Verzorgende IG

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met verschillende Wedstrijdopdrachten. Ze gaan twee psychogeriatrische zorgvragers verzorgen; een stagiaire begeleiden bij een handeling en met collega’s in gesprek over de te verlenen zorg. Een deel van de opdrachten is in de vorm van een rollenspel.

Wat doe je als Verzorgende IG?

Als verzorgende IG richt je jouw handelen op het bevorderen van het woon- en leefklimaat van de zorgvrager en streef je ernaar dat deze zelf de regie behoudt. Om alert te kunnen reageren op de veranderingen in zorgvragen moet je vraaggericht, efficiƫnt en methodisch te werk gaan en flexibel zijn. Een verzorgende IG heeft een professionele beroepshouding. Je toont respect voor en bewaakt de privacy van de zorgvrager. Voortdurend houd je rekening met de mogelijkheden, wensen en gewoonten, normen en waarden van de zorgvrager en zijn of haar naast betrokkenen. Ook houd je rekening met jouw eigen veiligheid en die van de zorgvrager door hygiƫnisch en ergonomisch te werken.

Voorronde Verzorgende IG

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Verzorgende IG

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Verzorgende IG

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Verzorgende IG wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden