Schilder

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens deze finale laat je zien dat je kwalitatief hoogwaardig schilderwerk kunt uitvoeren, het aanbrengen van (verschillende soorten) wandbekleding beheerst, het tekenen en penselen in de vingers hebt en creatief bent in het ontwerpen en uitvoeren van decoratieve technieken. Je werkt geheel zelfstandig en krijgt in totaal twaalf uur de tijd om de opdracht uit te voeren.

Wat doe je als Schilder?

Als schilder ben je klantgericht en past goede omgangsvormen toe. Je kunt je verplaatsen in de wensen van de opdrachtgever en hier rekening mee houden binnen de eigen werkzaamheden. Je bent in staat de opdrachtgever te informeren voor wat betreft de mogelijkheden die er zijn en je kunt dit beargumenteren. Je denkt na over wat je gaat doen en waarom en maakt vooraf een plan van aanpak. Je bent daarnaast kwaliteit-, resultaat- en oplossingsgericht en in staat flexibel om te gaan met de verschillende omstandigheden waarin je werkt en waarmee je wordt geconfronteerd. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en past deze toe. Tot slot ben je je bewust van de voorgeschreven Arbo-, milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Voorronde Schilder

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Schilder

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Schilder

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Schilder wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden