Pedagogisch medewerker

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens deze spannende finalewedstrijd ga je verschillende activiteiten voorbereiden en uitvoeren. Je krijgt hiervoor twaalf uur de tijd, verdeeld over twee dagen. Je werkt deels individueel, maar ook deels in een team.

Wat doe je als Pedagogisch medewerker?

Als pedagogisch medewerker kinderopvang werk je binnen een (integraal) kindercentrum, waar diensten zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en/of peuterspeelzaalwerk worden aangeboden. Je werkt met kinderen afkomstig uit alle lagen van de bevolking en hebt daardoor te maken met een grote diversiteit aan cultuur, leefstijlen en maatschappelijke posities. Je bent er om geborgenheid en veiligheid te bieden, gaat respectvol om met de kinderen en hebt een open houding. In je werk als (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker heb je niet alleen te maken met kinderen en jongeren maar je hebt collega's waarmee je samenwerkt en je ontmoet ook ouders. Je voert gesprekken met ouders en waar nodig adviseer je hen.

Voorronde Pedagogisch medewerker

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Pedagogisch medewerker

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Pedagogisch medewerker

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Pedagogisch medewerker wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden