FAQ

Covid-19

Skills The Finals 2021 geannuleerd. Lees meer

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Gaat EuroSkills Graz door?

Tussen eind september en begin oktober wordt er een definitief besluit genomen door de overheid in Oostenrijk. Zij bepalen of EuroSkills Graz door mag gaan.

Ik wil ook meedoen aan internationale wedstrijden, kan dat?

Ben je mbo-student? Meld je aan voor de vakwedstrijden Skills Heroes. Als je nationaal kampioen wordt, maak je kans op deelname aan WorldSkills of EuroSkills.

Ik ben leerling of student, kan ik ook deelnemen aan Skills Talents of Skills Heroes?

Dat kan, leuk! Je kunt meedoen aan Skills Talents als je in het 3e of 4e jaar zit van het vmbo. Aan Skills Heroes kun je meedoen als je een mbo-opleiding doet. Vraag aan je docent of jouw school meedoet aan Skills Talents of Skills Heroes en of jij ook kunt deelnemen.

Heeft Covid-19 impact op de wedstrijden van Skills Talents en Skills Heroes in seizoen 2020-2021?

Covid-19 heeft grote impact op ons dagelijks leven en werken. Het zet veel zaken op z’n kop. Zo ook voor WorldSkills Netherlands en de vakwedstrijden in het vmbo (Skills Talents) en mbo (Skills Heroes). Het goede is dat de vakwedstrijden komend schooljaar doorgaan! In verband met Covid-19 worden de nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes in het schooljaar 2020 – 2021 decentraal in plaats van centraal georganiseerd. Dit houdt in dat de nationale finales van de in totaal zestig wedstrijden op verschillende locaties plaatsvinden. De kwalificatiewedstrijden van Skills Talents en Skills Heroes komen in het schooljaar 2020 – 2021 te vervallen. Lees meer.