De meest inspirerende vmbo-techniek docent wint de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2023

5 april 2023 | Nieuws, Skills Heroes

Gerrit Verdoes van het Fioretti College in Hillegom heeft dit jaar de Ir. W. Maas Geesteranusprijs gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest inspirerende vmbo-docent in het techniekonderwijs. Verdoes ontving de prijs op donderdag 23 maart in RAI Amsterdam tijdens de prijsuitreiking van Skills Talents, de landelijke vakwedstrijden voor het vmbo. Naast een oorkonde ontving hij van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds een cheque van € 2.000,-.

Daan Maas Geesteranus, die namens het fonds de oorkonde en cheque overhandigde, benadrukte bij de uitreiking waarom deze prijs nodig is: “Nederland heeft een tekort een goed geschoolde vakmensen, vooral in de techniek. Juist in het beroepsonderwijs en vooral in het vmbo doen veel docenten goed werk om de nieuwe generatie van werknemers goed op te leiden. Dat mag weleens extra beloond worden en dat doen we met deze prijs.

Gerrit Verdoes ontving zijn prijs vanwege zijn vertaling vanuit ervaring en passie voor techniek naar zijn leerlingen. Door zijn eigen ervaringen in het onderwijs begrijpt hij dat het maatwerk is. Niet elke leerling voelt gelijk het enthousiasme om er vol voor te gaan: ‘de route ergens naar toe’ is van belang. En hij wil zijn leerlingen graag meenemen op die reis. Verdoes zet zich in voor het techniekonderwijs en zorgt ervoor dat een groot gedeelte van de school te zien krijgt hoe breed en hoe mooi techniek is. Hij gaat verder dan alleen het lesgeven en zijn leslokaal. Inzet van filmpjes, promotie, het buiten de school kijken en het ruimte geven aan de leerling om zich te ontwikkelen, maken hem de meest inspirerende vmbo-techniekdocent van Nederland!

Verdoes reageerde verheugd: “Dit had ik niet verwacht, maar ik ben natuurlijk ontzettend trots op deze prijs. Ik doe mijn werk op gevoel en probeer dicht bij de leerlingen te blijven. Zelf heb ik een vergelijkbaar pad gevolgd als veel van mijn leerlingen en ik merk dat ik daardoor gemakkelijk connectie maak. Door mijn brede achtergrond in de mobiliteit en transport ken ik de sector goed en kan ik bijvoorbeeld helpen aan goed passende stageplekken. Deze prijs is een hele mooie waardering voor mijn werk en ik hoop leerlingen ook de komende jaren te blijven inspireren voor het vak.”

Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds heeft met WorldSkills Netherlands afgesproken de prijs de komende jaren op de nationale kampioenschappen voor beroepen uit te reiken aan de docent die leerlingen op de meest inspirerende wijze voorbereidt op de vmbo-vakwedstrijden van Skills Talents. Achter alle aan de finale deelnemende leerlingen, staan inspirerende docenten. De prijs gaat naar die docent die daar op de beste manier invulling geeft. Erik van der Zwan, directeur van WorldSkills Netherlands: “Het vakmanschap tonen en promoten is wat wij met vakwedstrijden doen, maar de echte motor dat zijn de docenten. Zonder hen geen leerlingen die het beste uit zichzelf willen halen. Deze prijs van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds is een hele mooie waardering voor alle docenten die bij onze programma’s betrokken zijn.”

Ir. W. Maas Geesteranus Fonds

Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds is in 1948 opgericht ter nagedachtenis aan Ir. W. Maas Geesteranus vanwege zijn verdiensten op het gebied van het beroepsonderwijs. Het bestuur van de stichting reikt jaarlijks een prijs uit aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze inzet voor de ontwikkeling van vakmanschap, jonge vakmensen en het beroepsonderwijs.

Connect:

Laatste nieuws

Bart Willems wint Best of Excellence Award voor de tweede keer!

Op maandag 15 mei won Bart Willems, student Lassen bij Vakopleiding Techniek en ROC Nijmegen, de Best of Excellence Award. De award wordt jaarlijks door WorldSkills Netherlands uitgereikt aan de mbo-student die in de finale van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor...

MBO Ambassadeursgala – Livestream

Vanavond is het mbo Ambassadeursgala in Apeldoorn met o.a. de uitreiking van de Best Of Excellence award. Wie wint ‘m dit jaar?! Kijk allemaal vanavond om 18:30 uur via de livestream.

Team Netherlands maakt zich klaar voor EK in Polen

22 mbo-studenten vertegenwoordigen Nederland tijdens EuroSkills Gdańsk 2023, de Europese Kampioenschappen voor beroepen. Van 5 tot en met 9 september neemt Team Netherlands het in Polen op tegen studenten uit heel Europa. De komende maanden trainen de teamleden elk...

Bij HANOS kun je heel veel kanten op

Je kent ze misschien wel van de paarse vrachtwagens: HANOS, de internationale horecagroothandel. Maar wat dit mooie bedrijf qua werk allemaal te bieden heeft, dát is niet bij iedereen bekend. Dus vertelt Nanda Dekker van HANOS er graag meer over en doet ze uit de...

Wie wint de Best of Excellence Award 2023?

Nog meer goed nieuws voor 11 Skills Heroes gouden medaillewinnaars! Op maandag 15 mei 2023 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2023. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief