Tandartsassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers werken als tandartsassistenten aan de balie van de tandartsenpraktijk. Patiënten worden te woord gestaan, telefoon wordt beantwoord en administratieve werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast assisteert de tandartsassistent de tandarts bij behandelingen.

Wat doe je als Tandartsassistent?

Als tandartsassistent(e) assisteer je de behandelaar bij tandheelkundige behandelingen en voer je, in opdracht van de behandelaar, zelfstandig handelingen uit. Je handelt binnen de grenzen van jouw bekwaamheid en bevoegdheid en overlegt bij twijfel met de behandelaar of je collega’s. Hoewel de behandelaar eindverantwoordelijk is voor de werkzaamheden in de tandheelkundige praktijk, ben jij zelf verantwoordelijk voor jouw handelen. Bij de intake vervul je een representatieve, adviserende en ondersteunende rol. Bij het geven van voorlichting en advies is je rol informerend en adviserend.

Voorronde Tandartsassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Tandartsassistent

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Tandartsassistent tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Annelie H.E. Spijkerboer Deltion College Natasja Gresnigt 03-03-2021
Dagmar Bakker Scalda Brigitte Kooger 03-03-2021
Demi Heggen Rijn IJssel Fanny Arts 03-03-2021
Esmée Sonneveldt ROC van Twente Sandra Lage Venterink 03-03-2021
Irma Til ROC Friese Poort Alice Baar 03-03-2021
Janina Steur ROC Horizon College C. van Groen 03-03-2021
Mohamed Amin El Kebdani MBO Amersfoort Suzanna de Bruin 03-03-2021
Renée Cohen Aventus Jolien Albers 03-03-2021
Sanne Cox mboRijnland Imane Essakali 03-03-2021

Wedstrijdlocatie

mboRijnland
Breestraat 46-48
2324 XP Leiden

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Tandartsassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden