Foto-expositie van bijna 100 vmbo-talenten bij Ministerie OCW

19 juni 2015 | Persberichten

“Het is een eer om zo veel toppers in onze etalage te hebben!” Met deze woorden opende directeur-generaal Hans Schutte op donderdag 18 juni de foto-expositie van bijna 100 vmbo-talenten bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in Den Haag. De leerlingen behaalden medailles bij de nationale finale van Skills Talents, dé vakwedstrijden voor vmbo’ers.

Het ministerie van OCW is trots op al het vmbo-talent in Nederland en wil daar met de fotocollectie uiting aan geven. De leerlingen die staan afgebeeld op enkele levensgrote foto’s, deden mee aan vakwedstrijden voor vmbo’ers: Skills Talents. Tijdens dit kampioenschap gaan vmbo-scholen uit het hele land de competitie aan bij wedstrijden in richtingen zoals zorg en welzijn, elektrotechniek, horeca en bouwtechniek.

Trotse leerlingen

Bij de opening van de expositie waren de winnende leerlingen ook uitgenodigd. Zij waren trots en blij verrast om zichzelf op zo’n prominente plaats te zien. “Bij Skills Talents zijn de mensen anders. Leerlingen staan daar omdat ze het willen, niet omdat het moet. Het is heel fijn om te werken met mensen die ook gemotiveerd zijn,” zegt Bettina Kok, deelneemster van Skills Talents 2015.

De expositie

De foto-expositie is in de etalage van het ministerie, tegenover het Centraal Station in Den Haag en daarom door veel passerende reizigers te bewonderen tot begin september. De collectie verandert wekelijks van samenstelling: de ene week staan de winnaars van zorg en welzijn in de spotlight, de andere week bijvoorbeeld die van elektrotechniek.

Skills Netherlands

Skills Talents is een initiatief van Stichting Skills Netherlands en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. Skills Netherlands promoot het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland en organiseert diverse vakwedstrijden voor basisschoolkinderen tot jongvolwassenen op het vmbo en mbo. Echte uitblinkers kunnen na Skills Talents via het mbo zelfs doorgroeien naar Europees én wereldniveau. Zo gaan in augustus 35 jongeren naar Brazilië om het daar op te nemen tegen meer dan 1.200 leeftijdsgenoten uit 45 landen.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Beeldmateriaal is beschikbaar op http://fotobank.worldskillsnetherlands.nl/SkillsTalents/2015/Opening-tentoonstelling/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Pronk van Skills Netherlands op telefoonnummer 06 52 33 36 82 of via pronk@skills-netherlands.nl.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief