Onderwijsassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers werken als onderwijsassistent op een basisschool. Ze bereiden een activiteit voor met behulp van een didactisch model, waarmee ze laten zien dat ze creatief zijn en doelgericht kunnen werken. De onderwijsassistent begeleidt de kinderen die meedoen aan de activiteit.

Wat doe je als Onderwijsassistent?

Je bent als onderwijsassistent actief in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs. Je werkt met groepen van verschillende leeftijden en opleidingsniveaus, met individuele leerlingen en deelnemers of als vaste assistent van één klas. Als lid van een team richt jij je vooral op het ondersteunen van de bevoegde leraar of het team. Als onderwijsassistent ben je je ervan bewust dat jouw persoonlijkheid het belangrijkste gereedschap is bij de uitvoering van je beroep. Als onderwijsassistent ben je integer. Je gaat correct om met vertrouwelijke gegevens en realiseert je dat je werkt met privacy- en/of organisatiegevoelige informatie. Je bent mensgericht, sociaal-communicatief, betrokken, empathisch, assertief, representatief, creatief, integer, flexibel, initiatiefrijk, leergierig en zelfstandig.

Voorronde Onderwijsassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Onderwijsassistent

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Onderwijsassistent

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Onderwijsassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden