Webdeveloper

Wat is de wedstrijdopdracht?

Een web developer is verantwoordelijk voor het programmeren en onderhouden van websites en applicaties. Je bent in staat om creatieve oplossingen te bedenken voor uitdagende concepten en markt vernieuwende producten. Naast dat je vakbekwaam bent in een of meerdere programmeertalen en frameworks heb je ook een goed gevoel voor ontwerp, animatie, uitstraling en gebruiksvriendelijke interfaces. Als geen ander kun je door jouw analytische denkvermogen problemen in applicaties opsporen, begrijpen en oplossen. Je streeft ernaar om de hoogste kwaliteitsnormen te hanteren en je websites en applicaties zo veilig mogelijk aan te bieden. Als web developer werk je vaak in teamverband en ben je in staat om effectief te communiceren met collega’s en klanten. Jouw brede kennis van de beschikbare technologische mogelijkheden biedt een grote meerwaarde op de werkvloer. Je weet je voortdurend aan te passen aan nieuwe technologieën en trends in de industrie. In deze wedstrijd ligt de focus op Front-end Developer, echter beheers je in de basis ook de functie van Back-end Developer. Dit vanwege het internationale vervolg dat deze wedstrijd heeft.

Voorronde Webdeveloper

Wil je de talenten van je studenten ontdekken en hen motiveren? Organiseer dan de voorrondes voor de vakwedstrijden op school! De voorronde-opdrachten kunnen worden gedownload uit het CRS en kosten slechts 1,5 tot 3 uur. Je kunt zoveel studenten laten deelnemen als je wilt. De winnaars gaan door naar de landelijke kwalificatiewedstrijden waar ze zullen strijden voor een plek in de finale!

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Webdeveloper

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

Webdeveloper wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?