Verzorgende IG

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Deelnemers van de wedstrijd Verzorgende IG gaan in een gesimuleerde omgeving met verschillende opdrachten aan de slag. De opdrachten kennen de vorm van een rollenspel. Zo zijn zij verantwoordelijk voor de wondverzorging van de zorgvrager, stellen zij zorgdoelen op in het zorgplan en dienen zij medicijnen toe. Deelnemers zijn bekend met het zorgplan en kunnen de verpleegtechnische handelingen met zorg uitvoeren. Daarnaast is het inleven in de zorgvrager en het aanpassen van de zorg daarop belangrijk. Ook een gedegen rapportage maakt onderdeel uit van de wedstrijd.

Voorronde Verzorgende IG

Wil je de talenten van je studenten ontdekken en hen motiveren? Organiseer dan de voorrondes voor de vakwedstrijden op school! De voorronde-opdrachten kunnen worden gedownload uit het CRS en kosten slechts 1,5 tot 3 uur. Je kunt zoveel studenten laten deelnemen als je wilt. De winnaars gaan door naar de landelijke kwalificatiewedstrijden waar ze zullen strijden voor een plek in de finale!

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Verzorgende IG

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

Verzorgende IG wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?