Verpleegkundige

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers laten hun kennis en kunde als toekomstig verpleegkundige zien aan de hand van acht gevarieerde opdrachten afgestemd op casussen uit de praktijk. Daarnaast voeren ze een medicatieopdracht uit en hebben ze een casusbespreking.

Wat doe je als Verpleegkundige?

De mbo-verpleegkundige werkt in de sector gezondheidszorg, in een groot scala aan zorginstellingen en met verschillende soorten zorgvragers. Bijvoorbeeld met mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, chronisch zieken, ouderen of (pasgeboren) kinderen. In de diverse functies werkt de mbo-verpleegkundige met mensen die vanwege ziekte of functiebeperkingen dagelijks zorg nodig hebben. De mbo-verpleegkundige coördineert de activiteiten vanuit het verpleegproces en brengt verslag uit aan andere zorgverleners. De mbo-verpleegkundige is in staat de zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt te begeleiden en te stimuleren.

Voorronde Verpleegkundige

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Verpleegkundige

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Verpleegkundige

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Verpleegkundige wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden