Verzorgende IG

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met verschillende Wedstrijdopdrachten. Ze gaan twee psychogeriatrische zorgvragers verzorgen; een stagiaire begeleiden bij een handeling en met collega’s in gesprek over de te verlenen zorg. Een deel van de opdrachten is in de vorm van een rollenspel.

Wat doe je als Verzorgende IG?

Als verzorgende IG richt je jouw handelen op het bevorderen van het woon- en leefklimaat van de zorgvrager en streef je ernaar dat deze zelf de regie behoudt. Om alert te kunnen reageren op de veranderingen in zorgvragen moet je vraaggericht, efficiƫnt en methodisch te werk gaan en flexibel zijn. Een verzorgende IG heeft een professionele beroepshouding. Je toont respect voor en bewaakt de privacy van de zorgvrager. Voortdurend houd je rekening met de mogelijkheden, wensen en gewoonten, normen en waarden van de zorgvrager en zijn of haar naast betrokkenen. Ook houd je rekening met jouw eigen veiligheid en die van de zorgvrager door hygiƫnisch en ergonomisch te werken.

Voorronde Verzorgende IG

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Verzorgende IG

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Verzorgende IG tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Ilse Assman-Fiering Rijn IJssel Oesniya Gheasi-Moqbel 11-03-2021
Karlijn Meijer Van Putten ROC Horizon College Ingrid Mathot 11-03-2021
Kirsten van den Berg ROC Friese Poort Johan Meinsma 11-03-2021
Lubbegien Lilian Waterink Landstede Henny Nijeboer 11-03-2021
Martin Kemkes ROC Menso Alting Jikke de Rooij 11-03-2021
Sanae Laada mboRijnland Tamara van Drongelen 11-03-2021
Sanne Groot Drenthe College Ansje Schipper 11-03-2021
Ghizlane el Bouichi ROC A12 Jolanda Altena 12-03-2021
Melanie van de Belt Deltion College Marjan Scheper-Kroder 12-03-2021
Nick Scherrrenberg MBO Utrecht Erik van Beenen 12-03-2021
Priscilla Posthumus Friesland College Edu Hoekstra 12-03-2021
Quinty Lampen Albeda Christina Soares 12-03-2021
Rowien van Dorrestein MBO Amersfoort Anke ten Velde 12-03-2021
Silke Veldhuis ROC van Twente Marlies Bos 12-03-2021

Wedstrijdlocatie


Kruseman van Eltenweg 4
1817BC Alkmaar

Workshop Manager

Ingrid Mathot is workshop manager voor deze wedstrijd. Haar contactgegevens ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Parkeergelegenheid

Naast de school bevindt zich een parkeerterrein, is deze vol dan kun je bij het station parkeren. Let op: dit is betaald parkeren.

Informatie openbaar vervoer

Station Alkmaar Centraal ligt 5 minuten lopen van het Horizon College, de school ligt achter het station. Let op dat je niet aan de kant van de Hema het station uit loopt, dat is de verkeerde kant.

Ontvangst/ waar melden

Bij binnenkomst meldt je je bij de receptie van het gebouw, vanaf daar zullen Skills Assistenten je verder begeleiden naar de wedstrijdvloer.

Bezoekers richtlijnen

Gezien de RIVM richtlijnen mogen wij naast de begeleidend docent helaas geen andere bezoekers verwelkomen. Begeleiders kunnen gedurende de dag gebruik maken van de kantine maar zijn niet toegestaan op/rondom de wedstrijdvloer.

Corona maatregelen

Naast de RIVM richtlijnen vragen wij bij het Horizon College extra aandacht voor: 1,5 meter afstand houden en een mondkapje is verplicht. 

Verzorgende IG wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden