Nationale finale 2016 mbo-vakwedstrijden in RAI Amsterdam

6 november 2015 | Persberichten

Skills Netherlands organiseert samen met ROC van Amsterdam-ROC van Flevoland van 17 tot en met 19 maart 2016 in de RAI te Amsterdam de nationale finale Skills Heroes, de vakwedstrijden van het mbo. Deze nationale kampioenschappen vormen het strijdtoneel, waarin mbo’ers van 55 mbo-scholen uit heel Nederland in 34 verschillende vakrichtingen de competitie met elkaar aangaan. Dan maken ze uit wie nationaal de beste vakmannen en –vrouwen zijn. De winnaars maken kans deel te nemen aan de Europese kampioenschappen voor beroepen in december 2016 in Gotenburg (Zweden).

Skills Netherlands organiseert namens Skills Heroes deze nationale kampioenschappen (NK) en heeft daarvoor met ROC van Amsterdam-ROC van Flevoland een samenwerkingsovereenkomst gesloten om hen in de organisatie en met facilitaire diensten te helpen. De twee ROC’s zijn de grootste scholen voor het middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam en Flevoland. Daarbij slaan ze ook de handen ineen met beurslocatie de RAI waar het event plaats gaat vinden. Met het bedrijfsleven en de lokale overheden wordt aansluiting gezocht om dit NK tot een groots event uit te laten groeien. Tijdens dit NK worden er ook demonstraties en nieuwe vormen van vakwedstrijden getoond.

De Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om het belang van excellentie in vakmanschap voor Nederland te onderstrepen. Het past ook binnen het beleid van het ministerie van OCW om meer excellentie, skills en responsief mbo te stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn dadelijk het fundament van werkend Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de kapper om de hoek, de onmisbare verplegers, die fantastische kok, maar ook de prachtige etalages tijdens de kerstdagen. Deze vakmensen en hun vakmanschap zijn onmisbaar voor onze samenleving. Vakwedstrijden stimuleren dit aankomende talent en vakmanschap, promoten het beroepsonderwijs én laten studenten excellenter worden. Zij krijgen door deelname aan Skills Heroes niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook in persoonlijke ontwikkeling.

Skills Netherlands

Skills Netherlands ontwikkelt en organiseert diverse evenementen en vakwedstrijden. Naast Skills Heroes, worden ook Skills Juniors en Skills Talents georganiseerd: vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Daarnaast verzorgt Skills Netherlands de begeleiding van Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. Skills Netherlands wordt ondersteund door de ministeries van OCW en EZ, de MBO Raad en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.

ROC van Amsterdam – ROC van Flevoland

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen – van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegkundige. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Johan Cruyff College voor topsporters. Er zijn MBO Colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Er is een nauwe samenwerking met ROC van Flevoland die MBO Colleges heeft in Almere en Lelystad.


Noot voor de redactie

De nationale kampioenschappen van Skills Heroes vinden plaats in de Rai te Amsterdam.

Foto’s van eerdere edities van Skills Heroes zijn te vinden op: http://fotobank.worldskillsnetherlands.nl/SkillsHeroes. Zie ook www.skillsheroes.nl en www.skillsnetherlands.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
• Skills Netherlands: Twan Stemkens, strategisch communicatieadviseur, 06 -511 045 66 of stemkens@skills-netherlands.nl
• ROC van Amsterdam – Flevoland: Janneke Toet, woordvoerder, 06 -184 531 28 of toetj@rocva.nl

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief