Vliegtuigtechniek

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd ga je als team aan de slag als vliegtuigtechnicus en verricht je meerdere opdrachten.

Wat doe je als Vliegtuigtechniek?

Als monteur ben je werkzaam bij grote bedrijven waar onderhoud verricht wordt aan luchtvaartuigen, bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen. Je bent over het algemeen werkzaam op de onderhoudsafdeling. Je hebt zowel een uitvoerende als een controlerende functie. Tijdens je werkzaamheden ontvang je opdrachten voor het verrichten van onderhoud. Je leest hierbij taakkaarten, tekeningen, inspectiekaarten en schema’s. Je raadpleegt onderhoudsdocumenten, handleidingen, handboeken en fabrieksdocumenten. Qua onderhoud vervang je onderdelen, systemen en componenten. Je smeert ze in en controleert of ze goed werken.

Voorronde Vliegtuigtechniek

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Vliegtuigtechniek

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Vliegtuigtechniek

Dit jaar zijn finales decentraal. Bekijk hier op welke locatie jouw wedstrijd plaatsvindt.

Bekijk de volledige factsheet

Vliegtuigtechniek wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden