Specialist mode/ maatkleding

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd krijg je een opdracht van een modeontwerper voor zijn persoonlijk kledinglabel. Je werkt geheel zelfstandig en krijgt in totaal vijftien uur de tijd om de opdracht uit te voeren.

Wat doe je als Specialist mode/ maatkleding?

De specialist mode/maatkleding werkt in het atelier van een modebedrijf. Hij beschikt over een hoge mate van zelfsturing, beslisvaardigheid en zelfreflectie. Hij onderzoekt de ontwikkelingen in zijn vakgebied, hoe zijn eigen ideeën in de markt passen en hoe hij zijn eigen plan kan realiseren. Hij werkt zelfstandig, maakt zelf keuzes en creëert een eigen netwerk. Hij bespreekt de opdracht met de klant/opdrachtgever, werkt een idee uit in een tekening, verricht patroontechnische en naaitechnische handelingen.

Voorronde Specialist mode/ maatkleding

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Specialist mode/ maatkleding

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Specialist mode/ maatkleding

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Specialist mode/ maatkleding wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden