Web developer

Wat is de wedstrijdopdracht?

Een web developer is verantwoordelijk voor het programmeren en onderhouden van websites en applicaties. Je bent in staat om creatieve oplossingen te bedenken voor uitdagende concepten en markt vernieuwende producten. Naast dat je vakbekwaam bent in een of meerdere programmeertalen en frameworks heb je ook een goed gevoel voor ontwerp, animatie, uitstraling en gebruiksvriendelijke interfaces. Als geen ander kun je door jouw analytische denkvermogen problemen in applicaties opsporen, begrijpen en oplossen. Je streeft ernaar om de hoogste kwaliteitsnormen te hanteren en je websites en applicaties zo veilig mogelijk aan te bieden. Als web developer werk je vaak in teamverband en ben je in staat om effectief te communiceren met collega’s en klanten. Jouw brede kennis van de beschikbare technologische mogelijkheden biedt een grote meerwaarde op de werkvloer. Je weet je voortdurend aan te passen aan nieuwe technologieën en trends in de industrie. In deze wedstrijd ligt de focus op Front-end Developer, echter beheers je in de basis ook de functie van Back-end Developer. Dit vanwege het internationale vervolg dat deze wedstrijd heeft.

Kennis en vaardigheden:

 • Aangeleverd ontwerp omzetten in responsive HTML/CSS;
 • Kennis van JavaScript, TypeScript en/of JavaScript frameworks;
 • Beheersing van de programmeertaal PHP;
 • Ervaring met databases zoals MySQL;
 • Online plaatsen van een website;
 • Kennis van SEO en zoekmachines;
 • Goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden.

Voorbeelden van mogelijke wedstrijdopdrachten:

 • Een reclamebureau levert een ontwerp aan, maar had zelf geen tijd om deze ook geschikt te maken voor mobiele browsers. Programmeer de front-end voor zowel desktop als mobiel.
 • Een spellen fabrikant wil een interactief online spel ontwikkelen. De resultaten worden opgeslagen in een database via een REST API.
 • Een bedrijf wil een bedrijfswebsite laten ontwikkelen waarop de inhoud moet kunnen worden beheerd via een zelf geschreven Content Management Systeem.
 • Een bekende winkelketen heeft een bestaande webshop, maar deze boekt te weinig resultaat in online zoekmachines. Welke verbeterpunten zijn er mogelijk?

Voorronde Web developer

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Web developer

Meer informatie over deze kwalificatiewedstrijd volgt z.s.m. Houd de website in de gaten.

De uitslag van de kwalificatiewedstrijd staat op de tab 'finale'.

Web developer wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?