Tandartsassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers werken als tandartsassistenten aan de balie van de tandartsenpraktijk. Patiënten worden te woord gestaan, telefoon wordt beantwoord en administratieve werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast assisteert de tandartsassistent de tandarts bij behandelingen.

Wat doe je als Tandartsassistent?

Als tandartsassistent(e) assisteer je de behandelaar bij tandheelkundige behandelingen en voer je, in opdracht van de behandelaar, zelfstandig handelingen uit. Je handelt binnen de grenzen van jouw bekwaamheid en bevoegdheid en overlegt bij twijfel met de behandelaar of je collega’s. Hoewel de behandelaar eindverantwoordelijk is voor de werkzaamheden in de tandheelkundige praktijk, ben jij zelf verantwoordelijk voor jouw handelen. Bij de intake vervul je een representatieve, adviserende en ondersteunende rol. Bij het geven van voorlichting en advies is je rol informerend en adviserend.

Voorronde Tandartsassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Tandartsassistent

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Tandartsassistent

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Tandartsassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden