken naar de finale en zij waren erg onder de indruk van de wedstrijd, de prestatie en mijn deelname. Ik voelde de trots en daardoor gaf ik ook echt dat beetje extra. Door het goud te winnen is mijn trotse gevoel nog meer gegroeid en wil ik mijzelf blijven uitdagen om het beste uit mij naar boven te blijven halen’.

Best of excellence
Met hun deelname aan de finalewedstrijd wisten Isabel en Lleili zich ook te kwalificeren voor de Best of Excellence Award, die wordt uitgereikt tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ op 16 mei in Apeldoorn. Zij behoren met hun behaalde totaalscore bij de 15 best presterende finalisten die mee hebben gedaan aan de wedstrijden.

Entreewedstrijden WorldSkills Netherlands
Naast de vmbo-profielwedstrijden (Skills Talents) en de mbo-vakwedstrijden (Skills Heroes) werkt WorldSkills Netherlands nauw samen met onderwijspartners om ook Entree-vakwedstrijden te faciliteren, die georganiseerd worden door het mbo-veld.

Entree-studenten krijgen door deelname aan vakwedstrijden de mogelijkheid om zich te meten met medestudenten. Meedoen aan vakwedstrijden is een leuke, educatieve en inspirerende manier om te ontdekken waar je passie ligt. ‘Het is van groot belang iedere student uit te dagen en passie en excellentie komt dan terug in vele vormen en niveaus’, aldus directeur WorldSkills Netherlands, Erik van der Zwan. Zo ontdekken studenten of de richting die zij hebben gekozen ook daadwerkelijk bij hen past en kunnen ze een bewuste keuze maken voor de toekomst.

Isabel en Lleili zijn in elk geval verder geïnspireerd geraakt. Isabel droomt van een eigen restaurant en Lleili wil graag meewerken in het familierestaurant van haar vader. Op naar een goud omrande toekomst!

Connect:

Laatste nieuws

Samen sterk: De synergie tussen onderwijs, bedrijfsleven en teamkracht

Team Netherlands zette een buitengewone teamprestatie neer tijdens EuroSkills in Gdańsk en werd tijdens het afscheidsevent op 30 november verrast met een speciale onderscheiding: de Team Medal for Excellence. Deze werd in het leven geroepen door Erik van der Zwan...

Bart Willems: de beste lasser van Europa word je niet zomaar

Deze zomer werd Bart Willems uit Mill in de Poolse stad Gdańsk gekroond tot de beste lasser van Europa. De 21-jarige Nederlands Kampioen reisde met Team Netherlands (WorldSkills Netherlands) naar het EK en won overtuigend, maar het goud kwam hem niet zomaar aanwaaien....

Syta’s Verhaal: van vwo naar mbo

Syta's reis begon op het vwo, waar ze hard voor moest werken. "In het derde jaar ben je verplicht een vakkenpakket te kiezen dat moet aansluiten bij een eventuele vervolgopleiding, maar zo'n pakket vond ik niet op het hbo of de universiteit." Een moeilijke keuze met...

Videos

Nieuwsbrief