276 leerlingen naar finale vmbo-vakwedstrijden Skills Talents

3 maart 2015 | Persberichten

Op donderdag 12 maart is de nationale finale van Skills Talents, dé vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Het strijdtoneel voor deze feestelijke 10e editie is het Deltion College in Zwolle. Er doen 276 leerlingen mee binnen tien vakrichtingen.

Skills Talents trapte af met een reeks provinciale kampioenschappen. Dit leverde in elke provincie een ijzersterk team op, dat doorgaat naar de finalewedstrijd op 12 maart. Zij strijden binnen tien vakrichtingen, zoals Horeca, Zorg & Welzijn, Bloem & Design en Mobiliteit & Voertuigen.

Finale-opdracht: organiseer een festival

Alle provincieteams krijgen de opdracht om met elkaar een fictief festival te organiseren. Elk vakteam heeft uiteraard een andere taak. Zorg & Welzijn regelt bijvoorbeeld een veilige omgeving voor bezoekers, Horeca verzorgt het culinaire aspect en team Techniek & Ontwerp ontwerpt de indeling van het terrein. Eind van de dag worden alle inspanningen beoordeeld door een vakjury.

Openingsceremonie

Voor de finalisten is op woensdagavond 11 maart een openingsceremonie, compleet met vlaggenparade, sprekers, een talkshow en entertainment. Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid van de PvdA is een van de gasten.


Noot voor de redactie

De pers is van harte uitgenodigd voor de openingsceremonie op 11 maart én de nationale finale op 12 maart. Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Jochem van Laar, PR & Communicatie: 06 – 443 615 17 of mail naar vanlaar@skills-netherlands.nl. Meer over Skills Talents vindt u op: www.skillstalents.nl.

Agenda nationale finale 12 maart

09.00-09.30 uur, Ontvangst
09.30-09.45 uur, Publieksopening, met o.a. Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle
09.45-11.00 uur, Programma omtrent ’10 jaar Skills Talents’ en de vernieuwing in het vmbo met o.a. Hein van Asseldonk, vicevoorzitter VO- Raad, Jan van Nierop, voorzitter SPV en keynote spreker Saskia Souverijn, Master of Brand Management.
11.00-11.30 uur, Rondleiding langs de Skills Talents vakwedstrijden
17.00 uur, Prijsuitreiking

Adressen

Openingsceremonie: Summercamp Heino, Schaarshoekweg 1, 8131RE Wijhe
Finale: Deltion College, Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle

 

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief