Tegelzetter

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd tegelzetten werk je geheel zelfstandig. Je krijgt in totaal 12 uur de tijd om je werkstuk uit te voeren.

Wat doe je als Tegelzetter?

Als tegelzetter werk je zowel binnen als buiten, (voornamelijk) in de nieuwbouw en renovatie/restauratie van woningen en utiliteitsgebouwen. Je bekleedt vloeren en wanden meestal met keramische tegels, maar verwerkt ook tegels van natuursteen en glas. Je moet tevens kunnen metselen en stukadoren. Het werk kan fysiek zwaar zijn omdat je vaak moet bukken, knielen en tillen. Het werk van een tegelzetter bestaat uit: - het inrichten van de werkplek; - het controleren van materiaal, materieel en gereedschap; - het controleren en behandelen van de ondergrond; - het tegelwerk symmetrisch verdelen; - het lijmen en snijden van vloer- en wandtegels; - het zetten en snijden van wandtegels in de specie; - het leggen en snijden van vloertegels in de specie; - het afwerken van alle soorten tegelwerk.

Voorronde Tegelzetter

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Tegelzetter

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Tegelzetter

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Tegelzetter wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden