Gouden entree!

4 mei 2022 | Nieuws, Skills Heroes, Skills The Finals

Het Albeda college is twee gouden kampioenen rijker! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara behaalden de eerste plaats met hun deelname aan de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. De twee finalisten kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven.

Isabel, moeder van een dochter van 10 en afkomstig uit Paraguay streed met haar teamgenoot Lleili, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, om het eremetaal in de finale bij het Deltion in Zwolle.

Ervaring
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Naast Skills Heroes wedstrijden voor niveau 3 en 4 organiseert WorldSkills Netherlands, samen met het mbo-veld, ook vakwedstrijden voor Entree opleidingen Horeca en Bouw. Isabel en Lleili deden mee aan deze eerste landelijke editie. Isabel zegt: ‘wat een fantastische ervaring! Ik wist van tevoren niet waar ik ja op zei maar als ik wat kan doen met koken dan ben ik al meteen enthousiast. Koken is mijn passie’. Ook Lleili kijkt positief terug op haar deelname aan de wedstrijd. ‘Ik wilde graag meedoen om mij te laten inspireren. Ik vond mijn deelname best spannend maar ook heel leuk. Op spannende momenten was mijn teamgenoot Isabel er voor mij. Zij maakte de wedstrijd dan luchtiger door even een dansje te doen of een grapje te maken’.

Teamwerk
Dat teamwerk versterkend werkt, beaamt ook begeleidend docent van het Albeda college, Güvenç Ayaz: ‘Wij vinden het belangrijk dat de studenten er als team staan en een buddy voor elkaar kunnen zijn. Zo werk je samen aan je skills die je, naast deelname aan de wedstrijd, ook nodig hebt tijdens de opleiding en in je verdere loopbaan. Isabel en Lleili vullen elkaar goed aan. Wat zij gemeen hebben is het enthousiasme voor het vak en hun nieuwsgierigheid naar ervaringen. En wat voor ervaring is dit geweest’. Lleili vult aan: ‘Ik heb echt genoten van de wedstrijd. Ik vond het zo leuk om aan de opdrachten te werken en te oefenen tijdens de voorbereiding op de finalewedstrijd’. Isabel zegt hierover: ‘ik vond de aanwezige mensen erg aardig waardoor de ervaring voor mij nog mooier werd. We waren goed voorbereid waardoor wij tijdens de finale steeds op tijd klaar waren met de opdracht. We zijn als team op elkaar ingespeeld en hebben een aantal keer goed geoefend met meneer Ayaz. Dat we hiervoor een gouden medaille hebben gewonnen is de kers op de taart’.

Trots
Het gevoel wat bij de dames overheerst, is vooral trots. Isabel vertelt over de aanwezigheid van haar dochter tijdens de finalewedstrijd. ‘Mijn dochter is ontzettend trots op mamma en had alle vertrouwen in een goede afloop. Ze was ervan overtuigd dat ik een medaille zou behalen. Die overtuiging gaf mij extra motivatie’. Ook Lleili is trots op haar medaille. ‘Mijn moeder en broertje kwamen kijken naar de finale en zij waren erg onder de indruk van de wedstrijd, de prestatie en mijn deelname. Ik voelde de trots en daardoor gaf ik ook echt dat beetje extra. Door het goud te winnen is mijn trotse gevoel nog meer gegroeid en wil ik mijzelf blijven uitdagen om het beste uit mij naar boven te blijven halen’.

Best of excellence
Met hun deelname aan de finalewedstrijd wisten Isabel en Lleili zich ook te kwalificeren voor de Best of Excellence Award, die wordt uitgereikt tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ op 16 mei in Apeldoorn. Zij behoren met hun behaalde totaalscore bij de 15 best presterende finalisten die mee hebben gedaan aan de wedstrijden.

Entreewedstrijden WorldSkills Netherlands
Naast de vmbo-profielwedstrijden (Skills Talents) en de mbo-vakwedstrijden (Skills Heroes) werkt WorldSkills Netherlands nauw samen met onderwijspartners om ook Entree-vakwedstrijden te faciliteren, die georganiseerd worden door het mbo-veld.

Entree-studenten krijgen door deelname aan vakwedstrijden de mogelijkheid om zich te meten met medestudenten. Meedoen aan vakwedstrijden is een leuke, educatieve en inspirerende manier om te ontdekken waar je passie ligt. ‘Het is van groot belang iedere student uit te dagen en passie en excellentie komt dan terug in vele vormen en niveaus’, aldus directeur WorldSkills Netherlands, Erik van der Zwan. Zo ontdekken studenten of de richting die zij hebben gekozen ook daadwerkelijk bij hen past en kunnen ze een bewuste keuze maken voor de toekomst.

Isabel en Lleili zijn in elk geval verder geïnspireerd geraakt. Isabel droomt van een eigen restaurant en Lleili wil graag meewerken in het familierestaurant van haar vader. Op naar een goud omrande toekomst!

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief